| 
| 

| 

|  
 |  

| [Blacharstwo] [MK7] Pytanko odnośnie czujników parkowania |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Carno   
 Model: Ford Fiesta Mk7`11
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM
 Imię: Piotr

| 

|  Wysłany: 12 Lis 2012,  10:57   [Blacharstwo] [MK7] Pytanko odnośnie czujników parkowania |   
 |  
               | 
 |  
               | Ford Fiesta Titanium 1.4 MK7 Mialem pekniety tylny zderzak i uszkodzoną lewą lampe przeciwmgielną (po manewrach żony cofając do tyłu) oddalem autko do ASO Katowice. Po tygodniu zderzak wymieniony, lampa też, czujniki parkowania przełożone i tutaj wątpliwość... Proszę kogoś kto ma fabrycznie zamontowane czujniki parkowania tylne o fotkę, chodzi mi o te na zderzaku - 1 i 4 czujnik. Obstawiam na 90% że źle mi je założono, zderzak w tym miejscu gdzie przypadaja te czujniki jest zaokrąklony i czujniki maja specjalna ramke pod te część owalną zderzaka, uważam ze ramki odwrotnie zamontowali i czujnik skierowany jest pod kątem ok. 15 stopni w dół. Oczywiście pan z ASO gdy zwrucilem uwage powiedzial ze tak maja byc, odwrotnie nie da sie zamontowac bo te rameczki maja wpusty i nie ma innej możliwości. Prosze kogoś o fotkę najlepiej makro samego tego czujnikia. Pomijajac fakt Aso jeszcze jeden bubel odstawilo ale to opisze później... a za usługę moim zdaniem o połowę za dużo sobie wzięli...
 |  
				| _________________ 
  |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | jery13   

Model: Ford Fiesta Mk7`10
 Silnik: 1.25Duratec/82KM
 Imię: Jurek

| 

|  Wysłany: 12 Lis 2012,  20:27 |   
 |  
               | 
 |  
               | Sprawdzałem te czujniki u siebie , wydaje mi się że są ustawione pionowo , sama ramka ma dość mocny wypust od dołu , a od góry bardzo mały. 
    |  
				| _________________ Były :
 Syrena 105
 Fiat 126p x 3
 Fiesta Mk2
 Fiesta Mk3 Xr2i
 Fiesta Mk4
 Fiesta Mk6
 Jest :
 Fiesta Mk7
 Fiesta Mk4
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez jery13 13 Lis 2012,  19:58, w całości zmieniany 3 razy |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Carno   
 Model: Ford Fiesta Mk7`11
 Imię: Piotr

| 

|  Wysłany: 13 Lis 2012,  08:30 |   
 |  
               | 
 |  
               | to u mnie ten dość mocny wypust zalozyli od góry a powinien byc od dolu bo tam zderzak ma zaokrąglenie... i teraz sam rdzeń czujnika skierowany jest pod kątem ok 15 stopni do podłoża, także po wbiciu 1 biegu czy wstecznego bo przy tych przełożeniach sa aktywne czujniki, mam odrazu sygnal przerywany, poprostu czujnik lapie podłoże czyt. drogę. |  
				| _________________ 
  |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09

| 

|  Wysłany: 13 Lis 2012,  09:40 |   
 |  
               | 
 |  
               | Carno, to odwróć czujniki,,, |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |