[MK4] Dławienie samochodu po dodaniu gazu |
Autor |
Wiadomość |
Epek
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 8 Sie 2012, 12:54 [MK4] Dławienie samochodu po dodaniu gazu
|
|
|
Witam.
Gdy odpalam samochód i jest na wolnych obrotach to się dławi a jak dodaje gazu to zaczyna go dławić jeszcze bardziej i nie potrafi wejsć na większe obroty. Nie wiem z jakiego powodu coś takiego się dzieje. Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje |
Ostatnio zmieniony przez Epek 8 Sie 2012, 14:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
|
|
|
 |
kevinsalem
Wersja: Flair
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Piotr
|
Wysłany: 8 Sie 2012, 20:19
|
|
|
Miałem ten sam problem. Pompa paliwa się kończy. Kupiłem za 140 zł firmy HART. Po tygodniu poszła. Głupi byłem że w ogóle ją kupiłem (tej firmy). W cześniej zakupiłem tarcze tej firmy i się pokrzywiły. Poszła po 2 tygodniach. Bak zalany po full, więc nie pracowała na sucho. Wycieczka do Zawoi. Powrót do domu wyglądał tak, że co parę kilometrów, musiałem stawać i uderzać lekko od góry w pompę by zaskoczyła. Pieniędzy mi nie chcieli oddać, wymienili na nową. Kupiłem na szrocie używkę z bitego Niemca, oryginał. Tamtą wożę w bagażniku. Przejechane mam 3700 i na razie bez problemu.
Także jeżeli to problem pompy i nie cierpisz na brak gotówki to tylko oryginał. |
_________________ Bycie samym we wszechświecie byłoby strasznym marnotrawieniem przestrzeni |
|
|
|
 |
Marcin
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 40 Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 3108 Skąd: Krosno Odrz.
|
Wysłany: 8 Sie 2012, 21:31
|
|
|
jak już coś kupować to na początku sprawdziłbym ciśnienie na listwie wtryskowej, wtedy będzie wiadomo czy to brak paliwa. |
_________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
kevinsalem
|
Wysłany: 8 Sie 2012, 23:46
|
|
|
Masz oczywiście rację. Może nawet przekaźnik nawala. Być może nawet filtr paliwa jest zapchany. Podobnie miałem w oplu. Ciśnienia sam nie sprawdzi no chyba że ma czym. Niech wyjmie pompę. Podepnie na krótko i zobaczy co i jak. Czy przerywa, zawiesza się , nierówno pracuje. W tym modelu aby dostać się do pompy należy zrzucić cały bak, bo niema jak podejść do niej. Ja osobiście przy wymianie nożycami wyciąłem blachę, potem dosztukowałem i na nitach przymocowałem kawałek. Mniej pracy jak przy zdjęciu baku. |
_________________ Bycie samym we wszechświecie byłoby strasznym marnotrawieniem przestrzeni |
|
|
|
 |
Marcin
|
Wysłany: 9 Sie 2012, 15:37
|
|
|
bez przesady, załatwienie wskaźnika na pewno będzie mniej kłopotliwe jak ściąganie baku i sprawdzanie pompy na zewnątrz...
kevinsalem napisał/a: | a osobiście przy wymianie nożycami wyciąłem blachę, potem dosztukowałem i na nitach przymocowałem kawałek. Mniej pracy jak przy zdjęciu baku. |
barbarzyństwo.... |
|
|
|
 |
kevinsalem
|
Wysłany: 9 Sie 2012, 19:45
|
|
|
Marcin, wszystko równiutko docięte . Nawet kawałek blachy został idealnie dopasowany. Przykręcony i pomalowany. Łatwiej było tak. A jeszcze gdybym musiał ściągać drugi raz bak to..... |
|
|
|
 |
Marcin
|
Wysłany: 10 Sie 2012, 15:57
|
|
|
kevinsalem napisał/a: | Marcin, wszystko równiutko docięte . Nawet kawałek blachy został idealnie dopasowany. Przykręcony i pomalowany. |
jesteś ciekaw jak się rozwinął kornik od strony baku. eot. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.