| 
| 

| 

|  
 |  

| Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008,  20:17
 | przednie lampy - 4 pytanka |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | hors_e [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 1 Wrz 2006,  21:15   przednie lampy - 4 pytanka | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam! szukałem lecz nie znalazłem odpowiedzi na następujące sprawy: dzisaj postanowiłem wyczyścić sobie reflektory od środka więc je rozebrałem, wyczyściełem i zamontowałem spowrotem. Przy montowaniu napotkałem następujący problem-nie mogłem ani w jednym ani w drugim reflektorze docisnąć wtyczki tak aby się zblokowała na zatrzasku-czy jest jakiś sposób na wkładanie tych wtyczek aby wchodziły do końca?
 druga sprawa po podłączeniu okazało się że nie działa regulacja elektryczna a przed demontarzem działała, są dwie możliwości-albo nie styka wtyczka do końca albo bezpiecznik poszedł (w lampie wszystko p[odłączone bo sprawdzałem) i tu pytanko gdzie jest bezpiecznik od elektryki regulującej lampami?
 kolejne pytanko to do czego służy druga śruba do regulacji reflektora-jedna do wysokości a druga??pytam bo zauważyłem że kręcąc nią nic się nie zmienia.
 i ostatnie, być może lakoiczne pytanko to jak wyjąć żarówke od postojówek?kombinowałe i nic nie wykąbinowałem.
 wielkie dzięki za pomoc
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | ElGrey   
 Model: Ford Fiesta Mk6`07
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6TDCi/90KM
 Imię: Grześ

| 

|  Wysłany: 1 Wrz 2006,  22:44 | 
 |  
               | 
 |  
               | 1 wtyczka powinna sie zablokowac bez problemu sama i bez uzycia sily i ma tylko jedna pozycje w ktorej da sie ja wcisnac  (jak byla wlozona to znaczy ze tam moze wrocic) 2 silniczki zaczynaja dzialac po wlaczeniu swiatel mijania i sa pod tym samym bezpiecznikiem co zarowka, wiec jak raczej to brak styku
 3 sa dwie sruby bo regulacja jest w 2 plaszczyznach dol - gora i prawo - lewo

Sprawdz czy nie powyginales czasem stykow i czy pozakladales wszystko prawidlowo

no i po tych operacjach to trzeba wyregolowac pozycje swiatel, w kazdej stacji dziagnostycznej to ci zrobia  samemu tego nie zrobisz dobrze   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | hors_e [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2 Wrz 2006,  09:56 | 
 |  
               | 
 |  
               | ok,thx wielkie zaraz ide podziałać i zobaczyć jaki efekt tego będzie
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Wojtass   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 2 Wrz 2006,  13:30 | 
 |  
               | 
 |  
               | Co do zarówki postojówek to demontujesz je tak samo jak silniczki, czyli łapiesz, przekręcasz i wyjmujesz (w sumie neizbyt skomplikowane  ). 
 Jeśłi chodzi o regulacje to ustawiasz się na jakiejś równej drodze, regulacje na max wysoko (kąt 0) regulujesz torxem snop tak, aby nie padał za daleko i masz ustawione światła. W razie potrzeby opuścisz je silniczkiem jakby kogoś oślepiały.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Podobne Tematy |  
  | Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |  
  |  | Przyklejony:  FAQ - czarne reflektory, lampy, przyciemnianie lamp MK3, MK4, MK5, MK6
 | LOY | Tuning stylistyczny | 86 | 29 Mar 2017,  17:08  barysm
 |  
  |  | Przyklejony:  [MK4] FAQ - lampy MORETTE / WOLF - regeneracja 
 | LOY | Tuning stylistyczny | 1 | 6 Cze 2011,  22:16  hubi_2006
 |  
  |  | Lampy przednie wymiana lamp przednich ze zwykłych halogenowych na takie z LED-ami do jazdy dziennej
 | Zema1906 | Elektryka ogólna | 4 | 30 Cze 2019,  12:53  Zema1906
 |  
  |  | [Mk1] Lampy przednie 
 | profi | Elektryka ogólna | 5 | 3 Mar 2016,  14:10  profi
 |  
  |  | [MK4] Lampy przednie 
 | 83KAFI83 | Elektryka | 3 | 31 Sie 2013,  12:30  Puff
 |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |