| 
| 

| 

|  
 |  

| Przesunięty przez: szynszyl 15 Kwi 2006,  18:29
 | Silnik : jaki olej |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Lokmen   Zeus

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 28 Paź 2005,  06:11 | 
 |  
               | 
 |  
               | telefon do poprzedniego właściciela i beziesz wiedzieć co tam jest i wlejesz to samo... |  
				| _________________ 
  |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | KAMBAS [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 28 Paź 2005,  14:10 | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam osobiście polecam Olej FORMULA E 5W30 produkowany dla Forda. Olej wcale nie jest drogi, mniej więcej w cenie Mobilu, ale na prawde warto na nim jeździć. Taki olej jest przewidziany w specyfikacji technicznej FIESTY.

POZDRAWIAM
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | pvzon   

Model: Ford Fiesta Mk3`91
 Wersja: CLX
 Silnik: 1.8i16V/130KM

| 

|  Wysłany: 28 Paź 2005,  14:51 | 
 |  
               | 
 |  
               | chciałem zalać rajdówkę castrolem 10w60 ale po tym co powiedział Puma to się wacham... |  
				| _________________ 1.1 clx rally
 www.flmg.pl
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | SILO   

Model: Ford Fiesta Mk3`91
 Wersja: S
 Silnik: 1.6/96KM

| 

|  Wysłany: 29 Paź 2005,  19:04 | 
 |  
               | 
 |  
               | Cześć! Co do olei mineralnych,
   Przeżyłem juz parę aut i kilka rodzjów oleju ale...... osbiście odradzam lotosa (używałem wszystkich rodzajów). Do silników z wiekszym przebiegiem rowniez nie polecam elfa mineralnego (pierwsza zmiana  oleju we fieście po 8 tys motor pracował jak sieczkarnia) polecam Castrola gtx High Milleage. Mam go już druga wymiane i sądze ze do przechodzonego silnika jest najlepszy
  . Z pierwszym razem przegiąłem pałe, zapomniałem  i przeciągnąłem wymiane o 3,5 tys km  :cry:  fakt silnik nie chodził idealnie ale spuszczony olej był czyściutki.  Po zalaniu nowym (też Castrolem HM) wszystko było OK
 Przy wyborze kierowałem sie opiniami ludzi i klasami jakościowymi  API (porównaj sobie właściwości lotosa elfa i castrola HM) SAE mnie nie interesowało to tylko parametr Letnio Zimowy, API jest bardziej miarodajny.
   Co do oleju z beczki to ---------BROŃ BOŻE można w nim zamiast elfa znaleźć MIXOL :lol: Czasem lepiej zapłacić te 20 zł wiecej na pół roku i jeździć na sprawdzonym oleju.
 Pozdrowionka
 |  
				| _________________ Ford Mondeo 2.0 dcti kombi 06,  Seat Ibiza 04 1.2 widowmaker,  Iveco Daily 2.3 HTP 09
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |