| Szarpanie / duszenie przy około 2000 obr | 

| Autor | Wiadomość | 

| Piterek79   
 Wersja: C
 Silnik: 1.3i/70KM

| 

|  Wysłany: 24 Lis 2016,  22:57   Szarpanie / duszenie przy około 2000 obr |   
 |  
               | 
 |  
               | Hej, kupiłem niedawno Fiestę 1.3i 70KM z gazem sterownik : ESGI E867 , zawory VALTEK E467R . Przy przyśpieszaniu tak od około 1800 - 2200 obr są odczuwale takie duszące dławienia . Najbardziej wyraźne na 2 i 3 biegu .

Nie podłączałem jeszcze pod kompa bo mam ją od paru dni . Ktoś coś może doradzić , co sprawdzić ? Dodam że na benzynie też się dusi ale mam wrażenie że mniej .
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| janusdel   
 Model: Ford Fiesta Mk8`18
 Wersja: ST-Line
 Silnik: 1.0EcoBoost/140KM

| 

|  Wysłany: 25 Lis 2016,  00:19   Szarpanie / duszenie przy około 2000 obr |   
 |  
               | 
 |  
               | Może któraś część układu zapłonowego: przewody WN/cewka/świece, na gazie wszelkie niedomagania zapłonu będą bardziej odczuwalne. Jak w poprzednim aucie mi się zrobiło przebicie na jednym z przewodów WN, to tak między 2-3k rpm nie chciał jechać, powyżej i poniżej tych obrotów było w miarę ok.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Piterek79   
 Wersja: C
 Silnik: 1.3i/70KM

| 

|  Wysłany: 25 Lis 2016,  12:05   Szarpanie / duszenie przy około 2000 obr |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki, tak może być. Dziś wymieniali mi butlę ze względu na homologację i podobno są pęknięte porcelanki w dwóch świecach . W sumie świece mi wymieniali dwa dni temu ale już się dowiedziałem ze podobo wyszła jakaś felerna partia z tego rodzaju.

PS. Jakie najlepiej świece do gazu założyć ? Gazownik który wymienial butlę poleca NGK do zwykłego benzyniaka.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Marcin   
 Model: Inne auto
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6i16V/100KM
 Imię: Marcin

| 

|  Wysłany: 26 Lis 2016,  21:22   Szarpanie / duszenie przy około 2000 obr |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Piterek79 napisał/a: |  	  | PS. Jakie najlepiej świece do gazu założyć ? Gazownik który wymienial butlę poleca NGK do zwykłego benzyniaka. 
 | 
 standardowe dla danego silnika z ewentualnym zmniejszeniem przerwy na 0,8-1.0mm
 |  
				| _________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
 Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.