| Przesunięty przez: Żółwik Tuptuś 20 Cze 2006,  20:57
 | polerka pokrywy zaworow | 

| Autor | Wiadomość | 

| Daras84   King of Bednary 2011

Model: Ford Fiesta Mk3`90
 Wersja: RST
 Silnik: 2.0 16V

| 

|  Wysłany: 13 Cze 2005,  21:40   polerka pokrywy zaworow |   
 |  
               | 
 |  
               | ostatnio chcialem sei zabrac za wypolerowanie pokrywy zaworów <probowalem 1500, 2000 papierem wodnym> powoli zmudną pracą widac jakies efekty... cZY moze juz ktos to robil i zna lepszy sposob??? |  | 

|   |  | 

|  | 

| LOY   Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: Xr2i
 Silnik: 1.8i16V/130KM

| 

|  Wysłany: 15 Cze 2005,  02:43 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Junior napisał/a: |  	  | co wy macie zapomysły malowaćczy polerowac pokrywe zaworó naco i poco a póżniej do sprzedaży lipa bo każdy patrzy ze juz coś mieszane było  ale cóz wasza sprawa i wasze autko POZDRAWIAM  :-D | 

Racja _ nie polerowac i nie czyścić zbuyt dokładnie wnętrza i broń boże nie polerowac auta ,bo jak kiedys zechcemy sprzedac nasze stare fiesty warte wówczas tyle co dobry rower w hiprmarkecie wybredny klient-malkontent powie-ee pewnie na handel szykowana ..jakos..

A w temacie mam polerowany dekiel głowicy i mase pierdół przy silniku.jak robiłem: Najpierw papierki wodne o coraz mniejszej gradacji by wyciagnąć gładka powieżchnię a potem zestaw polerski z tarczami o różnej twardości i pastami. Zestawik kupiłem w dobrym sklepie z akcesoriami do motocykli. Polecam katalog wysyłkowy LOUIS . Ale nie wiem czy wysyłaja do Polski. Właściwe wykonanie polerki zamyka pory aluminium -dzięki czemu alu nie chłonie wilgoci i teoretycznie dłuższy czas nie tlenkuje.
 w praktyce chętnie ,na wszelki wypadek przelakierowałbym alu bezbarwnym ,ale nie znalazłem podkładu-przyczepności bezbarwnej na alu..a boję się łuszcenia powłoki-bo wówczas cała robota byłaby do powtórki.idealnym zabezpieczeniem i efektem byłoby wychromowanie aluminum ..niestety nie znam żadnego zakładu.
 Może ktos ma namiary ?
 |  
				| _________________ dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| GienekWichura   
 Model: Ford Fiesta Mk3`91
 Wersja: Turbo

| 

|  Wysłany: 15 Cze 2005,  05:50 |   
 |  
               | 
 |  
               | Polerka wykonana dobrze przez naszego kolegę Mellowa 

A to zdjęcia mego kolegi  Jamesa niejakiego heemana10 z fiestaturbo.
 Wszystko polerowane aluminium około 6-10 godzin roboty na całość

|  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.