| [MK3] XR2i nie mozna zapalic zwalnia jak zapalam długie | 

| Autor | Wiadomość | 

| dziul [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 18 Maj 2009,  21:48   [MK3] XR2i nie mozna zapalic zwalnia jak zapalam długie | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam otóż mam problem ponieważ nie da rady odpalić auta tzn kontrolki swieca rozrusznik nie kreci. Poza tym zauważyłem ze jak jadę ze stałą prędkością i włącze np. dlugie swiatla lub dmuchawę na maxa to na chwilę zwalnia w sensie spadają obroty i jest to odczuwalne. Jak stoję i mam włączone światła włączam dmuchawe na maxa to przygasają światła na chwilę. Oprócz tego bardzo świruje obrotomierz. Byłem o znajomego pseudo elektryka i stwierdził że ładoowanie jest, aku jest ok. zrobił taki myk że ominął stacyjke kablem bezpośrednio do rozrusznika i odpalił stwierdził że prawdopodobnie jakis przekaźnik. auto przez chwilę odpalało ale znowu przestało. Oporócz tego jak się chwilę potrzymało stacyjkę w pozycji kiedy rozrusznik powinien kręcic  to grzały się klemy w akumulatorze bardzo proszę o pomoc |  | 

|   |  | 

|  | 

| dziul [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 19 Maj 2009,  06:00 | 
 |  
               | 
 |  
               | Dziś rano ponownie odpaliłem fieste odłączając od rozrusznika ten kabel od stacyjki i podłączając na sztywno do + w akumulatorze i odpaliła i znowu pali, ale jadę do pracy i zobaczymy co będzie potem się działo proszę o pomoc jeśli ktoś wie o co może chodzić |  | 

|   |  | 

|  | 

| bidżej   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny
 Imię: Bartek

| 

|  Wysłany: 19 Maj 2009,  07:12 | 
 |  
               | 
 |  
               | kiedyś podobne objawy dawał mi zdechły akumulator  sprawdź czy tak samo będzie się zachowywać przy pożyczonym akumulatorze albo przynajmniej prądzie. |  
				| _________________ www.twojrobot.blogspot.com
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| dziul [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 19 Maj 2009,  08:52 | 
 |  
               | 
 |  
               | akumulator na bank jest dobry |  | 

|   |  | 

|  | 

| dziul [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 23 Maj 2009,  09:21 | 
 |  
               | 
 |  
               | I co nie ma nikt pomyslu co to moze byc ?? jest to strasznie uciążliwe |  | 

|   |  | 

|  | 

| dziul [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 25 Maj 2009,  22:12 | 
 |  
               | 
 |  
               | Wymienilem dzisiaj kable i samochód przestał przerywać ale nadal mam problemy z odpalaniem tak jak by rozrusznik czasem łapał jakiś zastój, wtedy biorę kabelek podłączam + przy akumulatorze zamiast takiego chudego kabelka przy rozrusznika rozrusznik odpala i przez jakiś czas jest szansa że działa poprawnie ale potem znowu łapie zastój i nie kręci i przygasają wtedy kontrolki  jak próbuję odpalić proszę o pomoc |  | 

|   |  | 

|  | 

| JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 25 Maj 2009,  22:26 | 
 |  
               | 
 |  
               | Skoro mostek kabelkiem pomaga w odpaleniu to wypadało by kabelki podkręcać i powyczyszczać, zakonserwować  i poskręcać jak trzeba. |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.