Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: Puff
25 Cze 2014, 00:11
Zakładanie fabrycznego tempomatu
Autor Wiadomość
switchpl 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Inna
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Dołączył: 13 Maj 2015
Posty: 3
Skąd: Wrocław
Wysłany: 8 Paź 2015, 16:25   Re: Zakładanie fabrycznego tempomatu

Hej, udało mi się zmontować wszystko 'do kupy'. Znacie we Wrocławiu kogoś z IDSem coby mi tempomat aktywował? A jakby jeszcze przy okazji automatyczną blokadę drzwi po ruszeniu włączył to byłoby super :D

Z góry dzięki za podpowiedzi.
 
 
Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012





Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 45
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 8069
Skąd: WawaTeam/Praga
Wysłany: 10 Paź 2015, 02:44   Re: Zakładanie fabrycznego tempomatu

switchpl napisał/a:
jakby jeszcze przy okazji automatyczną blokadę drzwi po ruszeniu włączył to byłoby super

To akurat jest dostępne z komputera pokładowego, no chyba że go nie masz... :bezradny:
_________________
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 
 
tedi_k 

Wersja: Titanium X
Silnik: 2.0 16V
Imię: Tadeusz
Dołączył: 13 Lis 2015
Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 13 Lis 2015, 15:50   Zakładanie fabrycznego tempomatu

Parzych napisał/a:
switchpl napisał/a:
jakby jeszcze przy okazji automatyczną blokadę drzwi po ruszeniu włączył to byłoby super

To akurat jest dostępne z komputera pokładowego, no chyba że go nie masz... :bezradny:


W MK7 nie jest dostępne.
We Wrocławiu nie sądzę aby ktoś skutecznie i szybko aktywował tempomat w MK7. U mnie trwa to mniej niż pół godziny i nie trzeba ściągać jakichś VINów "podobnych aut z tempomatem"... Da się zrobić IDSem, ale jak - to wie kilku ludzi w Polsce - w tym wg mnie nikt we Wrocławiu... No chyba, że czegoś nie wiem...
 
 
aviator 


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Imię: Tomek
Wiek: 39
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 9
Skąd: Smolec
Wysłany: 15 Lis 2015, 16:21   Zakładanie fabrycznego tempomatu

Mi aktywowano we Wrocławiu :-) kolega mayak akurat był przejazdem :-P
_________________
Fiesta Titanium 1,4ASB prod. 18.11.2010
Scorpio Ghia 2,9 24v cosworth 1rej. 18.11.1996
 
 
Mati92 

Wersja: Trend
Silnik: 1.4DuratorqTDCi/70KM
Imię: Mateusz
Wiek: 26
Dołączył: 19 Wrz 2015
Posty: 7
Skąd: Bełchatów
Wysłany: 23 Lis 2015, 10:30   Zakładanie fabrycznego tempomatu

Witam, czy przełącznik tempomat z Forda b-max będzie pasował do naszej Fiesty i czy ktoś w woj.łódzkim aktywuje tempomat? Pozdrawiam
 
 
EW1

Wersja: Sport
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Dołączył: 23 Lip 2016
Posty: 40
Wysłany: 21 Paź 2016, 20:24   Zakładanie fabrycznego tempomatu

Sama ramka z przyciskami to dość duży wydatek ... więc mam pytanie czy ktoś już próbował to obejść tak jak w przypadku tempomatu do focusa ??
Tam robiło się odpowiedni układ i wpinało w miejsce fabrycznego . Być może idea jest taka sama więc pytam czy ktoś ma jakieś z tym doświadczenia ?
Ewentualnie może ktoś ma przyciski na wierzchu i był by w stanie pomierzyć oporności ???? Do focusa MK2 dorabiałem i działało .... więc może fiesta ...???
 
 
tadzio1 

Wersja: Trend
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: tadek
Dołączył: 07 Lut 2016
Posty: 2
Wysłany: 22 Paź 2016, 12:08   Zakładanie fabrycznego tempomatu

witam.odnośnie montażu tempomatu w fieście mk7 2011 1.4tdci .co potrzeba do montażu. Czy podjął byś się.jestem z w-wa. proszę o tel.509 360 644. pozdrawiam.
 
