| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK7] Kontrolka poduszki powietrznej |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Patryk84   
 Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6Duratec/120KM

| 

|  Wysłany: 27 Paź 2011,  22:48   [MK7] Kontrolka poduszki powietrznej | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam, jestem posiadaczem powypadkowej fiesty mk7 Sport. Auto jest naprawione, zostały wymienione poduszki, pasy z napinaczami i mam pytania następujące:
 -czy sensor musi być nowy czy może być programowany na nowo?
 -gdzie znajduje się czujnik zderzeniowy przedni (jest jeden czy więcej) i czy wymienia się zawsze po wypadku go czy może jedynie w przypadku mechanicznego uszkodzenia???
 Może zna ktoś magika od takich spraw z okolic trójmiasta to proszę o namiar.
 Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Jeśli ktoś będzie potrzebował pomocy z przełożeniem kokpitu to chętnie służę pomocą.
 Pozdrawiam
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 28 Paź 2011,  17:16, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | jackrzec   Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.25Duratec/82KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 28 Paź 2011,  07:14 | 
 |  
               | 
 |  
               | Co do mk7 to nie jestem pewien, ale czujniki się wymienia, a sterownik od poduszek nie koniecznie. Błędy się skasują gdy czujniki i poduszki będą ok. |  
				| _________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
 Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |