| 
| 

| 

|  
 |  

| Przesunięty przez: szynszyl 29 Mar 2014,  14:59
 | [MK3] Drgania kierownicy przy 120 km/h |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Baraccuda [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 22 Kwi 2007,  12:13   [MK3] Drgania kierownicy przy 120 km/h |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam temat pewnie był wałkowany ze 100 razy ale w opcji szukaj nic nie znalazłem więc pytam, mam problem przy prędkości 120 km/h bardzo drży mi kierownica, co może być objawem, zbieżność czy wyważenie kół może elementy gumowe w wachaczach dodam że przednie koła są pod dziwnym kątem, Dzięki za odp. |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 24 Lip 2010,  22:26, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | stafcio   

Model: Inne auto
 Wersja: RST
 Silnik: 1.6i8V/130KM
 Imię: Paweł

| 

|  Wysłany: 22 Kwi 2007,  13:01 |   
 |  
               | 
 |  
               | może to być wina źle wyważonych albo w ogóle nie wyważonych kół. mogą też być luzy na ukł kierowniczym i zawieszeniu. 
 radziłbym na początku pojechać do wulkanizatora i żeby sprawdził wyważenie kół.

pozdro.
 |  
				| _________________ stafciogarage@gmail.com
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | przemko216   
 Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: CLX
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 22 Kwi 2007,  17:17 |   
 |  
               | 
 |  
               | po pierwsze sprawdź czy są luzy na drążkach kierowniczych <jedna osoba trzyma drążek druga kręci kierownicą>po drugie tak jak mówił stefcio radziłbym na początku pojechać do wulkanizatora po trzecie zbieżność raczej wykluczaj bo to tylko koło jest pod pewnym kątem i nie ma bicia to zedrzesz oponę ito wszystko ze swojej strony dodam że tuleje na wachaczu dają taki efekt jakbyś miał nie wyważone koła przerabiam to właśnie mam wybitą tuleję  i mam bicie na kierownicy  do ok30km na godz później jest ok być może moje rady są do  ass ale jatak miałem i mam dopóki nie wymienię tulejek a to za tydzień pozdro [/list] |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |