Uwagi do funkcjonowania forum |
Autor |
Wiadomość |
vegetagt
Administrator / Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Inna
Silnik: 2.0 16V
|
Wysłany: 18 Sie 2015, 10:46 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Freeman napisał/a: | vegetagt napisał/a: | dlaczego przeszliśmy na phpbb3 oraz kto sie na to zgodził. | Kojarzysz co to takiego Stowarzyszenie? Otóż, tam od dawna była dyskusja na temat zmiany silnika (vBulletin, IPboard) i zmiany strony głównej. Nic w temacie się nie działo. Padła propozycja, aby przejść na phpbb3. Nie było sprzeciwu, a wręcz Puff na pytanie kto za, napisał "+1". Stąd zmiana. Więc nie pisz mi o dyktaturze. |
aha, czyli stowarzyszenie w ilości członków ~20, z czego aktywnych ile? Na upartego można z tej listy wskazać 6-7 osob, które się udzielają. I powiedz mi, czy nie było sprzeciwu, czy nie było żadnej reakcji i została przyjęta zasada, że milczenie oznacza zgodę?
ps. kaj w tym skrypcie się patrzy, jakie są grupy i kto w nich jest... |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 18 Sie 2015, 10:50 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Przeczytaj, kto jest najwyższą władzą Stowarzyszenia. Statut dostępny jest w "Niezbędne informacje o Klubie".
PS. Od zawsze najważniejsze decyzje podejmowali członkowie Stowarzyszenia, a nie użytkownicy. I nie ważne, że jest ich 20 i ilu jest aktywnych. A kiedy trzeba to aktywni są wszyscy. vegetagt napisał/a: | ps. kaj w tym skrypcie się patrzy, jakie są grupy i kto w nich jest... | masz to w legendzie na samym dole forum. |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 10:54 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Dobra, wracam do statutu po raz drugi, bo wczoraj nic ciekawego tam nie znalazlem
Freeman napisał/a: | masz to w legendzie na samym dole forum.
|
Gdzie mam?
 |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 18 Sie 2015, 10:56 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Ganda napisał/a: | Mogę Cię prosić o próbę tego samego na czystej przeglądarce?
Najlepiej z aktualnym java-scriptem. |
specjalnie zainstalowałem FF i jest to samo. Niech mi ktoś tylko napisze, żebym zmienił styl..
przy okazji zauważyłem, że jest error z komunikatem o ciastkach, pojawia się tylko na głównej stronie, a zgodnie z przepisami powinien użytkownika molestować cały czas
BTW. Java czy JS? |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 10:58 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Tu , ale nie wyświetla się grupa "Stowarzyszenie" |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
|
|
|
 |
Ganda
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CLX
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 18 Sie 2015, 10:58 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
DemptD napisał/a: | BTW. Java czy JS? |
Mała czarna z mlekiem, za wczesna pora dla mojej głowy
DemptD napisał/a: | Niech mi ktoś tylko napisze, żebym zmienił styl.. |
A zobacz czy na innym stylu działa
Lecę do pracy Panowie i Panie, miłego dnia, poczytam wieczorem co urodziliście |
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 11:02 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
DemptD, nie nikt Ci nie napisze. Sprawdzałem na allanie i mi działa, także nie od stylu to zależy. |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 11:03 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Freeman napisał/a: | Tu , ale nie wyświetla się grupa "Stowarzyszenie" |
No, czyli gdzie mogę znaleźć pełną liste grup i ich członków?