 
lukaszs 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 53
Skąd: Gdansk
Wysłany: 22 Paź 2016, 14:49   Zakładanie fabrycznego tempomatu

W koncu udalo mi sie aktywowac tempomat w aucie. Rok temu wymienialem kierwonice a wczoraj tedi_k uruchomił mi komputerem tempomat, odrazu wyskoczyly bledy braku wiazki pomiedzy zegarem a kierownica. Dzisiaj ten kabalek dorobiłem i tempomat dziala.

Przydatny obrazek:

http://imgur.com/a/8f9KU
 
 
mayak 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 55
Skąd: W-wa
Wysłany: 23 Paź 2016, 23:48   Zakładanie fabrycznego tempomatu

tadzio1 napisał/a:
witam.odnośnie montażu tempomatu w fieście mk7 2011 1.4tdci .co potrzeba do montażu. Czy podjął byś się.jestem z w-wa. proszę o tel.509 360 644. pozdrawiam.

nie ma problemu z tempomatem, zapraszam
 
 
jasiek69 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Wiek: 24
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 37
Skąd: Reguły
Wysłany: 4 Mar 2017, 10:55   

Witam,
Czy ktoś by mi pomógł w wyborze kierownicy z tempomatem ? Nie wiem czy dana kierownica ma kabel od tempomatu i przełącznika muzyki. Kilka znalazłem na allegro.

http://allegro.pl/ford-fi...01.html#thumb/1

http://allegro.pl/ford-fi...4.html#imglayer

http://allegro.pl/ford-fi...6710115542.html

http://allegro.pl/kierown...6072740687.html

oczywiście mi potrzebna sama rama więc składam się ku najtańszej. <8>
_________________
Brum brum!
 
 
wlodek318 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend ECOnetic
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Piotr
Wiek: 30
Dołączył: 22 Lis 2014
Posty: 35
Skąd: Warszawa
Wysłany: 4 Mar 2017, 12:12   

jasiek69 napisał/a:
oczywiście mi potrzebna sama rama więc składam się ku najtańszej

Rozsądnie brzmi :)
Tylko na tych tańszych nie jest widoczna na zdjęciu kostka, więc proponuję zadzwonić do sprzedawcy i się upewnić przed zakupem, żeby niespodzianki nie było.
Same przewody od przycisków są widoczne na foto więc i kostka powinna być, ale różnie to bywa.
Oczywiście mogą być potrzebne jeszcze przewody idące ze zwijaka do licznika, jeżeli nie ma ich fabrycznie w wiązce, ale rozumiem, że nie o nie było pytanie, bo tego z kierownicą to raczej nikt nie sprzedaje, trzeba dorobić samemu :)
 
 
jasiek69 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Wiek: 24
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 37
Skąd: Reguły
Wysłany: 4 Mar 2017, 16:04   

No dobrze dziękuje za pomoc juz chyba dam radę :hihihi:
_________________
Brum brum!
 
 
wlodek318 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend ECOnetic
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Piotr
Wiek: 30
Dołączył: 22 Lis 2014
Posty: 35
Skąd: Warszawa
Wysłany: 4 Mar 2017, 23:22   

jasiek69,
Przewody to nie wszystko.
Właśnie zauważyłem, że masz w profilu fiestę z 2013, a to jak się orientuję jest już po liftingu.
Kierownice z linków są z fiesty mk7 przed liftem (2008-2012) i mają inny kolor podświetlenia (czerwony).
Będzie to szpetnie wyglądało. Proponuję szukać kierownicy od "polifta".
 
