| 
| 

| 

|  
 |  

| Gaśnie i dławi przy dogazowaniu |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Jurecki1   
 Model: Ford Fiesta Mk4`97
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.25i/75KM

| 

|  Wysłany: 15 Gru 2024,  10:05   Gaśnie i dławi przy dogazowaniu |   
 |  
               | 
 |  
               | Hejka, po odpaleniu , (ciężej odpala niż zawsze)jałowe obroty-przy próbie przyhamowania dławi i gaśnie.po zagrzaniu na LPG pracuje prawidłowo,problem jest tylko na benzynie, po zagrzaniu bez zmian, pry szybkiej jeździe i przyspieszeniu dławi .wymienilem świece kable cewkę krokowy czujnik położenia wałka przepływomierz (ale nie jestem go tak pewny).komputer pokazał przekaźnik i czujnik wałka . Brak mi już pomysłów. Wężyki podciśnienia? Przepływomierz jeszcze?jakieś rady ,sugestie |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Jurecki1   

| 

|  Wysłany: 15 Gru 2024,  11:46   Re: Gaśnie i dławi przy dogazowaniu |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Jurecki1 napisał/a: |  	  | Hejka, po odpaleniu , (ciężej odpala niż zawsze)jałowe obroty-przy próbie przyhamowania dławi i gaśnie.po zagrzaniu na LPG pracuje prawidłowo,problem jest tylko na benzynie, po zagrzaniu bez zmian, pry szybkiej jeździe i przyspieszeniu dławi .wymienilem świece kable cewkę krokowy czujnik położenia wałka przepływomierz ,komputer pokazał przekaźnik i czujnik wałka .,wymieniony czujnik , przekaźnik nie wiem który.Brak mi już pomysłów. Wężyki podciśnienia? Przepływomierz jeszcze?jakieś rady ,sugestie | 
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Jurecki1   

| 

|  Wysłany: 15 Gru 2024,  17:18 |   
 |  
               | 
 |  
               | Przepraszam pry próbie przygazowania gaśnie ,nie wiem gdzie szukać też map sensora   Bo mam calkiem inaczej osprzęt zrobiony |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Jurecki1   

| 

|  Wysłany: 17 Gru 2024,  17:49 |   
 |  
               | 
 |  
               | .                                                Nikt nic nie wie? Nikt nie pomoże? 	  | Jurecki1 napisał/a: |  	  | Przepraszam pry próbie przygazowania gaśnie ,nie wiem gdzie szukać też map sensora   Bo mam calkiem inaczej osprzęt zrobiony | 
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | damianisko5   
 Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Ambiente

| 

|  Wysłany: Wczoraj 13:11 |   
 |  
               | 
 |  
               | Wiem, że stary post, co z Twoim map sensorem, znaleziony, usterka naprawiona, inne sugestie? |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |