| Wyłączenie przednich czujników parkowania | 

| Autor | Wiadomość | 

| Siwus   
 Model: Ford Fiesta Mk7`10
 Wersja: Trend ECOnetic
 Silnik: 1.6TDCi/90KM
 Imię: Bartek

| 

|  Wysłany: 7 Lut 2016,  20:39   Wyłączenie przednich czujników parkowania |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam. 
 Posiadam Fiestę z fabrycznymi czujnikami parkowania przednimi i tylnymi. Niestety miałem wymieniany przedni zderzak w wyniku czego "straciłem" przednie czujniki parkowania. Od tego momentu komputer pokładowy sygnalizuje mi błąd przy włączeniu np. biegu wstecznego.

W związku z tym mam pytanie, czy można wyłączyć przednie czujniki parkowania w komputerze samochodu ?

Jeśli tak to proszę o podanie namiarów na kogoś, kto mógłby to zrobić w Poznaniu lub okolicach.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| David1n   
 Model: Ford Fiesta Mk7`13
 Wersja: Sport
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 8 Lut 2016,  19:05   Wyłączenie przednich czujników parkowania |   
 |  
               | 
 |  
               | Czujniki zostały odłączone od centralki sterującej? Jeżeli czujniki są całe to jaki problem założyć je w zderzaku?

http://serwis.niedzwiedz-lock.pl/
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| gzymzak   
 Wersja: Basic
 Silnik: 1.25Duratec/82KM

| 

|  Wysłany: 8 Lut 2016,  20:05   Wyłączenie przednich czujników parkowania |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Siwus napisał/a: |  	  | W związku z tym mam pytanie, czy można wyłączyć przednie czujniki parkowania w komputerze samochodu ? 
 Jeśli tak to proszę o podanie namiarów na kogoś, kto mógłby to zrobić w Poznaniu lub okolicach.
 | 

Podaj mi VIN na PW i zobaczę czy można wyłaczyć
 |  
				| _________________ konfiguracja Fordów , aktywacja ukrytych funkcji , zwiększanie mocy silników do fabrycznych mocniejszych .  :ford:
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| malonalane   
 Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.4 16V/90KM

| 

|  Wysłany: 25 Paź 2017,  22:10 |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, Panowie chciałbym się przyłączyć do tematu z tego posta - przedni zderzak mam wymieniony na taki bez czujników i dając wsteczny jest sygnalizacja dzwiękową o błędzie. Czy jest możliwość korzystania tylko z tylnich? Byłem w jednym serwisie w Zabrzu i wzieli 150zł żeby stwierdzić że jak nie ma przodu to tył nie będzie działał.

Jeśli faktycznie nie da się tego zrobić to w jaki sposób wyłączyć w ogóle te czujniki bo można dostać szału cofając.

Proszę o informację.
 Dziękuje.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.