Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

1.1 - Dziwne zachowanie
Autor Wiadomość
kowal930120 

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
Dołączył: 10 Lut 2015
Posty: 8
Skąd: warszawa
Wysłany: 11 Mar 2015, 18:04   1.1 - Dziwne zachowanie

Witam
Proszę o pomoc ?
Ostatnio mam problemy z moja fiestą
Robi mi psikusy
1.Tuż po odpaleniu autka i przejechaniu 10-40 metrów auto nagle gaśnie jak by moc straciło.(zdarza się dość często)
2. Próby odpalenia samochodu nic nie dają podczas przekręcania kluczyka nic nie dają ani nie zapalają się kontrolki ani nie kreci cisza .... po odczekaniu ok 10 min autko odpali.
3.Jedna rzecz mnie jeszcze trapi przy włączaniu świateł nagle jest odczuwalny nagły spadek mocy po czym jego wzrost nie wiem czy to normalne zachowanie bo nigdy ta się nie zachowywał

Może temat się powtórzył ale proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez trzeci 13 Mar 2015, 16:41, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
brewa7 


Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Aleksander
Wiek: 29
Dołączył: 25 Kwi 2011
Posty: 465
Skąd: EL867FE
Wysłany: 13 Mar 2015, 21:39   

1. Mój ma tak raz na pół roku średnio i też się zastanawiam co mu jest z tego tytułu. Ja stwierdziłem, że to może być od brudnego filtra powietrza, bo jak miał założony to ciężej zapalał, a bez łatwiej, ale nie wiem czy wymiana coś da, bo nie ja jeżdżę nią.
2. Coś musi Ci ściągać cały prąd bo dziwne zachowanie że nawet kontrolki nie działają. Moja właśnie po kilku minutach po zadławieniu, zapala jak szatan i można w trasę jechać.
3. To wydaje się coś z elektryką. Brak ładowania?
_________________
Była: MK3
Jest: P206

 
 
 
barney 

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: CLX
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Grzegorz
Dołączył: 27 Gru 2014
Posty: 15
Skąd: Poznań
Wysłany: 14 Mar 2015, 15:57   

A ileż to lat ma akumulator?
 
 
kowal930120 

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
Dołączył: 10 Lut 2015
Posty: 8
Skąd: warszawa
Wysłany: 15 Mar 2015, 00:09   

https://m.youtube.com/watch?v=2xylttWLwfc&feature=youtu.be

Wrzucam film
Z dzisiaj jak to wyglądało :/
I wygląda przeważnie bo nie zawsze tak odpala.
 
 
brewa7 


Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Aleksander
Wiek: 29
Dołączył: 25 Kwi 2011
Posty: 465
Skąd: EL867FE
Wysłany: 15 Mar 2015, 00:40   

Na filmiku pokazałeś, że masz problemy z rozruchem silnika, a nie akumulatorem.
Nie nawala elektromagnes rozrusznika? Bo tak dziwnie pierdziało na filmiku jakby tryby nie mogły się zazębić.
_________________
Była: MK3
Jest: P206

 
 
 
kowal930120 

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
Dołączył: 10 Lut 2015
Posty: 8
Skąd: warszawa
Wysłany: 15 Mar 2015, 07:12   

Jeżeli to jest elektromagnes ?
To w wymianę wchodzi jedynie on czy cała stacyjka ?
 
 
luki 


Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Łukasz
Wiek: 32
Dołączył: 31 Sty 2008
Posty: 1671
Skąd: Kraków/Zakopane
Wysłany: 15 Mar 2015, 08:50   

zacznij od wyczyszczenia przewodów zasilających (aku-rozrusznik) i masy na silnik
_________________
Jest seFieścina
jest i modneo
KTT- "Klej, Taśma, Trytytki"
 
 
 
brewa7 


Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Aleksander
Wiek: 29
Dołączył: 25 Kwi 2011
Posty: 465
Skąd: EL867FE
Wysłany: 16 Mar 2015, 01:02   

kowal930120 napisał/a:
Jeżeli to jest elektromagnes ?
To w wymianę wchodzi jedynie on czy cała stacyjka ?


Ale elektromagnes jest przy rozruszniku, a nie przy stacyjce.

Tak jak pisał luki, pierw przeczyść wszystkie styki, ewentualnie zdemontuj rozrusznik i przeczyść tam wszystko w środku, tylko żebyś to do kupy potem poskładał, ale przede wszystkim obejrzałbym elektromagnes, bo się trochę przycina i widełki nie mogą wprowadzić zębatki do wieńca koła zamachowego, dlatego tak tyrka.
_________________
Była: MK3
Jest: P206

 
 
 
wujek_bak 

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 13
Skąd: Tomaszów Maz
Wysłany: 30 Mar 2015, 07:31   Aku.

kowal930120 napisał/a:
https://m.youtube.com/watch?v=2xylttWLwfc&feature=youtu.be

Wrzucam film
Z dzisiaj jak to wyglądało :/
I wygląda przeważnie bo nie zawsze tak odpala.



Moim zdaniem to zwarcie celi w akumulatorze. Podczas uruchamiania bardzo spada napięcie co powoduje takie cykanie elektromagnesu. Później napięcie aku rośnie, tak mają akumulatory z wadą w postaci zwarcia celi, i wtedy ma już siłę kręcić. Oczywiście to będzie powód takiego zachowania, pod warunkiem, że połączenia wszystkie posprawdzane.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Dziwne zachowanie
Nic nie działa - auto gaśnie
Gość Elektryka 9 13 Lut 2006, 22:25
diodalodz
Brak nowych postów Dziwne zachowanie Fiesty
Pascal_pl Mechanika 4 23 Cze 2008, 17:52
Pascal_pl
Brak nowych postów dziwne zachowanie rozrusznika
klusek Mechanika 11 9 Paź 2008, 22:03
Gość
Brak nowych postów Sonda dziwne zachowanie
Marcinus Elektryka 30 27 Cze 2007, 20:08
Gość
Brak nowych postów dziwne zachowanie radia
pawelo06 Car Audio i CB 6 4 Paź 2008, 08:29
pawelo06


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.