Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Umiejscowienie modułu bluetooth.
Autor Wiadomość
postrzepiony 

Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.3i/70KM
Imię: KRZYSZTOF
Dołączył: 22 Wrz 2018
Posty: 8
Skąd: KOZIENICE
Wysłany: 24 Paź 2018, 19:36   Umiejscowienie modułu bluetooth.

Witam, czy ktoś z Was wie gdzie ( jeśli jest ) jest oryginalnie umieszczany moduł bluetooth w Fiestach poliftowych? Chcę sprawdzić czy mam do niego oryginalną wiązkę w tym miejscu. Czy w ogóle jest na to szansa w wersji Ambiente ? Pozdrawiam
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 39
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 802
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25 Paź 2018, 07:12   Re: Umiejscowienie modułu bluetooth.

postrzepiony napisał/a:
Witam, czy ktoś z Was wie gdzie ( jeśli jest ) jest oryginalnie umieszczany moduł bluetooth w Fiestach poliftowych?


Z prawej strony pod deską rozdzielczą prawie obok bezpieczników.
(jak wyjmiesz schowek i latarką poświecisz pod deskę, go znajdziesz)



Profil Facebook
 
 
lukaszooo 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 13 Sie 2018
Posty: 28
Skąd: Cegłów
Wysłany: 25 Paź 2018, 14:36   

Nie ma takiej opcji zebys mial instalacje do bt przy najubozszym radiu. Zebyś mial BT trzeba wymienic radio, zrobić instalacje, dolozyc modul BT, mikrofon, przycisk na kierownicy.
 
 
postrzepiony 

Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.3i/70KM
Imię: KRZYSZTOF
Dołączył: 22 Wrz 2018
Posty: 8
Skąd: KOZIENICE
Wysłany: 25 Paź 2018, 17:21   

Ale ja wcale nie mam najuboższego radia i nie spodziewam się modułu BT. Zastanawiam sie czy producent wrzucił wiązkę do BT tak jak wiązkę do halogenów, którą mam. Wyciagałem schowek ale nic nie ma, muszę sprawdzić czy mam dodatkowe kable zasilania od kostki radia. Zastanawiam się czy jest sens inwestowania. Moduł najbiedniejszcy 30 zł, taki z USB i przesyłm danych jakieś 300 zł. Kabel ze 150 zł, mikrofon 100 zł. Robota. Sprzedam radio sony takie : https://www.youtube.com/watch?v=asNfjLDErT0 za 400 zł, dorzucę zaoszczędzoną kasę i mam prawie jakiegoś kenwooda :-)
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 39
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 802
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26 Paź 2018, 08:10   

lukaszooo napisał/a:
przycisk na kierownicy.


nie trzeba.
Profil Facebook
 
 
lukaszooo 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 13 Sie 2018
Posty: 28
Skąd: Cegłów
Wysłany: 26 Paź 2018, 16:46   

Nie trzeba ale tak wychodzilo ori.
Kolega lekko nie doczytał na temat BT. Moduly BT czyli te zaokraglone chodzą po 200-300zl, bardzo prosto jest go dolozyc i jest to bezinwazyjne. Moduły Sync1 (kanciate) kosztują 50-100zl ale za to ich instalacja nie jest bezinawazyjna poniewaz trzeba podpiać sie pod can i dolozyc dodatkową kostke do ACMa.
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 39
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 802
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27 Paź 2018, 19:30   

lukaszooo napisał/a:
Nie trzeba ale tak wychodzilo ori.


Też nie. Mam oryginał Forda i na (pod) kierownicy nie mam sterowania BT.
Profil Facebook
 
 
lukaszooo 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 13 Sie 2018
Posty: 28
Skąd: Cegłów
Wysłany: 28 Paź 2018, 07:51   

Jestes pewny ze to ori a nie akcesoryjny dokladany w salonie ? W focusie mk2 i kuga mk1 nie bylo przycisków ale tylko w modulach bez usb i stremingu BT. W fiescie mk7 i focusie mk3 nie widzialem ori BT bez sterowania na kierownicy.
Przy module PL i klimatroniku mozna mowa sterować praca radia telefonu i klimatyzacji.
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 39
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 802
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28 Paź 2018, 09:30   

lukaszooo napisał/a:
Jestes pewny ze to ori a nie akcesoryjny dokladany w salonie ?.


Tego nie wiem, bo auto ma niemieckie pochodzenie, ale wszystko jest by Ford, data na module BT też wskazuje że to było z momentu kupna auta.
Też mogę sterować głosem (radiem, BT, klimatyzacją), ale po Niemiecku :rotfl:
Profil Facebook
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Bluetooth z polskim językiem + usb + bluetooth
chcę wymienić bt niemiecki na bt polski z usb
zadymiakk Elektryka ogólna 12 6 Lis 2014, 16:36
langolier
Brak nowych postów Wymiana modułu GEM
adams502 Elektryka ogólna 0 25 Kwi 2018, 18:36
adams502
Brak nowych postów [MK7] Aktualizacja modułu BT/VC
dla tych co mają wejście USB
michal77 Porady eksploatacyjne 31 2 Mar 2018, 12:31
Silas22
Brak nowych postów Naprawa/Wymiana modułu PCM
arojda Elektryka ogólna 1 7 Cze 2016, 21:22
lakiernik175
Brak nowych postów [MK6] Odgłos z okolicy modułu komfortu
Gość Elektryka 5 30 Paź 2010, 14:14
pawel182


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.