| Stukanie w silniku 1.4 Co to może być? | 

| Autor | Wiadomość | 

| Mislim   
 Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.4i16V/80KM

| 

|  Wysłany: 2 Lis 2022,  11:56   Stukanie w silniku 1.4 Co to może być? |   
 |  
               | 
 |  
               | Pany co może być, Stuka na zimnym i na gorącym. Przy zejściu z wysokich obrotów słychać z nasileniem. Ostatnio wymieniony olej i płyn. Auto ma moc jeździ normalnie. Filmik z nagraniem https://youtube.com/shorts/wStBQpjsv_k?feature=share |  | 

|   |  | 

|  | 

| slawomirro   
 Model: Ford Fiesta Mk6`07
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.6Duratec 100KM

| 

|  Wysłany: 2 Lis 2022,  13:42   Re: Stukanie w silniku 1.4 Co to może być? |   
 |  
               | 
 |  
               | Ja tam nic nie słyszę złego, chyba że chodzi o ten dźwięk szumu, ale to chyba szum wiatru lub szum oddechu autora nagrania. |  | 

|   |  | 

|  | 

| Mislim   

| 

|  Wysłany: 2 Lis 2022,  14:45   Re: Stukanie w silniku 1.4 Co to może być? |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | slawomirro napisał/a: |  	  | Ja tam nic nie słyszę złego, chyba że chodzi o ten dźwięk szumu, ale to chyba szum wiatru lub szum oddechu autora nagrania. | 

No bez jaj, chodzi jak diesel i twgo stukania nie bylo sluchac wczesniej.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Jaszczur   

Model: Ford Fiesta Mk4`98
 Wersja: CL
 Silnik: 1.8D/60KM
 Imię: Marcin

| 

|  Wysłany: 2 Lis 2022,  15:58 |   
 |  
               | 
 |  
               | Jak sprzęgło naciśniesz to ustaje? |  
				| _________________ wszystko jest do zrobienia, trzeba tylko chcieć
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Mislim   

| 

|  Wysłany: 2 Lis 2022,  16:08 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Jaszczur napisał/a: |  	  | Jak sprzęgło naciśniesz to ustaje? | 
 Nie. To słychać praktycznie od razu po zapaleniu. Moze z 30 sekund jest cisza a potem stuka caly czas. Po przegazowani jak schodzi z obrotow to tez słychać.  Mozliwe, ze to napinacz paska? Nie wiem ile z tym jezdzilem. Teraz radio wyciagnalem z auta i dopiero uslyszalem ze cos stuka.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| slawomirro   
 Model: Ford Fiesta Mk6`07
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.6Duratec 100KM

| 

|  Wysłany: 2 Lis 2022,  16:59   Re: Stukanie w silniku 1.4 Co to może być? |   
 |  
               | 
 |  
               | [quote="Mislim"]  	  | slawomirro napisał/a: |  	  | chodzi jak diesel | 

Naprawdę nie słyszę, ale jesli chodzi jak diesel to pomyśl bardzo mocno o rozrządzie.
 Ja kiedyś zignorowałem stukot jak diesel i potem pasek rozrządu mi strzelił i silnik do remontu miałem.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Mislim   

| 

|  Wysłany: 2 Lis 2022,  17:47   Re: Stukanie w silniku 1.4 Co to może być? |   
 |  
               | 
 |  
               | [quote="slawomirro"]  	  | Mislim napisał/a: |  	  |  	  | slawomirro napisał/a: |  	  | chodzi jak diesel | 

Naprawdę nie słyszę, ale jesli chodzi jak diesel to pomyśl bardzo mocno o rozrządzie.
 Ja kiedyś zignorowałem stukot jak diesel i potem pasek rozrządu mi strzelił i silnik do remontu miałem.
 | 
 Jutro wstawiam auto na warsztat, zestaw mam kupiony tylko czekal na odpowiedni moment. Przy okazji sprawdzą cala górę.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.