Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: filtr paliwa, mk6

[MK6] Filtr paliwa - silnik benzynowy
Autor Wiadomość
neoscorpion 

Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: FX
Silnik: 1.25i/75KM
Wiek: 37
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 9
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 8 Lut 2011, 14:44   [MK6] Filtr paliwa - silnik benzynowy

Witam potrzebuje pilnie informacji najlepiej z fotka gdzie jest umiejscowiony filtr paliwa w fiescie mk6 z silnikiem 1,25 75KM z 2005r poniewaz autko ma juz przejechane ponad 120kkm i przydaloby sie po tym naszym paliwie go wymienic. z gory dzieki za informacje
Ostatnio zmieniony przez bidżej 10 Lut 2011, 20:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pawel182 

Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Dołączył: 27 Sty 2008
Posty: 413
Skąd: Polska
Wysłany: 8 Lut 2011, 18:38   

Filtr znajduje się przy baku paliwa. Mocowany na wcisk a przewody/wężyki mocowane są na szybkozłączki.
_________________
Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność :)
 
 
neoscorpion 

Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: FX
Silnik: 1.25i/75KM
Wiek: 37
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 9
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 8 Lut 2011, 19:06   

dzieki za info w weekend bede mial dostep do kanalu wiec wymienie tym bardziej ze koszt malutki a jednak juz troche km na tym filtrze przejechanych ( 120kkm )
 
 
domel 

Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: CL
Silnik: 1.3/58KM
Dołączył: 27 Kwi 2012
Posty: 32
Skąd: bbb
Wysłany: 27 Maj 2012, 10:46   

Podlacze sie pod temat...
by go wymienic trzeb co zrobic?nie nalezy zostawic wlaczonego silnik aby zeszlo to paliwo z przewodow?
 
 
Stunt_Man 
Niereformowalny

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Domi
Dołączył: 13 Sie 2010
Posty: 1933
Skąd: \,,/
Wysłany: 27 Maj 2012, 18:52   

domel napisał/a:
by go wymienic trzeb co zrobic?

trzeba go
a) odłączyć
b) wymontować stary
c) zamontować nowy
d) podłączyć
 
 
Marcinowaty 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 38
Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 1448
Skąd: Trzcianka
Wysłany: 28 Maj 2012, 20:36   

i uważać żeby się nie oblać paliwem i nie wymieniać z papierosem w gębie i użyć śrubokręta krzyżakowego :yes:
_________________
Był:
Fiat 126p Elegant 1998 r.
Była:
Ford Fiesta 1,3i 1995 rok
http://www.fiestaklubpols...der=asc&start=0
Jest Renault Clio 1,9dTi 2000 rok
 
 
 
pieczar 

Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/70KM
Dołączył: 15 Maj 2012
Posty: 1
Skąd: Toruń
Wysłany: 29 Maj 2012, 12:23   

jakiej firmy kupić filtr paliwa? z tego co słyszałem zdecydowana większość decyduje się na filtry Knecht i właśnie się zastanawiam nad jego kupnem. do tej pory korzystałem z czegoś takiego - filtr paliwa Filtron i byłem zadowolony, ale jego czas już minął. brać Knechta?
 
 
Marcinowaty 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 38
Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 1448
Skąd: Trzcianka
Wysłany: 29 Maj 2012, 20:42   

Wspieraj polskie i kup filtrona :2xf:
_________________
Był:
Fiat 126p Elegant 1998 r.
Była:
Ford Fiesta 1,3i 1995 rok
http://www.fiestaklubpols...der=asc&start=0
Jest Renault Clio 1,9dTi 2000 rok
 
 
 
domel 

Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: CL
Silnik: 1.3/58KM
Dołączył: 27 Kwi 2012
Posty: 32
Skąd: bbb
Wysłany: 31 Maj 2012, 19:55   

Co ile trzeba wymieniac filtr paliwa? :)
 
 
Beer 

Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 1
Skąd: Łódź
Wysłany: 2 Lip 2012, 08:34   

