| Przesunięty przez: szynszyl 26 Mar 2014,  20:39
 | [MK3] gasnie na zimnym silniku | 

| Autor | Wiadomość | 

| KrystiaN548   
 Model: Ford Fiesta Mk3`92
 Wersja: CL
 Silnik: 1.8D/60KM
 Imię: Krystian

| 

|  Wysłany: 27 Lis 2010,  15:35   [MK3] gasnie na zimnym silniku |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam mam problem z moja fiesta,jest klopot bo jak na zimnym silniku pochodzi 2-3 minut a potem spadnie z obrotow i zgasnie to sie powtarza do puki silnik sie nie nagrzeje,a jak sie nagrzeje to problem znika na biegu jalowym i byle ktory bieg wzuce to nie robi roznicy i tak zgasnie a pozatym trzesie sie cala buda na zimnym silniku.dzieki z gory za jakies sugestije.Pomozcie |  
				| Ostatnio zmieniony przez bidżej 27 Lis 2010,  22:48, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| CzaRmaX   

Model: Ford Fiesta Mk3`94
 Wersja: Futura
 Imię: Paweł

| 

|  Wysłany: 7 Gru 2010,  09:23 |   
 |  
               | 
 |  
               | Może opisz dokładniej w jakich sytuacjach Ci gaśnie na tym biegu? W czasie jazdy jak z nich schodzi czy jakoś sam z siebie? Na jałowym jak dodasz gazu czy też tak sam z siebie? Tak trochę mętnie to wszystko opisałeś. |  
				| _________________ Każdy powinien mieć taki dupowóz z załącznikami. Życzę Wam tego pod choinką ja wraz z moją Fieściną

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Pele   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny
 Imię: Michał

| 

|  Wysłany: 7 Gru 2010,  12:14 |   
 |  
               | 
 |  
               | CzaRmaX, ja przetłumaczę   
 "Witam. Mam problem z moja fiestą. Jest kłopot, jak na zimnym silniku pochodzi 2-3 minuty, potem spadnie z obrotów i zgaśnie. To się powtarza do puki silnik się nie nagrzeje. A jak się nagrzeje to problem znika. Na biegu jałowym (na zimnym silniku) byle który bieg wrzucę to nie robi różnicy i tak zgaśnie. A poza tym trzęsie się cala buda na zimnym silniku. Dzięki z góry za jakieś sugestie. Pomóżcie
  " |  | 

|   |  | 

|  | 

| JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 7 Gru 2010,  12:25 |   
 |  
               | 
 |  
               | Wskazuje to na za niski jego bieg,,, 	  | KrystiaN548 napisał/a: |  	  | trzesie sie cala buda na zimnym silniku | 
 |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| CzaRmaX   

Model: Ford Fiesta Mk3`94
 Wersja: Futura
 Imię: Paweł

| 

|  Wysłany: 7 Gru 2010,  13:39 |   
 |  
               | 
 |  
               | Pele powinni dać Ci tu etat tłumacza z polackiego na polski     
 Pele przetłumacz jeszcze JoeMix'a dla KrystiaN548'a bo ten ostatni zacznie jeszcze odpalać i ruszać z piątki
   |  
				| _________________ Każdy powinien mieć taki dupowóz z załącznikami. Życzę Wam tego pod choinką ja wraz z moją Fieściną

|  | 

|   |  | 

|  | 

| kamil wolski   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 7 Gru 2010,  15:06   Re: gasnie na zimnym silniku |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | KrystiaN548 napisał/a: |  	  | Witam mam problem z moja fiesta,jest klopot bo jak na zimnym silniku pochodzi 2-3 minut a potem spadnie z obrotow i zgasnie to sie powtarza do puki silnik sie nie nagrzeje,a jak sie nagrzeje to problem znika na biegu jalowym i byle ktory bieg wzuce to nie robi roznicy i tak zgasnie a pozatym trzesie sie cala buda na zimnym silniku.dzieki z gory za jakies sugestije.Pomozcie | 

A może nierówno pracuje jakoś, strzela z wydechu, dymi, coś takiego?
 |  
				| _________________ było: 104KM 220Nm
 jest: 133KM 186Nm
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| SebeG   
 Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: CL

| 

|  Wysłany: 7 Gru 2010,  18:41 |   
 |  
               | 
 |  
               | No mi też od kilku dni podobne fochy strzela moja dieselina  Dwa razy ciężko odpaliła. A jeżeli odpali bez problemu to zdarza jej się np. po kilku minutach zgasnąć lub lekko spaść z obrotów. Nawet po nagrzaniu też się parę razy zdarzyło, że na biegu lekko ją przymuliło, a na jałowym prawie gasła. Świece dobrze grzeją, ponieważ w większe mrozy odpalała bez problemu, a dziś był 1 st. na plusie i zamarudziła. Filtr paliwa wymieniony. A może paliwo? Jutro zatankuję i zobaczę. |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.