| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK5] Alternator czy rozrusznik a może coś innego. |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | sajmon8   
 Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Basic
 Silnik: 1.8DI/75KM
 Imię: Tomasz

| 

|  Wysłany: 9 Kwi 2013,  10:09   [MK5] Alternator czy rozrusznik a może coś innego. | 
 |  
               | 
 |  
               | Wczoraj rano jak odpalałem, to dziwnie wolno zakręciło, ale zapalił. Później jeszcze w trakcie dnia dwa razy zapalałem i spokojnie odpalał. Przyjechałem po synka do przedszkola i jak już mieliśmy wyjeżdżać to nie odpalił. Po przekręceniu kluczyka zapalają się kontrolki tak jak zawsze, ale w ogóle nie kręci. Spróbowałem przez kable, ale bez skutku. Żadnej reakcji. Akumulator jest sprawny i naładowany. Czy to może wina alternatora czy rozrusznika? Czytałem gdzieś, że to może wina IMO, ale do tej pory nie miałem z nim problemów. Jak można to sprawdzić? |  
				| _________________ 

|  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 9 Kwi 2013,  10:23, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | diodalodz   

Model: Ford Fiesta Mk1`82
 Wersja: C
 Silnik: 1.0/45KM
 Imię: Krzysztof

| 

|  Wysłany: 9 Kwi 2013,  10:57 | 
 |  
               | 
 |  
               | można . Trzeba zobaczyć czy jak przekręcasz stacyjkę na rozrusznik na przewodzie idącym do automatu rozrusznika pojawia się napięcie. Jak zlokalizujesz rozrusznik i zrobisz mu zdjęcie to powiem ci co i jak zmierzyć. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |