| Problem z kierunkami nawiewu | 

| Autor | Wiadomość | 

| MiTElektronik   
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.25Duratec/60KM

| 

|  Wysłany: 18 Wrz 2016,  22:16   Problem z kierunkami nawiewu |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam. Mam problem z kierunkami nawiewu w fieście mk7 z 2009r z klimatyzacją automatyczną. Bez względu na to jaki kierunek nawiewu wybiorę najsilniej wieje na nogi a na szybę praktycznie w ogóle. Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Komputer nie pokazuje żadnych błędów w sterowniku klimatyzacji, testy przechodzą pozytywnie. Czy żeby się dobrać do kierownic przepływu powietrza trzeba zdemontować cały kokpit?
 Pozdrawiam Marcin
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Paco88   
 Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM

| 

|  Wysłany: 27 Paź 2016,  09:28   Problem z kierunkami nawiewu |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | MiTElektronik napisał/a: |  	  | zględu na to jaki kierunek nawiewu wybiorę najsilniej wieje na nogi a na szybę praktycznie w ogóle. Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Komputer nie pokazuje żadnych błędów w sterowniku klimatyzacji, testy przechodzą pozytywnie. Czy że | 

Witam, mam dokładnie ten sam problem od 3-4 miesięcy. Czy udało ci się jakoś z tym poradzić? Mechanik powiedział że nie działa sterowanie klapami, albo problem mechaniczny, albo sterowanie elektroniczne. Zbliża się zima i problem z parą na szybach coraz większy. Na razie w deszczowe dni puszczam nawiew na twarz maksymalnie do góry (w stronę przedniej szyby), dzięki temu górna część przedniej szyby odparowuje, ale to tymczasowe rozwiązanie.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| MiTElektronik   
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.25Duratec/60KM

| 

|  Wysłany: 8 Lis 2016,  12:57   Problem z kierunkami nawiewu |   
 |  
               | 
 |  
               | Niestety nie miałem okazji zająć się tematem. Autem jeździ żona i na razie ratuje się podrzewaną przednią szybą. Wydaje mi się że konieczne będzie rozebranie kokpitu i ręczne sprawdzenie każdego mechanizmu. Przy testowaniu układu hvc przez OBD nie mam jakich kolwiek błędów. Czy u ciebie się jakieś pojawiły?

Pozdrawiam
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| metall   
 Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.25Duratec/82KM

| 

|  Wysłany: 16 Kwi 2017,  22:44 |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam. Panowie jak u Was sprawy się potoczyły z tym sterowaniem nadmuchem????
 Już pytałem tu http://www.fiestaklubpols...p=786773#786773
 Może ktoś coś wie więcej gdzie takie ustroństwo kupić ?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.