| 
| 

| 

|  
 |  

| Problem z szyba |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | matti103   
 Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.25Duratec/82KM

| 

|  Wysłany: 28 Sty 2018,  11:11   Problem z szyba |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam was. Mam taki problem. Ciężko chodzi mi szyba od strony kierowcy. Leży w szynach dobrze a mimo to chodzi bardzo ciężko.  Dodatkowo zauważyłem, że silnik nie opuszcza plynnie szyby na sam dół tylko tak etapami naciskam, zjeżdża, kilka cm i koniec, znowu musze puścić, nacisnąć i opuszcza sie i podnosi z wielkim trudem. Czasem jest tak że opuści sie o te kilka cm i brak reakcji , muszę odczekać i dopiero. Co może być przyczyną? Może problem z guzikiem? |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | whirl   
 Model: Ford Fiesta Mk7`08
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM
 Imię: Paweł

| 

|  Wysłany: 28 Sty 2018,  17:05 |   
 |  
               | 
 |  
               | Poczytaj mój przypadek bo jest bardzo podobny jeśli chodzi o opuszczanie/podnoszenie 
 Link - szyba kierowcy

Może być przycisk, może być silnik szyby. Silnik wysyła impulsy do zespołu przycisków i na tej podstawie przycisk ustala pozycje szyby. Jeżeli nie ma sprzężenia zwrotnego od silnika to szyba zachowuje się taki sposób jak Ty opisałeś (albo jak jest w moim poście).  Jeszcze przed tym jak zdiagnozowałem problem w mojej fieście próbowałem zaprogramować podnosząc/opuszczając szybę w krótkim odstępie czasu aż w pewnym momencie silnik przestał reagować po czym, po około minucie znowu silnik opuszczał/podnosił szybę. Czyli silnik ma zabezpieczenie termiczne. Jeżeli Twoja szyba ciężko się przesuwa przez mechanizm podnoszący to silnik bierze więcej prądu i szybciej się przegrzewa a zabezpieczenie odłącza przed przegrzaniem.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | matti103   
 Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.25Duratec/82KM

| 

|  Wysłany: 30 Sty 2018,  17:35 |   
 |  
               | 
 |  
               | Problem rozwiązany. Wymiana silnika, w którym padła elektryka i silikon w sprayu zalatwily sprawę . |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |