[MK6] oryginalny centralny zamek z pilotem |
Autor |
Wiadomość |
pawel182
Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 27 Lis 2009, 18:35 [MK6] oryginalny centralny zamek z pilotem
|
|
|
Witam:
Takie małe pytanko odnosnie oryginalnego centralnego zamka z pilotem:
co powinno się dziać podczas zamykania samochodu i jego otwierania? tzn chodzi mi czy w czasie otwierania/zamykania powinny być jakieś sygnały dzwiękowe z centralki i kiedy i ile razy powinny zamrógać migacze?
pozdrawiam |
_________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 27 Lis 2009, 19:48
|
|
|
Sygnałów dźwiękowych nie mam, kierunki przy zamykaniu migają dwa razy krótko, przy otwieraniu jeden raz dłuższe mignięcie i włączają mi się wszystkie pozycyjne... Słychać też same zamki/siłowniki... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
pawel182
|
Wysłany: 27 Lis 2009, 20:34
|
|
|
Parzych napisał/a: | Sygnałów dźwiękowych nie mam, kierunki przy zamykaniu migają dwa razy krótko, przy otwieraniu jeden raz dłuższe mignięcie i włączają mi się wszystkie pozycyjne... Słychać też same zamki/siłowniki... |
A kolega ma zamek z podwójnym ryglowaniem czy zwykły?
Właśnie u mnie niby wszystko działa normalnie i OK ale przy zamykaniu kierunki migaja jeden raz a przy otwieraniu w ogóle.... |
_________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 27 Lis 2009, 20:44
|
|
|
Chyba zwykły bo niestety nie mam podwójnego ryglowania drzwi, mam alarm Clifford Challenger NT z możliwością blokady czujników wewnątrz (po drugim naciśnięciu zamykania)... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 |
|
|
|
 |
toffic

Model: Ford Fiesta Mk6`03
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 28 Lis 2009, 01:18
|
|
|
u mnie jest tak samo przy otwieraniu nic nie słychać a przy zamykaniu błyskają tylko kierunki. |
|
|
|
 |
pawel182
|
Wysłany: 28 Lis 2009, 10:28
|
|
|
toffic napisał/a: | u mnie jest tak samo przy otwieraniu nic nie słychać a przy zamykaniu błyskają tylko kierunki. |
tzn tak samo jak u mnie czy jak u kolegi Parzych?
Z tego co jest napisane w instrukcji wydaje mnie się że prawidłowo powinno być mrygnięcie dwa razy przy zamknięciu i jeden raz przy otwarciu
[ Dodano: Sob Lis 28, 2009 10:54 ]
Jeszcze 2 małe pytanka do kolegi Parzych:
- jak zamykasz/otwierasz samochód ręcznie kluczykiem też migają kierunki?
- działa u Ciebie opcja przeprogramowania pilota w sensie że jedno naciśnięcie przycisku otwarcia otwiera TYLKO drzwi kierwocy a dwa szybkie naciśnięcia otwierają wszystkie drzwi? Programuje sie to poprzez jednoczesne naciśnięcie na pilocie przycisku otwarcia i zamknięcia drzwi przez czas 4sekund. |
|
|
|
 |
toffic

Model: Ford Fiesta Mk6`03
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 28 Lis 2009, 12:41
|
|
|
Tak samo jak u Ciebie (pawel182). Według mnie tak też jest dobrze bo każdy alarm powinien mieć możliwość wyłączenia sygnału dźwiękowego przy otwieraniu czy zamykaniu auta. pozdro |
|
|
|
 |
Neo178
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Mariusz
Wiek: 35 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 322 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: 28 Lis 2009, 14:09
|
|
|
U mnie jest tak, że jak otwieram autko to miga mi raz długo kierunkami i zapala pozycje (tak jak napisał Parzych), przy zamknięciu (kliknięcie raz na pilocie) miga 2 razy szybko kierunkami. Funkcja podwójnego rygla działa u mnie tak, że w czasie bodajże 3 sekund trzeba nacisnąć szybko 2 razy guzik na pilocie od zamknięcia.
Odnośnie otwierania drzwi kierowcy albo wszystkich to u mnie da się to ustawić w komputerze, czy za pierwszym naciśnięciem guzika otwierania mają się otworzyć tylko drzwi kierowcy, czy tez wszystkie. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 28 Lis 2009, 22:15
|
|
|
pawel182 napisał/a: | jak zamykasz/otwierasz samochód ręcznie kluczykiem też migają kierunki? | Tylko słychać siłowniki zamków... pawel182 napisał/a: | - jak zamykasz/otwierasz samochód ręcznie kluczykiem też migają kierunki?
- działa u Ciebie opcja przeprogramowania pilota w sensie że jedno naciśnięcie przycisku otwarcia otwiera TYLKO drzwi kierwocy a dwa szybkie naciśnięcia otwierają wszystkie drzwi? | Nie miałem potrzeby sprawdzać więc nie wiem, w sumie otwiera mi się tylko dwoje drzwi
[ Dodano: Sob Lis 28, 2009 22:17 ]
pawel182 napisał/a: | Z tego co jest napisane w instrukcji wydaje mnie się że prawidłowo powinno być mrygnięcie dwa razy przy zamknięciu i jeden raz przy otwarciu | I u mnie tak właśnie jest
Dodam jeszcze, że po drugim naciśnięciu przycisku zamykania (w ciągu 2-3sek) daje sygnał syreną, że wyłączył czujniki wewnątrz... |
 |
|
|
|
 |
pawel182
|
Wysłany: 30 Lis 2009, 18:01
|
|
|
wsumie u mnie przy otwarciu drzwi pilotem zapala się tylko lamka oświetlenia wnętrza
[ Dodano: Czw Gru 03, 2009 18:35 ]
Jeszcze taka mała prośba do tych którym kierunki migają 2 razy przy zamknięciu i raz przy otwarciu: jak sie zachowują kierunkowskazy gdy zamykacie i otwieracie samochód przy nie zamkniętej tylnej klapie? |
|
|
|
 |
|