| [MK7] Bluetooth audio jak używać | 

| Autor | Wiadomość | 

| wasilek2   
 Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 25 Gru 2020,  18:59   [MK7] Bluetooth audio jak używać |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, kupiłem ostatnio fiestkę mk7 z 2009 roku (WF0GXXGAJG9J09443), posiada ona moduł bluetooth wraz z usb, czy jest możliwość streamowania muzyki przez owy moduł? Moduł działa, ponieważ bez problemu mogę wykonywać połączenia przez niego, lecz w momencie gdy puszczam muzykę na telefonie i wybieram na telefonie output jako ford audio niestety nic nie słychać. Gdy wejdę w zakładkę AUX i kliknę strzałkę w prawo mam do wyboru wyłącznie usb/ipod/outline.

Również zauważyłem że pin od USB jest wygięty i nie ma możliwości podłączenia kabla czy jest możliwa łatwa wymiana samego gniazda USB?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| JoeMix   

| 

|  Wysłany: 26 Gru 2020,  00:23 |   
 |  
               | 
 |  
               | Jak wejdziesz w ustawienia zestawu (samochodu) w telefonie to będziesz miał dostęp do kontaktów i połączeń i muzyki nie puścisz chyba ze będziesz też miał dźwięk,,, ale raczej Twoje auto to zestaw słuchawkowy do rozmów a nie głośnik do muzyki   |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| wasilek2   

| 

|  Wysłany: 26 Gru 2020,  15:17 |   
 |  
               | 
 |  
               | Może komuś to pomoże, zrobiłem aktualizację systemu, zgodnie z postem na forum na wersję z 2012 roku, niestety opcja bluetooth audio nie została dodana(może jeszcze jakiś reset muszę zrobić), ale udało mi się to obejść, wystarczy włączyć moduł sterowania głosem i mówić po kolei komendy(niemiecki język): 
 -externes Gerät
 -bluetooth
 -spielen

I w magiczny sposób odpala się piosenka ze spotyfy
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Darekptr   
 Model: Ford Fiesta Mk8`19
 Wersja: ST
 Silnik: 1.5/200KM
 Imię: Dariusz

| 

|  Wysłany: 12 Sty 2021,  08:24 |   
 |  
               | 
 |  
               | Musisz wygrzebać moduł. Chyba jest za schowkiem. Jeśli jest na jego końcu liczba 488, to jest to moduł mono tylko do rozmów. Musisz wymienić na moduł z końcówka 112 lub 212, przy okazji możesz zmienić język VC, ale nie znam obecnych kodów. 
 EDIT:
 A dobra, źle przeczytałem. To w takim razie masz 112 albo 212. To ewentualnie możesz wymienić moduł by gadał po angielsku, końcówka 112/212-AX gdzie X czym wyższy tym lepszy.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| wasilek2   

| 

|  Wysłany: 13 Sty 2021,  11:37 |   
 |  
               | 
 |  
               | Już język modułu za bardzo mi nie przeszkadza, bardziej przydałoby się jakbym jakoś mógł zaktualizować system radia żeby w opcjach pojawiła się opcja bluetooth audio po kliknieciu AUX. Bo na ten moment jak włączę streaming audio przez VC to niestety nie mogę przełączać piosenek z kierownicy i jednak łatwiej byłoby klikać to w menu niż dyktować VC żeby włączyła muzykę bluetooth. |  | 

|   |  | 

|  | 

| Darekptr   
 Model: Ford Fiesta Mk8`19
 Wersja: ST
 Silnik: 1.5/200KM
 Imię: Dariusz

| 

|  Wysłany: 14 Sty 2021,  13:47 |   
 |  
               | 
 |  
               | Trzeba by było porządnie zajrzeć w bebechy, w numer modułu i ewentualna aktualizację mu wgrać jeśli można. Z Łodzi jesteś to nie aż tak daleko do mnie jakby co. |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| JoeMix   

| 

|  Wysłany: 14 Sty 2021,  20:20 |   
 |  
               | 
 |  
               | Od 1,5 roku czytam ze do tego trzeba wymienić moduł,,, 	  | wasilek2 napisał/a: |  	  | jakbym jakoś mógł zaktualizować system radia żeby w opcjach pojawiła się opcja bluetooth audio po kliknieciu AUX | 
 |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.