Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: Mafios
28 Maj 2014, 12:03
swap rs2000
Autor Wiadomość
bart_czewa
[Usunięty]

Wysłany: 25 Paź 2006, 10:05   swap rs2000

Witam! Właśnie dojeżdżam całkowicie silniczek 1,1 i przygotowuję się do przekładki na rs2000 :-D . Silnik z całym osprzętem leży w garażu i czeka. Szukam kontaktu do kogoś z okolic Częstochowy lub Łodzi kto robił cos takiego lub podobnego. Jeżeli znalazłby się ktoś kto chciałby sie podzielić wrażeniami :D proszę o kontakt. Każda pomoc sie przyda. notw
 
 
cinot
[Usunięty]

Wysłany: 25 Paź 2006, 10:29   

Na[isz do użytkownika PUMA pomoęże ci może, a ja z chęcia się
pogapię bo też żem z Czewy
 
 
LOY 
Członek Honorowy FKP


Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 40
Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 1367
Skąd: Zamość/Łódź
Wysłany: 25 Paź 2006, 21:03   

jeszcze nikt nie włozył oficjalnie RS 2000 do mk3.....więc będziesz przecierał szlaki .
Rób fotki i pisz..jak Ci idzie ..pomożesz innym .
powodzenia -coś czuję ze zupełnie nie wiesz na co się targnąłeś ..ale cóż trzeba było sie najpierw pytać ..potem silnik kupowac ;)
_________________
dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie :)
 
 
 
maerik 


Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i/71KM
Wiek: 35
Dołączył: 13 Kwi 2005
Posty: 722
Skąd: Kraków
Wysłany: 25 Paź 2006, 21:31   

LOY napisał/a:
jeszcze nikt nie włozył oficjalnie RS 2000 do mk3.....


Nikt w Polsce bo w niemczech takich jeździ conajmniej kilkanaście, a oficjalnie są w necie dowody na kilka sztuk :ok:
Podobno zamykają licznik bardzo szybko :devil:
Powodzenia!
 
 
 
cinot
[Usunięty]

Wysłany: 25 Paź 2006, 22:00   

Dodam, że gadałem z kolega na gg i kolega ma cału przód escorta rs2000 :D

Czyli ma silni wiazke skrzyniekompa hamulce WSZYSTKO i jezdizl tym wozem jak woz jeszcze bylw calosci ;-D
 
 
LOY 
Członek Honorowy FKP


Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 40
Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 1367
Skąd: Zamość/Łódź
Wysłany: 25 Paź 2006, 22:53   

maerik napisał/a:
LOY napisał/a:
jeszcze nikt nie włozył oficjalnie RS 2000 do mk3.....


Nikt w Polsce bo w niemczech takich jeździ conajmniej kilkanaście, a oficjalnie są w necie dowody na kilka sztuk :ok:
Podobno zamykają licznik bardzo szybko :devil:
Powodzenia!

taaa w niemczech :he: zreszta sam kiedyś wklejałem fotke niemieckiej mk3 RS2000 ..ale na naszym podwórku jeszcze fiesty mk3 RS2000 OFICJALNIE NIE BYŁO!...zaledwie kilka dni temu usłyszałem o pierwszej mk2 -cóż podobno nieszczescia chodza parami ;)
_________________
dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie :)
 
 
 
PumaRST 
Princessa of Ułęż





Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączyła: 09 Cze 2004
Posty: 3157
Skąd: OBR Niestachów
Wysłany: 26 Paź 2006, 08:06   Re: swap rs2000

bart_czewa napisał/a:
Witam! Właśnie dojeżdżam całkowicie silniczek 1,1 i przygotowuję się do przekładki na rs2000 :-D . Silnik z całym osprzętem leży w garażu i czeka. Szukam kontaktu do kogoś z okolic Częstochowy lub Łodzi kto robił cos takiego lub podobnego. Jeżeli znalazłby się ktoś kto chciałby sie podzielić wrażeniami :D proszę o kontakt. Każda pomoc sie przyda. notw


A co resztą podzespołów??

Hamulce, zawias?? bo chyba nie chcesz tego zostawić na zabawkach od 1,1??

Generalnie wszystko sie pewnie da lae tak jak Loy napisłą zapewne nie dokońca wiesz na co sie porwałęs.

Czekam na rozwój sytuacji, bo kiedyś też miałęm taki plan ale skończyło sie na RS Turbo
_________________
Ford Fiesta RS ZetecTurbo 207KM 250Nm ET: 13:85 RiP

Nissan Almera GTi 172KM 215Nm SOLD
 
 
 
Kamil 


Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
Wiek: 34
Dołączył: 02 Cze 2006
Posty: 182
Skąd: Grójec
Wysłany: 26 Paź 2006, 08:28   

LOY napisał/a:
zaledwie kilka dni temu usłyszałem o pierwszej mk2 -cóż podobno nieszczescia chodza parami


co miałeś na myśli....
_________________
..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..

