| Wahacze, zagadki XR2i ciąg dalszy... | 

| Autor | Wiadomość | 

| Scyhe   
 Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 8 Paź 2007,  19:13   Wahacze, zagadki XR2i ciąg dalszy... | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam, czytałem juz posty w tym temacie ale żaden nie przyniósł rozwiązania :( 
 Dowiedziałem się, że mam 2 różne wahacze - z prawej ze sworzniem na 3 nity - zanitowane, z lewej na 2 nity. I teraz pytania :

1) czy te wahacze różnią się geometrycznie ?
 2) z lewej strony opona przy max skrecie w prawo obciera mi o nadkole - od strony silnika z prawej tego nie zauważyłem. Opony to 185/55 14'' czy to może mieć zwiazek z tymi różnymi wahaczami ?
 3) Który wymieniać ? stawiam na lewy ( a wlasnie dostał nowe tuleje fordowskie :( )
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Laskosz   

Model: Ford Fiesta Mk1`79
 Wersja: RS
 Silnik: 1.8i16V/130KM
 Imię: Piotr

| 

|  Wysłany: 8 Paź 2007,  19:22 | 
 |  
               | 
 |  
               | ze skręcaniem masz problem bo jest źle zbierzność ustawiona i tyle na jednym drążku jest wykręcony za dużo a na drugim skręcony ale jak Ci tam ustawią dobrze to będziesz miał krzywo kiere dlatego tak ustawiają żeby klient widział że niby ma dobrze  :8: |  
				| _________________ " zanim zadasz pytanie - poszukaj może jest już gotowa odpowiedź "
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Scyhe   
 Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 8 Paź 2007,  21:42 | 
 |  
               | 
 |  
               | Krzywa kiera mi nie przeszkadza - i tak teraz jest lekko krzywa bo troche mi sie krzyzak krzywo założyło  ale nawet i lepiej bo teraz ramie kiery nie zasłania mi wyswietlacza od CB  Chyba faktycznie pojade na sprawdzenie zbieżności 
 Zna ktoś poprawne wartości /?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.