| [MK5] problem z odpaleniem 1,3 | 

| Autor | Wiadomość | 

| 11kuba11   

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Basic
 Silnik: 1.3i/60KM
 Imię: kuba

| 

|  Wysłany: 19 Gru 2009,  00:06   [MK5] problem z odpaleniem 1,3 | 
 |  
               | 
 |  
               | dziś rano ( ok -14 st.) poszedłem spokojnie do fiesty i spokojny o to ze bez problemu odpali przekrecam kluczyk a to zonk! i nie chodzi o aku bo on krecił..
 z tydzien temu wyminiłem swieczki(motorcrafty), wyregulowałem zawory, wymieniłem filtry i byłem pewien ze jest Ok a silnik łapał..pokrecił z 2-3 i pracując strasznie nierówno-tak jakby nie na wszystkich garach-gasł..
 pomogło dopiero za trzecim czy czwartym razem przytrzymanie go na gazie i po ok minucie praca sie wyrównała i zaczął normalnie chodzić..
 co moze być nie tak??
 dodam tylko ze paliwo V-power z lekką domieszka denaturatu..
 pozdr
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| pietrucha24   
 Model: Ford Fiesta Mk4`99
 Wersja: Ambiente

| 

|  Wysłany: 19 Gru 2009,  10:14 | 
 |  
               | 
 |  
               | Po co denaturat?? Shell jest an tyle dobrą stacją że nie am potrzeby dolewać żadnych specyfików w paliwie. |  | 

|   |  | 

|  | 

| komo   
 Model: Ford Fiesta Mk3`91
 Wersja: CLX
 Silnik: 1.8D/60KM

| 

|  Wysłany: 19 Gru 2009,  21:24 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | 11kuba11 napisał/a: |  	  | z tydzien temu wyminiłem swieczki(motorcrafty), wyregulowałem zawory, wymieniłem filtry i byłem pewien ze jest Ok | 

Te cyrki zaczeły się po czy przed wymianą i regulacjami ??

| Cytat: |  	  | Shell jest an tyle dobrą stacją że nie am potrzeby dolewać żadnych specyfików w paliwie. | 

Z doświadczenia wiem że różnie bywa w zależności kto jest właścicielem stacji każdy szuka szuka oszczędności wiec kombinują nawet duże i markowe stacje

Przykład BP ultimate diesel  pełny bak szarpanie dymienie spadek mocy do następnego tankowania na orlenie , znjamomy zatankował kangura na shellu benzyną i szarpanie się zaczeło do następnego tankowania tak wiec nigdy nie ma pewności taki kraj
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| grzesiek09873   
 Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: CL
 Silnik: 1.8D/60KM

| 

|  Wysłany: 19 Gru 2009,  21:34 | 
 |  
               | 
 |  
               | a może dlatego tak nie równo chodzi do jak kręcisz to dostaje dawkę i sie nazbiera paliwa i potem nierówno chodzi.. |  
				| _________________ Czerwony najładniejszy...

|  | 

|   |  | 

|  | 

| 11kuba11   

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Basic
 Imię: kuba

| 

|  Wysłany: 19 Gru 2009,  22:48 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | komo napisał/a: |  	  | Te cyrki zaczeły się po czy przed wymianą i regulacjami ?? | 
 zaczęło się po regulacji tylko ze zbiegło się razemz z nadejsciem mrozów wieć raczej mechanika nie podejrzewam tym bardziej ze od dawna  do niego jeżdze i jeszcze nic nie schrzanił..
 co do jakości paliwa na stacji..niestety muszę przyznać racje Komo-ajenci czasem takie cuda wymyslaja zeby tylko zaoszczędzić ze to się w głowie nie mieści..
 nie pozostaje mi chyba nic innego jak zrobić diagnostyke silnika i zobaczymy co wyjdzie-dziś rano przy odpalaniu powtórka z rozrywki
   pozdr
 |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.