WAWA Team
 
 
 
bart_czewa
[Usunięty]

Wysłany: 26 Paź 2006, 08:31   Re: swap rs2000

PUMA napisał/a:
bart_czewa napisał/a:
Witam! Właśnie dojeżdżam całkowicie silniczek 1,1 i przygotowuję się do przekładki na rs2000 :-D . Silnik z całym osprzętem leży w garażu i czeka. Szukam kontaktu do kogoś z okolic Częstochowy lub Łodzi kto robił cos takiego lub podobnego. Jeżeli znalazłby się ktoś kto chciałby sie podzielić wrażeniami :D proszę o kontakt. Każda pomoc sie przyda. notw


A co resztą podzespołów??

Hamulce, zawias?? bo chyba nie chcesz tego zostawić na zabawkach od 1,1??

Generalnie wszystko sie pewnie da lae tak jak Loy napisłą zapewne nie dokońca wiesz na co sie porwałęs.

Czekam na rozwój sytuacji, bo kiedyś też miałęm taki plan ale skończyło sie na RS Turbo



Wszystko jest pod kontrolą. Mam całą ćwiatrkę z escorta (tak jak mówił Cinot) i przekładamy wszystko co potrzebne z niego. Przymierzałem się do tego z rok więc wiem w co sie pakuję. Jednak każda rada sie przyda.
 
 
Piesek 


Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Wiek: 32
Dołączył: 28 Sty 2005
Posty: 1226
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 26 Paź 2006, 18:44   

jest jeden poważny problem, w takiej przekładce... trzeba przerabiać kielich... tzn trochę wyciąć z niego blachy... więc jak dla mnie odrazu takie coś odpada... osłabianie konstrukcji auta przy 150km to coś nie na miejscu... chyba że porządnie to przerobisz naprawdę porządnie! Ale też mnie cholernie ciekawi jak takie coś lata.... 150ps w takiej budzie... Ale podejrzewam, że może ma ze 130-140ps ten silnik, zdrowej rs turbo myślę że miałby problem...
_________________
Bardzo dużo rarytasów na sprzedarz! KLIKNIJ TU!!
 
 
 
bart_czewa
[Usunięty]

Wysłany: 26 Paź 2006, 19:12   

Piesek napisał/a:
jest jeden poważny problem, w takiej przekładce... trzeba przerabiać kielich... tzn trochę wyciąć z niego blachy... więc jak dla mnie odrazu takie coś odpada... osłabianie konstrukcji auta przy 150km to coś nie na miejscu...



chyba że porządnie to przerobisz naprawdę porządnie! Ale też mnie cholernie ciekawi jak takie coś lata.... 150ps w takiej budzie... Ale podejrzewam, że może ma ze 130-140ps ten silnik, zdrowej rs turbo myślę że miałby problem...


no cóż mieć albo być :fox: planujemy wzmocniena min. z profili żeby po 3 miesiącach nie okazało się że mam dwa samochody :D


mnie też ciekawi jak to będzie chodziło a że nie ma 150 ps to jest pewne ale na razie cel nr 1 to włożyć silnik a jak szybko będzie to chodziło i co jeszcze robimy to się zobaczy później
 
 
squadak 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Wiek: 37
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 383
Skąd: Kraków
Wysłany: 27 Paź 2006, 10:54   

a ja wciaz nie wiem dlaczego ludzie chca wsadzac rs2000 zamiast moim zdaniem lepszego i nowszego konstrukcyjnie zeteca, np 2l z mondeo, zwlaszcza ze taki sie juz miesci do fiesty bez wycinania czegokowiek :D
_________________
www.autoczesci.sklep.pl - czesci, serwis samochodów francuskich
0-12 265-00-37, 265-00-38, 0-513-624-369

była Fiesta XR2i Rally '91, Escort mk3 RS1800, a teraz jest 206 XS 1.6 16v
 
 
 
Kamil 


Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
Wiek: 34
Dołączył: 02 Cze 2006
Posty: 182
Skąd: Grójec
Wysłany: 27 Paź 2006, 11:43   

squadak napisał/a:
a ja wciaz nie wiem dlaczego ludzie chca wsadzac rs2000 zamiast moim zdaniem lepszego i nowszego konstrukcyjnie zeteca, np 2l z mondeo, zwlaszcza ze taki sie juz miesci do fiesty bez wycinania czegokowiek


wiesz dobre pytanie i sam tego nie rozumiem...może chodzi tu o sam fakt że ma sie to RS2000......
_________________
..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..

