| 
| 

| 

|  
 |  

| Lampy przednie |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Zema1906   
 Model: Ford Fiesta Mk8`18
 Wersja: ST-Line
 Silnik: 1.0EcoBoost/140KM

| 

|  Wysłany: 30 Cze 2019,  09:06   Lampy przednie |   
 |  
               | 
 |  
               | witam potrzebuje pomocy w sprawie wymiany lamp przednich w fieście mk8 2018. chcialbym wymienic lampy ze zwykłych halogenowych na takie ktore posiadają LED_y do jazdy dziennej. duza liczba osób w aso i serwisach mowi ze sie nieda ale gdzies natrafilem na forum na człowieka ktoremu sie udało. wrazie mozliwosci prosze o jakies rady.   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | kris_IV   

| 

|  Wysłany: 30 Cze 2019,  10:45 |   
 |  
               | 
 |  
               | @Zema1906 - kiedyś wymieniałem lampy na inne w BMW 3 i drugi raz już z pewnością się na to nie zdecyduje. Wiem że to na pewno nie jest 1:1 między 3 a Fiestą, ale spodziewaj się multum problemów, zarówno podczas pracy jak i w eksploatacji. 
 W tamtym przypadku poza wymianą lamp wymagana była zmiana sterownika (on był zintegrowany z lusterkami i w Fieście chyba też tak jest bo po wypadku gdy przestały działać lusterka, lampy nie świeciły prawidłowo). Oczywiście po wymianie okazało się, że sterownik trzeba zaprogramować - znalezienie magika od programowania nie jest najtrudniejsze, jednak w BMW 3 okazało się, że tych sterowników jest kilkadziesiąt i dobranie odpowiedniego nie było proste. Finalnie ściągałem go z Francji bo tylko tam udało mi się znaleźć w miarę OK, jednak od początku po zaprogramowaniu były z nim różne problemy, np. nie doświetlał zakrętów, lub komputer przy starcie wyświetlał informacje o awarii świateł i konieczności wizyty w serwisie. Już nikt mi tego nie naprawił
  Ceny z ASO już nie pamiętam ale za używkę z Francji zapłaciłem blisko 500Euro i pamietam że to było znacząco taniej niż cena w ASO. 
 Tak więc ja bym nie próbował
  Chyba że w ASO Ci to zrobią na oryginalnej elektronice, ale podejrzewam, że wtedy kwota będzie zdecydowanie poza granicą rozsądku. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Zema1906   

| 

|  Wysłany: 30 Cze 2019,  12:13   Lampy przednie |   
 |  
               | 
 |  
               | Ogolnie takie lampy są seryjnie montowane i są wersje ktore je posiadają wiec niewiem dlaczego to taki problem z tym robią. ciekawe czy aso zalozylo by lampy dostarczone przezemnie. kwota rzeczywiscie moze byc spora |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 30 Cze 2019,  12:27 |   
 |  
               | 
 |  
               | Problem jest taki ze na zwykłych światłach te do jazdy dziennej są realizowane na żarówkach od mijania a w LEDach jest do tego osobny moduł i okablowanie,,, tak więc zupełnie inne sterowanie i tak dalej,,, Można dezaktywować światła dzienne i założyć reflektory robiąc osobną instalacje do LEDów,,, problem taki ze jak coś się zepsuje w dzisiejszych czasach nikt tego nie będzie umiał naprawić i nawet się nie podejdzie, bo "komputer nie powie" i będzie potrzebny magik z czasem i chęciami,,, zresztą jak do montażu |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Zema1906   

| 

|  Wysłany: 30 Cze 2019,  12:53   Lampy przednie |   
 |  
               | 
 |  
               | czyli co panowie, raczej moge o tym zapomniec? |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Podobne Tematy |  
  | Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |  
  |  | Przyklejony:  FAQ - czarne reflektory, lampy, przyciemnianie lamp MK3, MK4, MK5, MK6
 | LOY | Tuning stylistyczny | 86 | 29 Mar 2017,  17:08  barysm
 |  
  |  | Przyklejony:  [MK4] FAQ - lampy MORETTE / WOLF - regeneracja 
 | LOY | Tuning stylistyczny | 1 | 6 Cze 2011,  22:16  hubi_2006
 |  
  |  | [Mk1] Lampy przednie 
 | profi | Elektryka ogólna | 5 | 3 Mar 2016,  14:10  profi
 |  
  |  | [MK3] lampy przednie czy to z polo?
 | kaps82 | Tuning stylistyczny | 7 | 12 Kwi 2010,  19:42  Miły
 |  
  |  | przednie lampy - 4 pytanka elektryczna regulacja, wtyczka i usrtawienie
 | Gość | Elektryka | 3 | 2 Wrz 2006,  13:30  Wojtass
 |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |