|
Ford Fiesta MK3 -> Ford Ka MK1 |
Autor |
Wiadomość |
Pedzacypodwiatr
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: CLX
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 15:49 Ford Fiesta MK3 -> Ford Ka MK1
|
|
|
Witam, mam pytanie.
Posiadam całego forda ka z zatartym silnikiem, okazało się że nie opłaca się go remontować ponieważ nie ma progów, podłogi itp. Chciałbym przełożyć kilka części, głównie fotele z ka do fiesty, i tutaj pojawia się moje pytanie.
Nie wiecie jak rozmontować fotele z forda ka, aby go ich nie uszkodzić? Fotele z fiesty bez problemu zostały rozłożone, szyny leżą i czekają na rozwój wydarzeń, jednak za cholerę nie potrafię rozłożyć szyn z foteli z ka. :\ Próbował ktoś to przełożyć? |
_________________ `Zamień słowo problem, na słowo wyzwanie.` |
|
|
|
 |
Pietrekk
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Piotrek
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 16:04
|
|
|
A fotele z fiesty nie są czasem lepsze od tych z Ka? bo jesli tam takie same jak w Fieście mk4 to mk3 ma lepsze, szyny powinny być w podobny sposób przykręcane |
_________________ BMW e36 touring 325tds 1997 |
|
|
|
 |
Pedzacypodwiatr
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 16:13
|
|
|
Nie nie. Całkowicie inne. Fotele z fiesty są, delikatnie mówiąc, PRL'owskie, do tego strasznie niewygodne, i fotel kierowcy jest spawany, cholera wie czemu, taki już dostałem. A te z forda ka, są całkiem ładne. :p
EDIT: Rozlozylem. Wygląda na to że będę musiał spawać szyny, innej opcji nie ma. :p |
|
|
|
 |
Pietrekk
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Piotrek
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 16:59
|
|
|
ładne ale pytanie czy wygodne, jak dla mnie one są zbyt płaskie, a to ze prlowskie to chyba złe określenie, pasują do auta, ja mam zwykłe które są wygodne i to nawet bardzo, wystarczy ustawić dobrze, wygodniejsze w których siedziałem to póki co siedzenia z Imprezy STI |
_________________ BMW e36 touring 325tds 1997 |
|
|
|
 |
Pedzacypodwiatr
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 17:22
|
|
|
Wiesz, fotel kierowcy jest spawany, a co za tym idzie średnio wygodny. Fotele od Ka są bardzo wygodne, zresztą przyzwyczajony jestem do nich. Cóż, idę montować je na miejsce dopóki pogoda nie zrobi się bardziej przystępna. :p |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|