Filtr paliwa - Ja wymieniam co 3 wymiany oleju czyli co 3 lata
Filtr powietrza - co wymianę oleju czyli 1 raz w roku
Co do Filtru kabinowego ( czyli tego od klimy ) nie wypowiadam się bo do tej pory nie miałem samochodu z klimatyzacją dopiero nabyłem :jupi:
 
 
Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012





Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 44
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 7998
Skąd: WawaTeam/Praga
Wysłany: 2 Lip 2012, 22:45   

Beer napisał/a:
Filtr paliwa - Ja wymieniam co 3 wymiany oleju czyli co 3 lata
Filtr paliwa się nie starzeje, podaj lepiej co ile kilometrów wymieniasz... Nasz ma 6 lat, 82kkm i nic się nie dzieje...
Beer napisał/a:
Filtr powietrza - co wymianę oleju czyli 1 raz w roku
Ten filtr też się nie starzeje, co ile kilometrów Ci wychodzi :?:
Beer napisał/a:
Co do Filtru kabinowego ( czyli tego od klimy ) nie wypowiadam się
To nie jest filtr od klimy, tylko filtr powietrza zasysanego z zewnątrz, przy klimie należy zmieniać co rok...
_________________
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 
 
Watzik 

Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
Dołączył: 03 Lip 2012
Posty: 7
Skąd: Dolna Saksonia
Wysłany: 8 Lip 2012, 19:15   

Witam. Może ktoś załączyć jakąś fotorelację z wymiany filterka.
 
 
teknoid 

Model: Ford Fiesta Mk1`77
Wersja: C
Silnik: 1.3i/50KM
Dołączył: 10 Lip 2012
Posty: 1
Skąd: Szczecin
Wysłany: 10 Lip 2012, 14:58   filtr

też sie dorzuce do prośby
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 37
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 10 Lip 2012, 15:01   

teknoid, a Ty w '77 masz w ogóle filterek?
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
madmac 

Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: FX Silver
Silnik: 1.25i/75KM
Dołączył: 29 Sty 2013
Posty: 1
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 29 Sty 2013, 21:14   

domel napisał/a:
Co ile trzeba wymieniac filtr paliwa? :)

Zależy gdzie tankujesz, wiadomo jak to u nas jest z paliwem.
Mnie skłonił EAC FAIL :)

Cytat:
domel napisał/a:
by go wymienic trzeb co zrobic?
trzeba go
a) odłączyć
b) wymontować stary
c) zamontować nowy
d) podłączyć

Jest z lewej strony, z przodu baku, w poprzek auta. Jest dobrze zamaskowany... brudem. ;)
Obok niego biegną jakieś 2 inne przewody - wygodniej jest je wyciągnąć przed filtrem.
Jak przewody nie wychodzą na palec, to można sobie pomóc śrubokrętem.
Największy problem miałem z rozłączeniem całego ustrojstwa. Te kwadratowe szybkozłączki były troszkę oporne przez brud. Trzeba je ścisnąć, popchać w stronę filtra i pociągąć. Założenie już bez problemów na click. Upchnięcie przewodów spowrotem i voila. Aha - do wymiany wystarczy lewarek, kanał zbędny(pomijam BHP).
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Przyklejony: [MK6] Wymiana filtra paliwa TDCI
zizu Silniki diesla 20 26 Lis 2014, 19:13
MarcinCe
Brak nowych postów Przyklejony: ORLEN Biznestank - rabaty na paliwa
trzeci Firmy współpracujące z FKP 449 15 Paź 2017, 22:16
vegetagt
Brak nowych postów Przyklejony: [MK5] Silnik Zetec-S przerywa, szarpie przy dodawaniu gazu
silnik przerywa, szarpie przy dodaniu gazu - winna cewka zapłonowa
Raffaello Elektryka silnika 5 19 Wrz 2016, 21:17
Mizer 59
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Przyklejony: [MK6] Fiesta MK6
Fordy Fiesta VI generacji (2002-2008)
Freeman Nasze auta 0 12 Lip 2011, 16:30
Freeman
Brak nowych postów Przyklejony: [MK6] Dołożenie IC w 1.4 TDCi
bas87 Silniki diesla 24 10 Wrz 2016, 12:03
olo_r


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.