[Mk5] Proba resetu kompa i niestety problemy :( |
Autor |
Wiadomość |
awilk
Model: Ford Fiesta Mk5`01
Wersja: Fun
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 17 Sty 2009, 09:12
|
|
|
Ostatecznie wyszlo tak ze nie powodowalem bledow na swoim samochodzie, dorwalem opla movano z 2002 roku z bledem od swiec żarowych. Blad dal sie odczytac ale zadnych innych parametrow sie nie dalo odczytac i bledu tez nie skasowalem. Tak to wygladalo jakby samochod nie mial jeszcze pelnej obslugi dla OBDII, wymagana dla diesli od 2003 czy 2004 roku. |
|
|
|
 |
monika79
Wersja: Trend
|
Wysłany: 30 Sty 2009, 15:42
|
|
|
A co mi poradzicie na palącą się kontrolkę airbag. zapaliła sie w mrozy które były nie tak dawno chociaż fiestka paliła bez problemu. da sie zrobić jakiś resecik czy tylko podłączenie kompa coś pomoże? |
_________________ fiesta 1.25 trend 2000r.
 |
|
|
|
 |
Marcin
Model: Inne auto
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 40 Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 3110 Skąd: Krosno Odrz.
|
Wysłany: 30 Sty 2009, 17:21
|
|
|
prawdopodobnie nie ma połączenia z którąś poduszką, ale wtedy z tego co pamiętam powinna mrugać, a nie palić się cały czas. Samemu resetu sterownika od poduszek się nie zrobi, ale jak się wyeliminuje przerwę w połączeniu kontrolka powinna zgasnąć i system będzie działał prawidłowo. Jak padł sterownik to już tylko serwis. |
_________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
awilk
Wersja: Fun
|
Wysłany: 30 Sty 2009, 17:29
|
|
|
Ostatnio rozbieralem swoj stary licznik i namierzylem w koncu kontrolke MIL na tablicy, jest ona na lewo kolo kontrolki od poduszek. Takie pytanko, swieci sie ona komus przez chwile po wlaczeniu zaplonu?? Bo teoretycznie powinna. Pytanie do wlascicieli mk5 |
|
|
|
 |
DewREW
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 19 Lip 2011, 17:26
|
|
|
a mnie dzisiaj wyskoczyl ten blad : O 9201 - Fuel Sender Circuit Failure. dziwne.. bo wszystko bylo ok. jedyen co robilem z samochodem to dzisiaj je podnosilem z prawej strony..
a co do b ledów. posiadam w swojej pameici równiez blad dtc DTC P0115 ENGINE COOLANT TEMPERATURE CIRCUIT. i chyab faktycznie byl on poprawny bo odkad posiadalem samochod nigdy nie slyszalem wentylatora.. ostatnio wymienilem czujnik temperatury. i zaraz po tmy jak auto pochodzilo 10 minut zalaczyl sie wentylator.. co ciekawe, blad mam do dzis, a co jeszcze ciekawsze, a martwiace mnie zarazem - to byl jedyny raz kiedy slyszalem wentylator. pierwszy i ostatni, teraz znow go nie slychac a wydaje mi sie ze jak wtedy wlaczyl sie po 10 minutach to po godiznie intensywnej jazdy w korku powinien rowniez. czy tonie dziwne? czujnik mogl sie zaraz spalic? : | |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.