| chrysler 300c opinie | 

| Autor | Wiadomość | 

| diablo189   

Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: Xr2i
 Silnik: 1.6i8V/110KM
 Imię: Łukasz

| 

|  Wysłany: 19 Sie 2014,  08:12   chrysler 300c opinie |   
 |  
               | 
 |  
               | witam. moze ktos tu ma jakies doswiadczenia lub mialz tym autem?
 chodzi mi o silnik3.5 v6
 z tego co sie dowiedzialem to we wszystkich modelach wychodzily automaty 4i5 biegowe. ktos moze wie jakie sa w tych 3.5?
 ogolnie tez opinie co do jazdy i uzytkowania jesli ktos cos wie
 dzieki i pozdrawiam
 |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| cezar62   
 Model: Ford Fiesta Mk1`76
 Wersja: S
 Silnik: 1.6D/54KM

| 

|  Wysłany: 19 Sie 2014,  15:06   Re: chrysler 300c opinie |   
 |  
               | 
 |  
               | W skrócie - najszybszy i najpiękniejszy prostopadłościan świata, rodzinny amerykaniec, który może palić gumę   
 Ten silnik w "cegle" jest w miarę mocny i elastyczny, przez co auto jest całkiem dynamiczne - godny polecenia zarówno ze względu na osiągi, bezawaryjność, jak i koszty utrzymania, ale tylko gdy używa się go do normalnego podróżowania - 3,6 V6 wystarczy w zupełności, jednak o sportowych "fajerwerkach" mowy nie ma. Zużycie paliwa jest niewiele mniejsze niż w 5.7 HEMI, więc można się zastanowić

Wnętrze jest solidne i luksusowe, choć słyszy się narzekania na amerykańskie plastiki, ale wg mnie, to bajka - mam duże doświadczenie w porównaniu amerykańskich i europejskich fur i sądzę, że takie generalizowanie, to spora przesada. 300C ma wygodne, "opinające" fotele (zdarza się słaba jakość skóry), jest wspaniale wyciszony, a jego zawieszenie można by nazwać znośnie komfortowym.

Jeżeli autem nie podróżuje na co dzień "kat na fury" i nie stosuje się chipowania w silnikach, ani felg powyżej 20" - to znowu można obalić powszechnie powielany mit o awaryjności samochodu

| diablo189 napisał/a: |  	  | z tego co sie dowiedzialem to we wszystkich modelach wychodzily automaty 4i5 biegowe. ktos moze wie jakie sa w tych 3.5?

| 

Osobiście nie znam 300C z silnikiem 3,5, który miałby automat (znam tylko z manualną skrzynią).
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| diablo189   

| 

|  Wysłany: 20 Sie 2014,  10:00 |   
 |  
               | 
 |  
               | cezar62,  chodzi o pierwsze egzemplarze i tam niema 3.6. w tych pierwszych sa same automaty wlasnie ze skrzynia 4 i 5 biegowa i wtym tkwi sek w ktorych silnikach wychodzila piątka   wlasnie i jak jest z tym spalaniem z 5.7? obilo mi sie o uszy ze jak mu sie nie wstawia to mniej pali takjakby niektore tloki wylaczaly sie?
 i kwestia FAP - tam sa chyba suche? czy mokre? w diesslach sa napewno fapy i zauwazylem na aukcji ze w 5.7 tez sa. a w 3.5 sa?
 |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| elmek13   

Model: Ford Fiesta Mk3`90
 Silnik: 2.5 V6 170KM
 Imię: Krzysztof

| 

|  Wysłany: 20 Sie 2014,  21:42 |   
 |  
               | 
 |  
               | diablo189, a tak w ogóle na co ci taka krowa? |  
				| _________________ Burbo Team
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| diablo189   

| 

|  Wysłany: 20 Sie 2014,  22:24 |   
 |  
               | 
 |  
               | elmek13,  jakos spodobala mi sie ta furka. wczesniej myslalem nad arlloadem 2,7biturbo |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| schmutz   
 Model: Ford Fiesta Mk6`07
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.3/58KM

| 

|  Wysłany: 1 Wrz 2014,  06:01   Re: chrysler 300c opinie |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | cezar62 napisał/a: |  	  | Wnętrze jest solidne i luksusowe, choć słyszy się narzekania na amerykańskie plastiki, ale wg mnie, to bajka - mam duże doświadczenie w porównaniu amerykańskich i europejskich fur i sądzę, że takie generalizowanie, to spora przesada
 | 

Europejskie mają niewiele lepsze plastiki.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Jondi   
 Model: Ford Fiesta Mk6`05
 Wersja: ST
 Silnik: ST 150

| 

|  Wysłany: 1 Wrz 2014,  17:28 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | diablo189 napisał/a: |  	  | elmek13, jakos spodobala mi sie ta furka. wczesniej myslalem nad arlloadem 2,7biturbo | 
 nie prowadzi się to i wylatuje strasznie przodem
  prznajmniej klekot   
 co do silników hemi to wyłączają się 4 cylindry przy jeździe ze stałą prędkością
  Mój client vettą z silnikiem HEMI miał spalanie ok 8l w trasie Polska-Francja-Włochy-Polska |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.