Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Licznik
Autor Wiadomość
lukkut125075 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/69KM
Wiek: 23
Dołączył: 07 Mar 2018
Posty: 23
Skąd: Wołomin
Wysłany: 7 Mar 2018, 21:13   Licznik

Witam, od razu chciałbym przeprosić jeśli był taki post . Wiec posiadam forda fieste mk6 z 2006r. I mam taki problem że obrotomierz mi działa , nie mieży mi km/h , wymieniłem licznik i pare dni było dobrze i znowu to samo , i mam takie pytanie czy moze to być problem z czujnikiem predkości a jeżeli tak to gdzie się znajduje ?
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 39
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 811
Skąd: Warszawa
Wysłany: 7 Mar 2018, 22:22   Re: Licznik

lukkut125075 napisał/a:
Witam, od razu chciałbym przeprosić jeśli był taki post . Wiec posiadam forda fieste mk6 z 2006r. I mam taki problem że obrotomierz mi działa , nie mieży mi km/h , wymieniłem licznik i pare dni było dobrze i znowu to samo , i mam takie pytanie czy moze to być problem z czujnikiem predkości a jeżeli tak to gdzie się znajduje ?


A działa Ci poprawnie ABS?
Profil Facebook
 
 
lukkut125075 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/69KM
Wiek: 23
Dołączył: 07 Mar 2018
Posty: 23
Skąd: Wołomin
Wysłany: 8 Mar 2018, 11:07   

Z tego co wiem to chyba nie mam ABS -U
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 39
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 811
Skąd: Warszawa
Wysłany: 8 Mar 2018, 12:40   

lukkut125075 napisał/a:
Z tego co wiem to chyba nie mam ABS -U


Na 100% masz (każda Fiesta ma), a jeśli nie masz to wiesz już dlaczego licznik nie działa :V:
Prędkość liczona jest przez czujniki ABS w kołach, całość idzie do komputera... pompy ABS i dopiero do komputera auta i do licznika.
Dlatego ponawiam pytanie, czy działa w aucie ABS :)
Profil Facebook
 
 
lukkut125075 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/69KM
Wiek: 23
Dołączył: 07 Mar 2018
Posty: 23
Skąd: Wołomin
Wysłany: 8 Mar 2018, 23:00   

Świeci mi sie kontrolka abs-u więc raczej nie
 
 
lukkut125075 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/69KM
Wiek: 23
Dołączył: 07 Mar 2018
Posty: 23
Skąd: Wołomin
Wysłany: 8 Mar 2018, 23:00   

Świeci mi sie kontrolka abs-u więc raczej nie
 
 
Bulba 

Model: Ford Fiesta Mk7`15
Wersja: Gold
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 96
Skąd: Łódź
Wysłany: 8 Mar 2018, 23:17   

Jak to swieci ?
Caly czas ?
_________________
"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 39
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 811
Skąd: Warszawa
Wysłany: 9 Mar 2018, 10:07   

lukkut125075 napisał/a:
Świeci mi sie kontrolka abs-u więc raczej nie


No to masz winowajcę i ztym do serwisu. Choć zwykle wystarczy zdjąć koła i przeczyścic styki kabli i czujników przy piaście i to pomaga.
Profil Facebook
 
 
lukkut125075 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/69KM
Wiek: 23
Dołączył: 07 Mar 2018
Posty: 23
Skąd: Wołomin
Wysłany: 9 Mar 2018, 11:08   

Ok dziękuję za informacje :la:
 
 
lukkut125075 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/69KM
Wiek: 23
Dołączył: 07 Mar 2018
Posty: 23
Skąd: Wołomin
Wysłany: 9 Mar 2018, 11:25   

Bulba napisał/a:
Jak to swieci ?
Caly czas ?

Tak świeci bo miałem stary licznik i nie było tam kontrolki abs teraz wymieniłem na nowy licznik i tu jest ta kontrolka , w starym liczniku tak samo mi licznik działał obrotomierz działał a nie liczyło mi km/h ani przejschanych km od czasu do czasu włączał sie i działał przez pare dni a potem znowu to samo. Nie wiem czy ten licznik nie był wcześniej wymieniany bo od sprzedającego nie dostałem takiej informacji , pomyślałem ze jeżeli nie ma kontrolki abs to nie ma abs-u w tym samochodziea, wiedziałem ze tak sie dzieje dla tego jestem tutaj i szukam odpowiedzi na takie pytanie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [MK4] licznik mk4 bez obrotomierza a licznik z obrotomierzem
pawelo06 Elektryka 17 15 Gru 2008, 20:00
Gość
Brak nowych postów Licznik
Gość Elektryka 3 9 Wrz 2006, 17:03
semek711
Brak nowych postów Licznik :)
Toooommmmi Elektryka 8 4 Lip 2006, 23:29
Toooommmmi
Brak nowych postów [MK3] Licznik...
Paweł_S21 Mechanika 2 16 Cze 2010, 14:23
Paweł_S21
Brak nowych postów co to za czujnik (licznik)?
Gość Elektryka 3 18 Lis 2005, 19:35
Skolmi


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.