| 
| 

| 

|  
 |  

| Przesunięty przez: vegetagt 11 Sie 2019,  21:04
 | Blacharka w MK5 |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Pomnik   
 Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.25i/75KM
 Imię: Adam

| 

|  Wysłany: 11 Sie 2019,  06:08   Blacharka w MK5 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dobra chyba tutaj najlepiej trafiam. Pany zakupiłem forda mk4/5 z silniczkiem 1.25 zetec kopresja wykazała , koło 13 także zdrowy , nawet tak pracuje jak zdrowy... ale do rzeczy. 
 Chcę w samochodzie sprawdzić stan blacharski... nadkola z tyłu robione już szpachlę ze 2 razy,próg zew zrobiony na sztukę. Zasadniczo zależy mi na stanie podłogi.

Po kupnie byłem u znajomego diagnosty ojca i tam nic nie było prócz sworznia i łącznika , potem wyszło więcej usterek ale jak na chwilę obecną chciałbym jakoś wiedzieć czy podłoga zgnita ale nie bardzo wiem jak to wiedzieć
  Co do progów i nadkola z tyłu mam Panowie taki pomysł aby za dwa lata próg wyciąć i wspawać poswojemu nowy na zasadzie cyk fuch. a nadkole wyciąć do zdrowej blachy i poszerzenie wsadzić na przykład.   Tak czy siak wóz lewaruje , tył się zapada nieco , ale to zewnętrzny próg. 

Jak wykaże ,że podłoga zdrowa to pragnę wykonać prace związane z zawieszeniem i poprawą układu sterowniczego.

KROK PIERWSZY pomóżcie mi z tą korozją , moja fiesta naprawdę zadbany egzemplarz  pomimo tego jak ją przedstawiłem poza tym przy 100 km/h puszczam kierownicę , a wóz jedzie prosto
  Pozddrawiam |  
				| _________________ PmK
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez vegetagt 11 Sie 2019,  21:03, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |