[MK6] Szarpie i stracił moc |
Autor |
Wiadomość |
DonPadre
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Focus
Silnik: 1.3i/50KM
|
Wysłany: 16 Sie 2011, 20:33
|
|
|
Fordon dzięki za odpowiedź czyli rozumiem że czeka mnie ich wymiana? jakie mogą być ich orientacyjne koszta? tylko druga sprawa że po zdjęciu rury dolotu powietrza z przepustnicy i odpaleniu fieściny również słychać wyżej wymieniony problem że najpierw jest zasys powietrza a później wchodzi na obroty.Dodam że słychać to w okolicy przepustnicy. Jeśli delikatnie i powoli wciskam gaz to jakoś się wkręca jeśli robie to zbyt szybko to przyśpieszenie ma praktycznie zerowe. |
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 21 Sie 2011, 17:24
|
|
|
Wezyki kupisz w motoryzacyjnym metr chyba 8zl... wymieniasz je miedzy kolektorem i danymi cylindrami i pozniej idzie to w strone pokrywy zaworow i to wlasnie przy same przepustnicy lubi pierdyknac... robilem ostatnio taka MK4 i bylo to samo... nie chcial jechac dlawil sie i syczal... |
|
 |
DonPadre
|
Wysłany: 21 Sie 2011, 18:37
|
|
|
Dzięki za odpowiedź przewody zakupie i postaram się wymienić mam nadzieje że niebędzie z tym zbyt dużych problemów
Jeszcze pytanko dotyczące mocy silnika zauważyłem że czym mocniej dociskam pedał gazu tym wolniej się rozpędza, musze odpuścić troche i zacząć ponownie lecz znacznie wolniej wciskać pedał i wtedy jakby lepiej szła fieścina. Wyczyściłem przepływomierz, przepustnice i nic.Czy może to być spowodowane słabą iskrą? Może coś ze świecami lub kablami. Dodam że jak autko postoi powiedzmy ok doby to przy odpalaniu z wydechu wylatuje biały dym. znajomy mówi że to z powodu słabej iskry i paliwo się przepala dopiero w wydechu. Ile w tym prawdy. H E L P ! ! ! |
|
|
|
 |
Fordon

|
Wysłany: 21 Sie 2011, 22:26
|
|
|
zrob najpierw te podcisnienia do odmy bo przeplywomierz nie dostaje prawidlowego sygnalu o ilosci dostarczonego paliwa. |
|
 |
DonPadre
|
Wysłany: 22 Sie 2011, 10:08
|
|
|
Fordon a czy mógłbyś mi wskazać jakiś sklep internetowy z takimi przewodami bo szukam i szukam i nic. Jest tylko coś takiego: przewód Może poprostu źle szukam albo Cię zwyczajnie niezrozumiałem. |
|
|
|
 |
Fordon

|
Wysłany: 22 Sie 2011, 10:37
|
|
|
Sciagasz przewody odmy na kolektorze ssacym, bierzesz je do motoryzacyjnego sprawdzasz srednice i masz juz zamiennik, wymieniasz cieszac sie spokojem. |
|
 |
DonPadre
|
Wysłany: 22 Sie 2011, 11:34
|
|
|
ok w tym tygodniu lece na zakupy
Jeszcze jedna sprawa dziś rano zauważyłem że podczas odpalania coś jakby strzela z pod maski dźwięk jak ze strzelającego tłumika? Czy może to być zapchany katalizator. Dodam że po dodaniu gazu praktycznie zerowa reakcja dopiero jak go przegazowałem to silnik zaczął normalnie chodzić |
|
|
|
 |
Fordon

|
Wysłany: 22 Sie 2011, 21:23
|
|
|
strzelanie w wydech albo swiece albo przewodyl lub glupienie przeplywki przez nieszczelny uklad miedzy kolektorem a odma... |
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.