| Dołożenie centralnego zamka do bieda wersji | 

| Autor | Wiadomość | 

| monckek   
 Model: Ford Fiesta Mk6`07
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.25Duratec 75KM
 Imię: Michał

| 

|  Wysłany: 10 Cze 2021,  20:41   Dołożenie centralnego zamka do bieda wersji |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam witam, dostałem fiestę bieda wersja tzn nie ma nic ale za to ma klime i grzana przednia szybę   
 Moje 1 pytanie dotyczy tego czy do fiestkuni mógłbym założyć tą centralkę central
 2 pytanie jakie potrzebuje siłowniki bo fabrycznie jest tylko otwieranie/zamykanie z kluczyka i ew z wewnątrz po wciśnięciu klamki do środka
 3 czy istnieje możliwość założenia centrala do klapy bagażnika(ta centralka z Ali oferuje otwieranie bagaja)? Jeśli tak to jakie potrzebowałbym siłowniki i sprężynę na podnośniki klapy?

Pozdrawiam
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| slawomirro   
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.6Duratec 100KM

| 

|  Wysłany: 11 Cze 2021,  09:50   Re: Dołożenie centralnego zamka do bieda wersji |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | monckek napisał/a: |  	  | fabrycznie jest tylko otwieranie/zamykanie z kluczyka i ew z wewnątrz po wciśnięciu klamki do środka 3 czy istnieje możliwość założenia centrala do klapy bagażnika(ta centralka z Ali oferuje otwieranie bagaja)? Jeśli tak to jakie potrzebowałbym siłowniki i sprężynę na podnośniki klapy?

Pozdrawiam
 | 

Ale centralny zamek masz i chcesz na wersję z pilotem, czy nie masz wogóle?

żadnej "centralki" nie potrzebujesz niezależnie od wybranej powyżej opcji z mojego pytania, bo skoro masz podgrzewaną przednią szybę, to moduł komfortu (GEM) również obsługuje i centralny z kluczyka i centralny z pilota.

jak nie masz wogóle centralnego, to musisz nabyć:

2 lub 4 zamki z siłownikami i wiązkami *
 zamek klapy z siłownikiem (opcjonalnie)
 uaktywnić np przez program ELM-FFN funkcję centralnego zamka w ustawieniach GEM

* jak masz wersję Ambiente to wiązki mogą być już w aucie

jak chcesz tylko pilota to musisz nabyć:

kluczyk z pilotem z transponderem 4D60 lub 4D63
 uaktywnić np przez program ELM-FFN funkcję zdalnego centralnego zamka w ustawieniach GEM
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| monckek   

| 

|  Wysłany: 11 Cze 2021,  11:54 |   
 |  
               | 
 |  
               | Nie mam w ogóle centralnego, nawet kabli w drzwiach oraz zamki są na linkę. Najważniejsze pytanie to jakie siłowniki kupic coby pasowały ? 
 Nie wiem czy to jest ambiente, jak rozpoznać?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| slawomirro   

| 

|  Wysłany: 11 Cze 2021,  14:01 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | monckek napisał/a: |  	  | Nie wiem czy to jest ambiente, jak rozpoznać? | 

elektryczne szyby są?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| monckek   

| 

|  Wysłany: 11 Cze 2021,  14:27 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | slawomirro napisał/a: |  	  |  	  | monckek napisał/a: |  	  | Nie wiem czy to jest ambiente, jak rozpoznać? | 

elektryczne szyby są?
 | 

Nie ma, tu nawet radia ani głośników nie było
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| slawomirro   

| 

|  Wysłany: 12 Cze 2021,  08:50 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | monckek napisał/a: |  	  |  	  | slawomirro napisał/a: |  	  |  	  | monckek napisał/a: |  	  | Nie wiem czy to jest ambiente, jak rozpoznać? | 

elektryczne szyby są?
 | 

Nie ma, tu nawet radia ani głośników nie było
 | 

To nie Ambiente jak w profilu zapisałeś, tylko "Fiesta" - wersja bazowa. Nic to nie zmienia z mojego poradnika, poza tym, że musisz sobie wiązkę przeciągnąć.

Jakbyś kupował dokładany centralny (uniwersalny), to poszukaj na naszej forumowej  facebookowej grupie informacji https://www.facebook.com/groups/1915867028736325 - wspominam o niej, bo tam ktoś pisał niedawno, że mu się ta sztuka udała. A inni co chcieli (w większości), to polegli, więc można, ale nie jest to łatwe.
 Jak chcesz oryginalny zamek, to najprościej znaleźć używane części za grosze z demontowanych aut. Tu sporo ludzików się z tym ogłasza w wydzielonej grupie ogłoszeniowej:
 https://www.facebook.com/groups/338416973764339
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.