 
EW1

Wersja: Sport
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Dołączył: 23 Lip 2016
Posty: 40
Wysłany: 5 Mar 2017, 13:07   

Przy dużej różnicy w cenie ... łatwiej przelutować diody smd na niebieskie
Trafiają się same ramki z przyciskami tempomatu za 200 zł ale dla mnie to i tak za dużo więc ja poczekam jeszcze z rok a na bank cena spadnie jeszcze o połowę . Trafiają się już nawet kierownice z przyciskami poniżej 200 zł ale znikają jeszcze na pniu
Gdzieś widziałem nawet link do opisu jak samemu zrobić przyciski tempomatu do fiesty ze schematem i opisem potrzebnych oporników i może się tym prędzej zajmę . Miałem w focusie mk2 przyciski tempomatu w manetce radia i wcale to nie przeszkadzało a koszt takiego układu to było w granicach 10 zł i dwie godziny dłubania podłączania itp
 
 
Kruszon 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Wiek: 27
Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 99
Skąd: SD
Wysłany: 9 Mar 2017, 00:51   

Ostro w góre poszly te kiery
_________________
 
 
MisiekT 
Prince of Tor Kielce 2013


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Michał
Wiek: 34
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 1928
Skąd: Wawa
Wysłany: 10 Mar 2017, 00:18   

mam ramke od ST z przyciskami z niebieskim podświetleniem jak coś, zapraszam na PW
_________________
MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056
 
 
 
jasiek69 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Wiek: 24
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 37
Skąd: Reguły
Wysłany: 15 Paź 2017, 23:04   

Witam,
Mam samą ramkę z tempomatem.Nie mam wiązki do ramki,mam pytanie bo czytałem w temacie o zamiennikach itp,samemu ciężko mi zrobić taką przeróbkę.Czy ktoś z forumowiczów z Warszawy lub okolic nie chciałby założyć tempomatu ? Oczywiście zapłacę.
_________________
Brum brum!
 
 
adams502 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Dołączył: 27 Lut 2018
Posty: 10
Skąd: Głogów
Wysłany: 8 Mar 2018, 06:43   Tempomat

Witam. Czy przy wlaczaniu tempomatu wyświetla się w fiescie jakąś informacja na wyświetlaczu po środku deski? Czy tylko zaświeca się kontrolka zielona na prędkościomierzu?
 
 
barcik 

Model: Ford Fiesta Mk7`16
Wersja: Trend
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Imię: Bartek
Dołączył: 21 Wrz 2016
Posty: 110
Skąd: Wrocław
Wysłany: 8 Mar 2018, 10:25   Re: Tempomat

adams502 napisał/a:
Witam. Czy przy wlaczaniu tempomatu wyświetla się w fiescie jakąś informacja na wyświetlaczu po środku deski? Czy tylko zaświeca się kontrolka zielona na prędkościomierzu?

Tylko zielona kontrolka na prędkościomierzu
_________________
Pozdrawiam
Barcik

"Zawsze bierz pod uwagę fakt, że możesz się mylić. "

Chrabąszcz zjada średnio
 
 
Mati92 

Wersja: Trend
Silnik: 1.4DuratorqTDCi/70KM
Imię: Mateusz
Wiek: 26
Dołączył: 19 Wrz 2015
Posty: 7
Skąd: Bełchatów
Wysłany: 11 Kwi 2018, 08:26   

Witam, czy ktoś w woj łódzkim posiada Forscan? I czy mógłby mi włączyć parę funkcji w samochodzie? Pozdraiwam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [MK3] Zakładanie wspomagania
Markz Mechanika ogólna 5 27 Lis 2014, 14:34
Markz
Brak nowych postów [MK4] zakładanie centralnego zamku 4d
problem przy założeniu centralki firmy STIG
darkmen21 Elektryka 7 19 Mar 2010, 21:28
Freeman
Brak nowych postów [MK3] Zakładanie koła zamachowego XR2i 16v
szybka odpowiedź
eCo^ Mechanika 2 8 Sie 2009, 12:36
eCo^
Brak nowych postów kod do radia fabrycznego
Robert Elektryka ogólna 10 2 Sty 2015, 00:42
Robert
Brak nowych postów bluetooth to fabrycznego radia
porosty Car Audio i CB 2 10 Mar 2018, 19:50
porosty


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.