|
Gaśnie i dławi przy dogazowaniu |
Autor |
Wiadomość |
Jurecki1
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 15 Gru 2024, 10:05 Gaśnie i dławi przy dogazowaniu
|
|
|
Hejka, po odpaleniu , (ciężej odpala niż zawsze)jałowe obroty-przy próbie przyhamowania dławi i gaśnie.po zagrzaniu na LPG pracuje prawidłowo,problem jest tylko na benzynie, po zagrzaniu bez zmian, pry szybkiej jeździe i przyspieszeniu dławi .wymienilem świece kable cewkę krokowy czujnik położenia wałka przepływomierz (ale nie jestem go tak pewny).komputer pokazał przekaźnik i czujnik wałka . Brak mi już pomysłów. Wężyki podciśnienia? Przepływomierz jeszcze?jakieś rady ,sugestie |
|
|
|
|
Jurecki1
|
Wysłany: 15 Gru 2024, 11:46 Re: Gaśnie i dławi przy dogazowaniu
|
|
|
Jurecki1 napisał/a: | Hejka, po odpaleniu , (ciężej odpala niż zawsze)jałowe obroty-przy próbie przyhamowania dławi i gaśnie.po zagrzaniu na LPG pracuje prawidłowo,problem jest tylko na benzynie, po zagrzaniu bez zmian, pry szybkiej jeździe i przyspieszeniu dławi .wymienilem świece kable cewkę krokowy czujnik położenia wałka przepływomierz ,komputer pokazał przekaźnik i czujnik wałka .,wymieniony czujnik , przekaźnik nie wiem który.Brak mi już pomysłów. Wężyki podciśnienia? Przepływomierz jeszcze?jakieś rady ,sugestie |
|
|
|
|
|
Jurecki1
|
Wysłany: 15 Gru 2024, 17:18
|
|
|
Przepraszam pry próbie przygazowania gaśnie ,nie wiem gdzie szukać też map sensora Bo mam calkiem inaczej osprzęt zrobiony |
|
|
|
|
Jurecki1
|
Wysłany: 17 Gru 2024, 17:49
|
|
|
Jurecki1 napisał/a: | Przepraszam pry próbie przygazowania gaśnie ,nie wiem gdzie szukać też map sensora Bo mam calkiem inaczej osprzęt zrobiony | . Nikt nic nie wie? Nikt nie pomoże? |
|
|
|
|
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|