| Domontowanie sterowania radiem koło kierownicy | 

| Autor | Wiadomość | 

| Adrisss8   
 Model: Ford Fiesta Mk6`02
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.4i16V/80KM

| 

|  Wysłany: 20 Mar 2020,  23:25   Domontowanie sterowania radiem koło kierownicy |   
 |  
               | 
 |  
               | Cześć wszystkim   
 Posiadam fiestę Mk6 wersję Ghia z 2002 roku z radiem na kasetki jeszcze. Widziałem, że niektóre wersje występowały z manetką sterowania radiem obok kierownicy.
 Zastanawiam się czy jest możliwość podłączenia tego jeśli tego nie mam. Na forum znalazłem podobny temat, i wynikało z niego, że ktoś mając radio na kasety podłączył to i działało.

Pytanko teraz czy wgl możliwe jest aby była gotowa instalacja do tego, żeby tylko podpiąć to? Z tego co wiem to wersję Ghia miały czasami gotowe instalacje do wielu funkcji a ich nie posiadały (jeśli znacie inne opcje na doposażenie z wykorzystaniem gotowej instalacji to dajcie też znać
  ) 
 Jak zdjąć kolumnę kierownicy aby dostać się do miejsca gdzie ta manetka ma być, czy w razie gotowej instalacji będzie tam gotowa kostka do podłączenia manetki? Jeśli tak to ma ktoś jakieś zdjęcia jak wygląda? Żebym wiedział potencjalnie czego wgl szukać

Za wszelkie rady w tym temacie będę mega wdzięczny
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| pawel182   
 Model: Ford Fiesta Mk6`05
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.25i/75KM

| 

|  Wysłany: 21 Mar 2020,  11:57   Re: Domontowanie sterowania radiem koło kierownicy |   
 |  
               | 
 |  
               | Dokładałem to u siebie. Musisz wymienić dolną obudowę kolumny kierownicy na taką przystosowaną do montażu pilota sterowania radiem.
 U mnie była już wtyczka do pilota - mała z chyba dwoma przewodami. Jak zdejmiesz osłonę kolumny to powinieneś ją zobaczyć.
 |  
				| _________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Adrisss8   

| 

|  Wysłany: 21 Mar 2020,  18:47 |   
 |  
               | 
 |  
               | Okej znalazłem wiazkę z kostką. Powiedz mi proszę czy jest jakaś różnica jeśli chodzi o ten przełącznik bo widzę że są takie co pośrodku mają napisane MODE i strzałeczka a są takie co mają tylko strzałkę. Czy i jeden i drugi będzie pasował do Fiesty z 2002 roku? Czy jeden z nich to już przedlift i nie pasuje?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| pawel182   

| 

|  Wysłany: 4 Kwi 2020,  20:46 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Adrisss8 napisał/a: |  	  | Okej znalazłem wiazkę z kostką. Powiedz mi proszę czy jest jakaś różnica jeśli chodzi o ten przełącznik bo widzę że są takie co pośrodku mają napisane MODE i strzałeczka a są takie co mają tylko strzałkę. Czy i jeden i drugi będzie pasował do Fiesty z 2002 roku? Czy jeden z nich to już przedlift i nie pasuje?
 | 

Według mnie nie ma znaczenia.
 Z tego co pamiętam jak szukałem tego pilota to jedne miały napis MODE na środkowym przycisku a drugie miały tylko strzałkę na środkowym przycisku a napis MODE był po prawej stronie od tego przycisku. Generalnie te napisy często widziałem, że były pościerane.
 |  
				| _________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Adrisss8   

| 

|  Wysłany: 4 Kwi 2020,  20:59 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ok. Domontowane  Działa choć łatwo nadziać się na zły przełącznik. Na jednej akucji sprzedawca zapewniał że to od fiesty mk6 z 2003 roku a totalnie nie pasowało i był to chyba od Focusa bo trzpień za krótki. Najlepiej kupować z demontażu żeby mieć pewność że to na pewno nada się i dodatkowo trzeba dokupić kolumnę kierownicy z otworem bo ma specjalne przetloczenie. |  | 

|   |  | 

|  | 

| pawel182   

| 

|  Wysłany: 10 Kwi 2020,  18:46 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Adrisss8 napisał/a: |  	  | Ok. Domontowane  Działa choć łatwo nadziać się na zły przełącznik. Na jednej akucji sprzedawca zapewniał że to od fiesty mk6 z 2003 roku a totalnie nie pasowało i był to chyba od Focusa bo trzpień za krótki. Najlepiej kupować z demontażu żeby mieć pewność że to na pewno nada się i dodatkowo trzeba dokupić kolumnę kierownicy z otworem bo ma specjalne przetloczenie. | 

Brawo
   |  
   |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.