Co do statutu to widzę, że wkońcu doczekał się poprawy formatowania Ale tagi center zostały
Chciałbym zauważyć również, że statut mówi:
Cytat: | Członek wspierający posiada:
- możliwość wpływu na kształt i funkcjonowanie forum internetowego działającego
przy stowarzyszeniu, poprzez prawo udziału w głosowaniach dotyczących zmian w
funkcjonowaniu forum |
I CO TERAZ? |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 11:09 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
vegetagt napisał/a: | Członek wspierający posiada:
- możliwość wpływu na kształt i funkcjonowanie forum internetowego działającego
przy stowarzyszeniu, poprzez prawo udziału w głosowaniach dotyczących zmian w
funkcjonowaniu forum
I CO TERAZ? |
Nic. Statut nie mówi o tym, że każda decyzja o funkcjonowaniu forum musi być głosowana przez Klubowiczów. |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 11:15 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Uważasz cały przewrót wykonany na forum za ważną decyzję, podejmowaną przez stowarzyszenie. Myślalem, że ważne decyzje to bardziej coś w stylu "zrobimy zbiórkę dla tych i tych" albo "zmieniamy cele klubu na to i na tamto". No ale ok. Ale skoro to jest tak ważne, a klubowicz (jak widać-teoretycznie) ma prawo do udziału w takim głosowaniu, to czemu został olany? Uważasz, że to jest ok? Czy po prostu ktoś coś przeoczył i zaczyna się spychologia i tłumaczenie, że białe jednak nie jest białe... |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 11:24 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
No wiesz, to chyba Stowarzyszenie (grupa) określa co jest w jej kompetencjach.
PS. Ogólnie to już ta dyskusja zmierza nie w kierunku "Uwagi do działania forum" i nie powinna być toczona w "Hyde-park", a na forum Klubowiczów. |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 11:33 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Ależ to jak najbardziej technikalia. Ktoś podjął słabą decyzję poprzez wątpliwą ściężke prawną Dopiero od 1 strony rozkminiamy wałek prawny, także większość tematu to ciągle narzekania na inne rzeczy.
Ale skoro uważasz, że taki stan jest ok, to niech będzie... Ja tu więcej sam nic mądrego nie wymyśle. Tak jak napisałem wcześniej, co się stało to raczej się nie odstanie. Mam także nadzieje, że jakies wnioski na przyszdłość z tego będą wyciągnięte, bo błędy tu zostały popełnione na każdej możliwej linii.
PS. To co z tą grupą Bo niby jest jakaś grupa z czlonkami stowarzyszenia, ale gdzie to sprawdzić...
PS2. a co z resztą pytań bez odpowiedzi? Plusy zmiany silnika, wyniki głosowania stowarzyszenia za jego zmianą? I pewnie jeszcze pare innych które mi umknely |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 14:09 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Parzych, OJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 14:23 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
To kiedy jeszcze wróci przycisk "Profil", coby nie trzeba było DWA razy klikać w nick ??> |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 14:26 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Parzych, w sumie jak klikasz scrollem w nick, to otwiera profil w nowym oknie |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 18 Sie 2015, 14:27 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Parzych napisał/a: | Dobra, widzę że choć centrowanie wróciło... | Nie tylko, wróciło też [youtube][/youtube], ale działa tylko w nowych postach. Postaram się zrobić link do profilu. |
|
|
|
 |
trzeci
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Artur
Wiek: 55 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 7108 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 18 Sie 2015, 20:21 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Zmiana silnika forum została zaproponowana w tym roku na forum Stowarzyszenia ( choć wcześniej też już się temat przewijał przy okazji zmiany strony głównej, którą też trzeba będzie się zająć ) i nie było głosów sprzeciwu.
Jednym z głównych czynników motywujących zmianę był Tapatalk, o który nie raz były pytania.
Gdyby były wątpliwości co do tej zmiany to dyskusja byłaby przeniesiona na Forum Klubowiczów.
Co za tym idzie Sławek z Gandą zajęli się sprawą i jak na razie starają się spełniać Wasze uwagi i sugestie, w miarę możliwości.
Więc może lepiej skupmy się na kwestiach technicznych, żeby nowe forum spełniało swoją rolę.
Pozdro ... |
_________________ Verba volant, scripta manent |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 19 Sie 2015, 18:54 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Żeby nie było za kolorowo - od chyba wczoraj znowu mnie wylogowuje... Nie, nie czyściłem ciastek, ale przez dłuższy czas bez czyszczenia mnie nie wylogowywało, a na starym silniku nawet nie wiedziałem co to czyszczenie ciastek... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 19 Sie 2015, 19:04 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Tu akurat bym winił przeglądarkę, bo nie pamiętam kiedy ostatnio się tu logowałem, a w międzyczasie zdarza mi się odpalać forum na innym systemie. Wyczyść ciastka i resztę badziewia z przeglądarki, ew. tymczasowo załóż drugi profil, bo za wiele rzeczy phpbb3 można gnoić, ale akurat to prawie na pewno nie jest wina forum. |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
|