| [MK6] oryginalny centralny zamek z pilotem | 

| Autor | Wiadomość | 

| pawel182   
 Model: Ford Fiesta Mk6`05
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.25i/75KM

| 

|  Wysłany: 27 Lis 2009,  18:35   [MK6] oryginalny centralny zamek z pilotem | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam: Takie małe pytanko odnosnie oryginalnego centralnego zamka z pilotem:
 co powinno się dziać podczas zamykania samochodu i jego otwierania? tzn chodzi mi czy w czasie otwierania/zamykania powinny być jakieś sygnały dzwiękowe z centralki i kiedy i ile razy powinny zamrógać migacze?
 pozdrawiam
 |  
				| _________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Parzych   Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.6Duratec 100KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 27 Lis 2009,  19:48 | 
 |  
               | 
 |  
               | Sygnałów dźwiękowych nie mam, kierunki przy zamykaniu migają dwa razy krótko, przy otwieraniu jeden raz dłuższe mignięcie i włączają mi się wszystkie pozycyjne... Słychać też same zamki/siłowniki... |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

|  | 

|   |  | 

|  | 

| pawel182   

| 

|  Wysłany: 27 Lis 2009,  20:34 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Parzych napisał/a: |  	  | Sygnałów dźwiękowych nie mam, kierunki przy zamykaniu migają dwa razy krótko, przy otwieraniu jeden raz dłuższe mignięcie i włączają mi się wszystkie pozycyjne... Słychać też same zamki/siłowniki... | 

A kolega ma zamek z podwójnym ryglowaniem czy zwykły?
 Właśnie u mnie niby wszystko działa normalnie i OK ale przy zamykaniu kierunki migaja jeden raz a przy otwieraniu w ogóle....
 |  
				| _________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 27 Lis 2009,  20:44 | 
 |  
               | 
 |  
               | Chyba zwykły bo niestety nie mam podwójnego ryglowania drzwi, mam alarm Clifford Challenger NT z możliwością blokady czujników wewnątrz (po drugim naciśnięciu zamykania)... |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...

|  | 

|   |  | 

|  | 

| toffic   

Model: Ford Fiesta Mk6`03
 Silnik: 1.4TDCi/68KM

| 

|  Wysłany: 28 Lis 2009,  01:18 | 
 |  
               | 
 |  
               | u mnie jest tak samo przy otwieraniu nic nie słychać a przy zamykaniu błyskają tylko kierunki. |  | 

|   |  | 

|  | 

| pawel182   

| 

|  Wysłany: 28 Lis 2009,  10:28 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | toffic napisał/a: |  	  | u mnie jest tak samo przy otwieraniu nic nie słychać a przy zamykaniu błyskają tylko kierunki. | 

tzn tak samo jak u mnie czy jak u kolegi Parzych?
   Z tego co jest napisane w instrukcji wydaje mnie się że prawidłowo powinno być mrygnięcie dwa razy przy zamknięciu i jeden raz przy otwarciu

[ Dodano: Sob Lis 28, 2009 10:54 ]
 Jeszcze 2 małe pytanka do kolegi Parzych:
 - jak zamykasz/otwierasz samochód ręcznie kluczykiem też migają kierunki?
 - działa u Ciebie opcja przeprogramowania pilota w sensie że jedno naciśnięcie przycisku otwarcia otwiera TYLKO drzwi kierwocy a dwa szybkie naciśnięcia otwierają wszystkie drzwi? Programuje sie to poprzez jednoczesne naciśnięcie na pilocie przycisku otwarcia i zamknięcia drzwi przez czas 4sekund.
 |  
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| toffic   

Model: Ford Fiesta Mk6`03
 Silnik: 1.4TDCi/68KM

| 

|  Wysłany: 28 Lis 2009,  12:41 | 
 |  
               | 
 |  
               | Tak samo jak u Ciebie (pawel182). Według mnie tak też jest dobrze bo każdy alarm powinien mieć możliwość wyłączenia sygnału dźwiękowego przy otwieraniu czy zamykaniu auta. pozdro |  | 

|   |  | 

|  | 

| Neo178   
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.6i16V/100KM
 Imię: Mariusz

| 

|  Wysłany: 28 Lis 2009,  14:09 | 
 |  
               | 
 |  
               | U mnie jest tak, że jak otwieram autko to miga mi raz długo kierunkami i zapala pozycje (tak jak napisał Parzych), przy zamknięciu (kliknięcie raz na pilocie) miga 2 razy szybko kierunkami. Funkcja podwójnego rygla działa u mnie tak, że w czasie bodajże 3 sekund trzeba nacisnąć szybko 2 razy guzik na pilocie od zamknięcia. 
 Odnośnie otwierania drzwi kierowcy albo wszystkich to u mnie da się to ustawić w komputerze, czy za pierwszym naciśnięciem guzika otwierania mają się otworzyć tylko drzwi kierowcy, czy tez wszystkie.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 28 Lis 2009,  22:15 | 
 |  
               | 
 |  
               | Tylko słychać siłowniki zamków... 	  | pawel182 napisał/a: |  	  | jak zamykasz/otwierasz samochód ręcznie kluczykiem też migają kierunki? | 
 Nie miałem potrzeby sprawdzać więc nie wiem, w sumie otwiera mi się tylko dwoje drzwi 	  | pawel182 napisał/a: |  	  | - jak zamykasz/otwierasz samochód ręcznie kluczykiem też migają kierunki? - działa u Ciebie opcja przeprogramowania pilota w sensie że jedno naciśnięcie przycisku otwarcia otwiera TYLKO drzwi kierwocy a dwa szybkie naciśnięcia otwierają wszystkie drzwi?
 | 

[ Dodano: Sob Lis 28, 2009 22:17 ]

I u mnie tak właśnie jest 	  | pawel182 napisał/a: |  	  | Z tego co jest napisane w instrukcji wydaje mnie się że prawidłowo powinno być mrygnięcie dwa razy przy zamknięciu i jeden raz przy otwarciu | 

Dodam jeszcze, że po drugim naciśnięciu przycisku zamykania (w ciągu 2-3sek) daje sygnał syreną, że wyłączył czujniki wewnątrz...
 |  

|  | 

|   |  | 

|  | 

| pawel182   

| 

|  Wysłany: 30 Lis 2009,  18:01 | 
 |  
               | 
 |  
               | wsumie u mnie przy otwarciu drzwi pilotem zapala się tylko lamka oświetlenia wnętrza 
 [ Dodano: Czw Gru 03, 2009 18:35 ]
 Jeszcze taka mała prośba do tych którym kierunki migają 2 razy przy zamknięciu i raz przy otwarciu: jak sie zachowują kierunkowskazy gdy zamykacie i otwieracie samochód przy nie zamkniętej tylnej klapie?
 |  
   |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |