[MK3] kopci siwym dymem i kapie z wydechu |
Autor |
Wiadomość |
charpia

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Agnieszka
Wiek: 53 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 1573 Skąd: Wrocław/Łódź
|
Wysłany: 12 Lip 2006, 23:17
|
|
|
No moi drodzy, żeby nie zapeszyć, to chyba jest gicio
Dzięki Wszystkim za rady. W szczególności diodzie i żółwiowi za cierpliwość do mnie i znaleziony czas, żeby choć na chwilkę zajrzeć na teren prac remontowych
Troche sie denerwuje, bo jakoś inaczej ten silnik pracuje, no wiecie inaczej mi teraz terkocze ale mam nadzieję, że będzie jeszcze tętnił życiem.
Co do czujnika, to przekażę info Mariuszowi. I jesli faktycznie jest tak jak mówicie, to ewentualnie piszę się mafio na te 15 zeta.
Kurde powinnam jeszcze i przede wszystkim, podziękować mojemu Mężowi za wkład pracy i serce jakie włożył w ten remoncik. Bo dzięki jego zaangażowaniu i chęciom mam zaoszczędzoną kaskę no i sprawne autko heh....
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Lip 22, 2006 16:03 ]
Nie jest gicio :-( Cholera dalej kopci, w prawdzie już nie tak jak do tej pory no ale... coś czuje, że trzeba sie za silnikiem rozejżeć heh... :( |
_________________ Hej ho |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 22 Lip 2006, 16:36
|
|
|
progi na cylindrach były duze?? (tz. widoczne gołym okiem) i jaki olej zaleliście do silnika po remoncie |
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 22 Lip 2006, 19:40
|
|
|
mowiłem ze sa progi . na 1 cylindrze był prawie milimetr na średnicy . reszta była niewiele lepsza . Ale co tam . Zalejcie go lubro 20 W 40 i bedzie jeszcze latać . |
|
|
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk1`81
Wersja: Turbo
Silnik: Inny
|
Wysłany: 22 Lip 2006, 20:08
|
|
|
charpia napisał/a: | Cholera dalej kopci, w ... :( |
A ile pali oleju ? |
_________________ Wanna Rallye Team
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 22 Lip 2006, 21:47
|
|
|
Jedyna nadzieja ze mogły sie jeszcze pierścienie nie poukladać bo sa twarde . |
|
|
|
 |
charpia

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Agnieszka
Wiek: 53 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 1573 Skąd: Wrocław/Łódź
|
Wysłany: 30 Lip 2006, 23:21
|
|
|
Przepraszam, że tak późno odpowiadam. Otóż... Przez miesiąc Mariusz był na działce, więc mało jeździł. Od remontu jest zrobione 200 km, od jakiegoś czasu praktycznie nie kopci (taki tam mały smrodek z rury). Silnik bardzo ładnie pracuje, przede wszystkim owiele lepiej niż wcześniej no i równiutko. Tak więc chłopaki, miejmy nadziję, że słowa diody -cyt: "Jedyna nadzieja ze mogły sie jeszcze pierścienie nie poukladać bo sa twarde " się sprawdzą. A cha, Mariusz mi podpowiada, że: płynu chłodniczego nie ubywa, no i przez te 200 km nie wzięła oleju, jest bardziej zrywna, są czyste świece.
No zobaczymy. Pozdrawiamy Was wszystkich. |
_________________ Hej ho |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.