Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

[MK7] Fabryczne radio a mocniejsze głośniki
Autor Wiadomość
siesko 

Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: CL
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Wiek: 39
Dołączył: 10 Sty 2012
Posty: 8
Skąd: skarżysko
Wysłany: 25 Lut 2012, 09:52   [MK7] Fabryczne radio a mocniejsze głośniki

witam,orientuje się może ktoś z was czy fabryczne radio da rade pociagnąć mocniejsze głosniki? z góry dzięki za odpowiedz <???>
Ostatnio zmieniony przez trzeci 25 Lut 2012, 13:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012





Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 45
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 8072
Skąd: WawaTeam/Praga
Wysłany: 25 Lut 2012, 10:21   

Z tego co się orientuję, lepiej będą grały głośniki większej mocy przy słabszym radiu, niż słabsze głośniki przy mocniejszym radiu, w pierwszym przypadku będą czyściej grały, w drugim będą charczeć... Chyba że coś się w ostatnich czasach zmieniło, wtedy można jeszcze dać wzmacniacz(e)...
_________________
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 
 
MisiekT 
Prince of Tor Kielce 2013


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Michał
Wiek: 34
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 1928
Skąd: Wawa
Wysłany: 25 Lut 2012, 10:46   

pociagna, ale jak zawsze lepiej dac dobry wzmacniacz

PS. pytanie jeszcze co masz na mysli przez mocniejsze - jak 4x500 w polke to nie ma szans :hahaha:
_________________
MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056
 
 
 
Cobrak 

Model: Inne auto
Wersja: Ambiente
Silnik: Inny
Wiek: 29
Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 63
Skąd: Stegna
Wysłany: 25 Lut 2012, 12:44   

Głośnik sam w sobie nie ma "mocy". Jest odwrotnie niż napisał Parzych, słabe głośniki pędzone większą mocą będą grały lepiej niż pod mniejszą mocą(tylko bez przesady z tą mocą) radia samochodowe średnio dają na głośniki koło 17W.
 
 
 
MisiekT 
Prince of Tor Kielce 2013


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Michał
Wiek: 34
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 1928
Skąd: Wawa
Wysłany: 25 Lut 2012, 15:45   

a jeszcze w temacie - jezeli ma dobrze grac to zacznij od wygluszenia - przynajmniej tylu - Fiesta nie ma jakiegokolwiek wygluszenia z tylu!
_________________
MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056
 
 
 
kenczorf 


Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Grzegorz
Wiek: 33
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 1861
Skąd: Tarnów
Wysłany: 27 Lut 2012, 13:35   

Pod fabrycznym radyjku bez wzmaka to niema sensu klasc nic mocniejszego niz 50W. Ja pod wzmakiem mam glosniki 60W i graja bardzo czysto i jeszcze glosniej. Jak chcesz polepszyc dzwiek to wyglusz drzwi, a jak cie nosi z tymi glosnikami to jakis odseparowany zestaw...tylko jak to bedzie chodzic bez wzmaka ?
_________________
Cichociemna
Profil Facebook
 
 
 
MisiekT 
Prince of Tor Kielce 2013


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Michał
Wiek: 34
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 1928
Skąd: Wawa
Wysłany: 27 Lut 2012, 13:56   

kenczorf napisał/a:
wyglusz drzwi

akurat w mk7 warto zaczac od tylu, a najlepiej poleciec po calosci... oszczedzali na kilogramach i wygluszenia praktyczne to auto nie ma...
_________________
MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056
 
 
 
grzesiek646 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grzesiek
Dołączył: 10 Kwi 2012
Posty: 349
Skąd: Wwa
Wysłany: 6 Maj 2012, 11:39   

MisiekT napisał/a:
kenczorf napisał/a:
wyglusz drzwi

akurat w mk7 warto zaczac od tylu, a najlepiej poleciec po calosci... oszczedzali na kilogramach i wygluszenia praktyczne to auto nie ma...


wygłuszałeś u siebie tył ? Jeżeli tak to możesz polecić jakies dobry materiał do tego zabiegu ?
 
 
 
MisiekT 
Prince of Tor Kielce 2013


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Michał
Wiek: 34
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 1928
Skąd: Wawa
Wysłany: 6 Maj 2012, 12:38   

jeszcze nie wygluszalem - material jedyny sluszny Dynamat Xtreme... ale na cale auto pewnie za sam material wyjdzie z 1500 :D
_________________
MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056
 
 
 
grzesiek646 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grzesiek
Dołączył: 10 Kwi 2012
Posty: 349
Skąd: Wwa
Wysłany: 6 Maj 2012, 12:43   

a cos bardziej rozsądnego ? nigdy nie miałem z tym do czynienia a na alledrogo jest duzo róznych opcji
_________________
 
 
 
MisiekT 
Prince of Tor Kielce 2013


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Michał
Wiek: 34
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 1928
Skąd: Wawa
Wysłany: 6 Maj 2012, 13:08   

to jest rozsadne jezeli chcesz zrobic raz a dobrze i nie miec problemow... nikt Ci nie kaze robic calosci - samo zrobienie tylu bedzie mega odczuwalne, a to znacznie mniej kasy...
_________________
MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056
 
 
 
grzesiek646 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grzesiek
Dołączył: 10 Kwi 2012
Posty: 349
Skąd: Wwa
Wysłany: 14 Cze 2012, 15:28   

tu podepne moje zapytanie

ktoś praktykował w mk7 jakiś wzmacniacz + subwoofer ?
_________________
 
 
 
kenczorf 


Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Grzegorz
Wiek: 33
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 1861
Skąd: Tarnów
Wysłany: 14 Cze 2012, 16:17   

moze takie cos? http://www.youtube.com/wa...ture=g-user-lik
jak to mowia lepiej zagra dobre radio z kiepskim glosnikiem niz dobry glosnik z kiepskim radiem
_________________
Cichociemna
Profil Facebook
 
 
 
grzesiek646 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grzesiek
Dołączył: 10 Kwi 2012
Posty: 349
Skąd: Wwa
Wysłany: 14 Cze 2012, 16:41   

widzialem :) tyle ze ten sprzet kosztuje okolo 2900-3200 ;)
_________________
 
 
 
kenczorf 


Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Grzegorz
Wiek: 33
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 1861
Skąd: Tarnów
Wysłany: 14 Cze 2012, 17:25   

jakosc kosztuje...ale jesli zalezy ci na ladnym basie to spokojnie w 1000 zmiescisz sie ze wzmakiem i skrzynka :)
_________________
Cichociemna
Profil Facebook
 
 
 
grzesiek646 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grzesiek
Dołączył: 10 Kwi 2012
Posty: 349
Skąd: Wwa
Wysłany: 15 Cze 2012, 14:02   

no wlasnie tak do 1000 zamierzałem zainwestować. tylko bardziej chodzi mi o sprawy techniczne - podłączenie pod seryjne radio itp itd
_________________
 
 
 
kenczorf 


Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Grzegorz
Wiek: 33
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 1861
Skąd: Tarnów
Wysłany: 15 Cze 2012, 16:27   

wyciag i zobacz. jesli ma wyjscia rca na wzmak to problem z glowy. Jesli ich niema to mam na handel dobrej jakosci adapter wyjscia glosnikowego na rca http://jtp.pl/JTP/car_aud...30&prod_id=1178
Uzywalem przez miesiac dopoki nie zmienilem radia
_________________
Cichociemna
Profil Facebook
 
 
 
michal77 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.4 Duratec
Wiek: 41
Dołączył: 11 Gru 2011
Posty: 602
Skąd: SWD
Wysłany: 15 Cze 2012, 20:17   

kenczorf napisał/a:
jesli ma wyjscia rca na wzmak
nie ma :(
_________________
Ford Fiesta mk7 sport sea grey
 
 
 
kenczorf 


Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Grzegorz
Wiek: 33
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 1861
Skąd: Tarnów
Wysłany: 15 Cze 2012, 21:33   

michal77 napisał/a:
nie ma :(

kenczorf napisał/a:
mam na handel dobrej jakosci adapter wyjscia glosnikowego na rca http://jtp.pl/JTP/car_aud...30&prod_id=1178

podpinasz to do kabli glosnikowych
_________________
Cichociemna
Profil Facebook
 
 
 
grzesiek646 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grzesiek
Dołączył: 10 Kwi 2012
Posty: 349
Skąd: Wwa
Wysłany: 16 Cze 2012, 01:40   

kenczorf napisał/a:
wyciag i zobacz. jesli ma wyjscia rca na wzmak to problem z glowy. Jesli ich niema to mam na handel dobrej jakosci adapter wyjscia glosnikowego na rca http://jtp.pl/JTP/car_aud...30&prod_id=1178
Uzywalem przez miesiac dopoki nie zmienilem radia



ile ? :)
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Przyklejony: [MK7] Fiesta MK7
Fordy Fiesta VII generacji (2009-....)
Freeman Nasze auta 0 12 Lip 2011, 16:28
Freeman
Brak nowych postów Przyklejony: [MK7] Wersje wyposażenia - mini FAQ
Mini FAQ o tym jak rozpoznać wersję wyposażenia MK7
FFDriver Przed zakupem 0 26 Maj 2014, 09:07
FFDriver
Brak nowych postów Przyklejony: [MK7] FAQ - Przycisk otwierania klapy - NAPRAWA
Instrukcja demontażu tapicerki klapy oraz naprawy mikrowłącznika - przycisku otwierania klapy w mk7
Kam1l Elektryka ogólna 20 11 Sie 2018, 12:27
nevermind
Brak nowych postów [MK7] Głośniki tylne przestały działać, radio fabryczne
Radio było wyciągane przez serwis - rozpięta wtyczka?
tepymis Car Audio i CB 1 31 Gru 2016, 10:13
van
Brak nowych postów [MK7] Fabryczne Radio SONY
xxyy777e Car Audio i CB 7 3 Wrz 2012, 06:51
JoeMix


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.