WAWA Team
 
 
 
LOY 
Członek Honorowy FKP


Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 40
Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 1367
Skąd: Zamość/Łódź
Wysłany: 27 Paź 2006, 12:26   

Kamil napisał/a:
squadak napisał/a:
a ja wciaz nie wiem dlaczego ludzie chca wsadzac rs2000 zamiast moim zdaniem lepszego i nowszego konstrukcyjnie zeteca, np 2l z mondeo, zwlaszcza ze taki sie juz miesci do fiesty bez wycinania czegokowiek


wiesz dobre pytanie i sam tego nie rozumiem...może chodzi tu o sam fakt że ma sie to RS2000......


chodzi o to ze silniki RS2000 są tanie w zakupie. Całego Rs-a ściągniętego można mieć już za 3 tys pln-ów. Wielu początkujących swapowiczów nieswiadomie uważa zę z racji konstrukcji DOHC ,poprzeczenego umieszczenia i 16V .RS też jest zeteckiem i włozenie go to pestka ;) . pozatym wartosć 150Kmz 2 litrów na pocz lat 90 -tych to był kosmos ..ale nawet dzis robi wrazenie i ...kusi :)
_________________
dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie :)
 
 
 
Kamil 


Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
Wiek: 34
Dołączył: 02 Cze 2006
Posty: 182
Skąd: Grójec
Wysłany: 27 Paź 2006, 13:14   

Hm....Dzięki za wyjaśnienie tego...nie pomyślał bym o tym...i masz racje że te 150 kucy robi wrażenie i to nawet ogromne jeszcze w tak lekkiej konstrukcji jak fofi...no i napewno kusi bo wiem to po sobie....
mieć te 150 kucy pod maską w fofi to by było coś.... :-)


POZDRO...
_________________
..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..

WAWA Team
 
 
 
bart_czewa
[Usunięty]

Wysłany: 27 Paź 2006, 13:18   

Kamil napisał/a:
squadak napisał/a:
a ja wciaz nie wiem dlaczego ludzie chca wsadzac rs2000 zamiast moim zdaniem lepszego i nowszego konstrukcyjnie zeteca, np 2l z mondeo, zwlaszcza ze taki sie juz miesci do fiesty bez wycinania czegokowiek


wiesz dobre pytanie i sam tego nie rozumiem...może chodzi tu o sam fakt że ma sie to RS2000......


Dokładnie :jupi: Jak bym chciał coś nowoczesnego to kupiłbym inny samochód. Dlaczego są ludzie którzy jeżdżą Warszawami albo Wartburgami? Przecierz nie dla tego że są nowoczesne
 
 
maerik 


Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i/71KM
Wiek: 35
Dołączył: 13 Kwi 2005
Posty: 722
Skąd: Kraków
Wysłany: 27 Paź 2006, 13:37   

Nie zniechęcaj się - jest to zarąbisty projekt i tyle z mojej strony nt. "po co to robić". :ok:
 
 
 
Kamil 


Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
Wiek: 34
Dołączył: 02 Cze 2006
Posty: 182
Skąd: Grójec
Wysłany: 27 Paź 2006, 13:42   

jeżeli ktoś lubi dłubać i ma do tego wenę i chęci może zrobić wszystko....czy nie tak jest...
_________________
..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..

WAWA Team
 
 
 
bart_czewa
[Usunięty]

Wysłany: 27 Paź 2006, 14:07   

Zniechęcić to nie jest w stanie mnie nic :-P Każdy ma prawo do swojego zdania. Ja chce mieć tylko coś niepowtarzalnego
 
 
Kamil 


Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
Wiek: 34
Dołączył: 02 Cze 2006
Posty: 182
Skąd: Grójec
Wysłany: 27 Paź 2006, 14:11   

:brawo: :brawo: :brawo:

podoba mi się to podejście do sprawy
_________________
..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..

WAWA Team
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Przyklejony: [MK3] Swap na RS2000..co potrzeba?
bigel Tuning mechaniczny 21 20 Maj 2013, 13:32
Daras84
Brak nowych postów Przyklejony: FAQ - Kolektor z RS2000 w ZETEC-u
TomeX500 Tuning mechaniczny 5 12 Lut 2011, 11:11
scooooter
Brak nowych postów [MK4] swap 1.25 na rs2000
Mizer 59 Tuning mechaniczny 5 26 Gru 2016, 09:29
FiFa
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi SWAP silnika RS2000 do Fiesty mk IV
P Tuning mechaniczny 6 5 Lip 2007, 13:03
Daras84
Brak nowych postów [MK3] Swap z RS2000 na RS2300
wolverinexxx Tuning mechaniczny 13 20 Cze 2014, 14:07
wolverinexxx


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.