| 
| 

| 

|  
 |  

| Pytanie o zabudowe pod Alpine |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Cosworth [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 24 Wrz 2008,  22:11   Pytanie o zabudowe pod Alpine |   
 |  
               | 
 |  
               | Potrzebuję info od kogoś kto ma lub miał do czynienia z podobnym sprzętem. Chcę zabudować samochód. Mam już radio, wybrałem Alpine serie CDA - 9812 RB ..., bagażnika nie chcę zabudowywać, nie chciał bym  żadnej skrzyni kondensatora czy wzmacniacza, zależało by mi aby wszystko schować w seryjnych miejscach w drzwiach ewentualnie w tylnej półce no i tu stoje i kwiczę.  Potrzebuję waszej opini co by fajnie grało pod tym radiem, co myślicie o osobno Lanzarach TWS cykaczach, czy o komplecie Hertzach HSK 165 w drzwi, czy te czy jakieś inne firmy, czy to pociągnie pod tym radiem czy wzmacniacz będzie konieczny no i jeszcze jedna kwestia, podobno całkowicie diametralnie zmienia się sytuacja jak wsadze głośniki w tylną półkę, jakie, co dają czy jest sens ? . 
 Podsumowując jakie głośniki 16,5 w drzwi, co z cykaczami, ( czy taki zestaw wystarczy) co z tylna półką i innymi dodatkami

PS. I jeszcze jedno, co do moich oczekiwań - powiem tak, nie oczekuję od tego zestawu że przy słuchaniu muzyki poznam czy wokalista danego zespołu miał kłopoty z płucami...Ma to być nie marketowy zestaw głośników pozwalający na w miarę miłe doznania odsłuchowe, co wy na to, jakie sugestie i opinie

Dzięki, Cosworth
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Puff   Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Fun
 Silnik: 1.8DI/75KM
 Imię: Dawid

| 

|  Wysłany: 24 Wrz 2008,  23:20 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Cosworth napisał/a: |  	  | podobno całkowicie diametralnie zmienia się sytuacja jak wsadze głośniki w tylną półkę, jakie, co dają czy jest sens ? . | 
 To sobie odpuść, głośniki grają "w szybę" i taki z tego efekt...
 Poza tym to swoje kosztuje - lepiej (powtarzając słowa ludzi, którzy w tym siedzą) kupić mniej głośników, zamontować tylko z przodu, ale za to porządne.

Co do głośników - znajdą się ludzie, co zaproponują, ja się nie wypowiadam.

| Cosworth napisał/a: |  	  | PS. I jeszcze jedno, co do moich oczekiwań - powiem tak, nie oczekuję od tego zestawu że przy słuchaniu muzyki poznam czy wokalista danego zespołu miał kłopoty z płucami... | 
 Żeby kupić taki zestaw to musiałbyś sprzedać swojego Fiestolota i robić pół roku na czarno w dilerce (przy sporym obrocie) - wtedy może byś na taki sprzęt nazbierał
   |  
				| _________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."

Wierny osiołek pochłania jedynie

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Cosworth [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 25 Wrz 2008,  23:25 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Pufcio napisał/a: |  	  | To sobie odpuść, głośniki grają "w szybę" i taki z tego efekt...
 Poza tym to swoje kosztuje - lepiej (powtarzając słowa ludzi, którzy w tym siedzą) kupić mniej głośników, zamontować tylko z przodu, ale za to porządne.

Co do głośników - znajdą się ludzie, co zaproponują, ja się nie wypowiadam.
 | 

No właśnie też spotkałem się z taka opinią że najpierw założyć dobry przód a tył zostawić. Boję się tylko że jak podłącze to radio pod seryjne głośniki z tyłu to mogę im zrobić krzywdę - no chyba że je wyciszę jeśli to wystarczy i nic im tym nie zrobię....

No i właśnie, jakie proponujecie głośniki w przód, znajdzie się ktoś co coś poleci ?
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Puff   Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Fun
 Silnik: 1.8DI/75KM
 Imię: Dawid

| 

|  Wysłany: 26 Wrz 2008,  13:34 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Cosworth napisał/a: |  	  | Boję się tylko że jak podłącze to radio pod seryjne głośniki z tyłu to mogę im zrobić krzywdę - no chyba że je wyciszę jeśli to wystarczy i nic im tym nie zrobię.... | 
 Niby czemu? Żadne radio nie da takiej mocy, żeby zniszczyć/uszkodzić głośnik... No chyba, że podłączysz pod to radio "pc speaker"...
   |  
				| _________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."

Wierny osiołek pochłania jedynie

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Cosworth [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 26 Wrz 2008,  20:21 |   
 |  
               | 
 |  
               | Nie wiem cholera, moja wiedza w temacie nie jest za duża, z tego co wiem jeśli radio ma 4x60 to w rzeczywistości jest to jakieś 4x35 i wydawało mi sie ze jesli tak samo potraktuje głośniki z przodu które będą lepsze i ze spokojem dadzą radę to tył może być za słaby. 
 PS. Czy znacie jakieś forum Car Audio gdzie mógłbym uzupełnić braki w wiedzy i gdzie mogę liczyć na większą pomoc bo tu widzę że jakoś nikt pomysłu nie ma...
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | sulos   

Model: Ford Fiesta Mk4`98
 Wersja: Flair
 Silnik: 1.25i/75KM
 Imię: Krzysiek

| 

|  Wysłany: 26 Wrz 2008,  20:27 |   
 |  
               | 
 |  
               | http://www.elektroda.pl/rtvforum/ |  
				| _________________ http://www.sulkov.pl

sulos - główny malkontent, maruda, czepialski przeciwnik chądóf i szmelcfagenóf klubu.
 Belmondo barów mlecznych i stołówek przyzakładowych

Pod oknem:
 Alfa Romeo Mito
 Audi Coupe

W międzyczasie było:
 Ducati Monster
 Saab 900
 Chąda syfik 4gen :>
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Cosworth [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 29 Wrz 2008,  20:14 |   
 |  
               | 
 |  
               | wielkie dzięki   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |