| zagłówki na tylnej kanapie | 

| Autor | Wiadomość | 

| Suchy87   

Wersja: Inna
 Silnik: Inny
 Imię: Mateusz

| 

|  Wysłany: 2 Sty 2007,  13:58   zagłówki na tylnej kanapie | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam, w mojej mk3 często wożę 4 osoby. Czy ktoś z Was nie wie może czy dałoby się założyć zagłówki na tylnej kanapie?? Jeśli tak to jak i jakim kosztem?? słyszałem o takim patencie jak zagłówki zakładane od góry i zaciskane na kanapie... |  | 

|   |  | 

|  | 

| MARIUSZ.B   

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6i16V/100KM

| 

|  Wysłany: 3 Sty 2007,  12:02 | 
 |  
               | 
 |  
               | Był kiedyś temat o zagłówkach i wypowiadał się w nim kolega który je podobno zamontował trzeba by było jego zapytać temat Swoją drogą też bym coś takiego zamontował, bo z tyłu bez zagłowka siedzi się nie wygodnie.
 |  
				| _________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne

|  | 

|   |  | 

|  | 

| andrew [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 5 Sty 2007,  19:38   zaglowki | 
 |  
               | 
 |  
               | no jezeli w jakis sposob bede mogl pomoc  to chetnie pomoge  koszt takiego zaglowka to zaden<< wystarczy posiadac jakiekolwiek siedziska z autka ;szkoda ze dopiero teraz ktos o to mnie zapytal bo mialem jeszcze jedne siedziska od swojej fofi ktore przerobilem dodatkowo ale juz ich niemmam zostaly oddelegowane na smietnik czyli zlom  <sposob wykonania nie  jest trudny wystarczy posiadac kawalek elektrody i spawarki lub tez bardziej do tego celu przystosowane  spawarki <<migomat<< wspawane prowadnice gniazda ktore podtrzymuja caly zaglowek zostaja przelozone do tylnych siedzisk  ,w dowolnym rozmieszczeniu jakie komu odpowiadaja   dwa lub trzy zaglowki     aby wyjac zaglowek nalezy wysunac zabespieczenie  a nastepnie wyjac caly kolnierz plastykowy w ktorym siedza zaglowki potem trzeba zrobic otwory w ktorym sa zamontowane  mocowania tych gniazd do tylnych siedzisk  nastepnie obszyc skora lub innym materialem skrecic siedziska i dlugo dlugo jezdzic   ajezeli sa zainteresowani to prosze przez gg wszystko wytlumacz epo kolei jak sie robi
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| MARIUSZ.B   

| 

|  Wysłany: 5 Sty 2007,  20:10 | 
 |  
               | 
 |  
               | Andrew wrzuć jakieś fotki aby to wszystko zobrazować. Ja myślałem o zainstalowaniu  takich jak są przy przednich fotelach które pewnie bez problemu dało by się kupić. |  

|  | 

|   |  | 

|  | 

| andrew [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 5 Sty 2007,  20:44 | 
 |  
               | 
 |  
               | włąsnie z takich przednich foteli ale nie koniecznie mozna  z innych takze |  | 

|   |  | 

|  | 

| krisnit [Usunięty]

|  | 

|   |  | 

|  | 

| iroon [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 5 Sty 2007,  23:18 | 
 |  
               | 
 |  
               | a czy fabrycznie były kiedykolwiek montowane zagłówki w mk3? bo sjeszcze się nie spotkałem z takim czymś? |  | 

|   |  | 

|  | 

| madek   

Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: Xr2i
 Silnik: 1.8i16V/130KM
 Imię: Kuba

|  | 

|   |  | 

|  | 

| MARIUSZ.B   

| 

|  Wysłany: 6 Sty 2007,  09:36 | 
 |  
               | 
 |  
               | krisnit możesz wstawić jeszcze fotkę zrobioną od strony bagażnika, chciałbym zobaczyć jak wygląda ich zamocowanie. |  

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Grabarz   

Model: Ford Fiesta Mk4`98
 Silnik: 1.3/58KM

| 

|  Wysłany: 21 Lut 2008,  11:19 | 
 |  
               | 
 |  
               | Po pierwsze witam wszystkich i pozdrawiam, jako, że jestem nowym forumowiczem   
 Ja także nie mam w mojej Fieście z 98r. tylnych zagłówków. W przytoczonym wyżej temacie było napisane, że jeśli seryjnie samochód nie miał zagłówków, to nie musi ich być.
 Jednak w zapisie o ruchu drogowym (czy kurcze czymś tam) nie ma takiej wzmianki, jedynie, że muszą je mieć auta wyprodukowane po 95r.
 Wobec tego muszą być czy nie muszą ? Bo my sobie możemy uważać jedno, ale trzeba się wesprzeć czymś konkretnym prawda ?
 |  
				| _________________ Po czym poznać idiotę ? Po tym, że ze wszystkiego potrafi żartować
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Danio   

Model: Ford Fiesta Mk3`95
 Wersja: Xr2i
 Silnik: 1.6i8V/110KM

| 

|  Wysłany: 26 Lut 2008,  01:18 | 
 |  
               | 
 |  
               | ja sobie sam wstawiałem zagłówki na tył...sprawa 2-3h na czysto ze skręceniem auta...potrzebna wiertarka dobre wiertła, pilniki wszelkich kształtów, nóż, zagłówki plus gniazda zagłówkowe 

fotek z roboty nie mam bo ja robię to nie mam czasu cykać a nie mam pomocnika (za mały jeszcze)

jak ktoś chce to mam fajne zagłówki z astry (są przelotowe wiec wygodniejsze bo widać przez nie do tyłu) ładny czarny welur, nówki nie używane, regulacja góra dół i przód tył, mam do nich jedną parę mocowań dolnych (trzeba na szrocie znaleźć drugą z astry, kadetta, ascony itd podejdą) bardzo wygodne - oddam w dobrej cenie

pozdro
 |  
				| _________________ Dobra Fiesta nie jest zła

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Grabarz   

Model: Ford Fiesta Mk4`98
 Silnik: 1.3/58KM

| 

|  Wysłany: 26 Lut 2008,  07:49 | 
 |  
               | 
 |  
               | No jak sprawdzałem wczoraj, to pod gąbką mam 2 komplety dziur. Także pewnie wystarczy tylko prowadnice czy inne mocowania zamontować. No, ale to z kolei ogranicza mnie do typowego dla MK4 rozstawu nóżek
 |  
				| _________________ Po czym poznać idiotę ? Po tym, że ze wszystkiego potrafi żartować
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |