Przesunięty przez: trzeci 2 Sty 2014, 20:25 |
Drastyczne zdjecia dla ludzi o mocnych nerwach |
Autor |
Wiadomość |
Magda M.

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Magda
Wiek: 41 Dołączyła: 20 Lut 2010 Posty: 1353 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 19:42 Drastyczne zdjecia dla ludzi o mocnych nerwach
|
|
|
Daje to tutaj, co by nie zaśmiecać działu Nasze auta, a już tym bardziej Sowowego tematu Siekierki, bo i tak wiem, co tu się za chwilkę zacznie... Popiszcie sobie, a potem temat zniknie
No to po kolei
Tył - nie uszkodzony I jeszcze z klapą oryginalną, do remontu lub wymiany...
Lewy bok też ok - co by nie było, że 3/4 auta rozwaliłam, tylko sie przyznać nie chcę teraz... Zaślepki powyskakiwały z progów od uderzenia, są zdemontowane i schowane, będą założone przy okazji remontu.
No tu już co nieco widać. Tylko żeby nie było, jest krzywo, bo stoi na krzywym podłożu i do tego jeszcze mi się telefon przekrzywił, jak zdjęcie robiłąm.... Amortyzator na 99% podobno OK
No i prawy bok tak oto wygląda. Po oględzinach mechaniczno - blacharskich stwierdzono na szczęście uszkodzenia powierzchowne. Bolą, ale są do zrobienia. Podłużnice i pas przedni nienaruszone, a więc i geometria auta OK.
No i widok od tyłu... Na szczęście uszkodzony tylko przedni błotnik, drzwi i tył są nieuszkodzone.
I na koniec ta "rozwalona w drobny mak" felga
Uszkodzeń jest sporo, tego nie da się ukryć, ale wszystkie są odwracane, a blacharz będzie robił jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy w naszym mieście. Widziałam efekty jego prac, znam opinie i wiem, że można mu zaufać, chociaż tani nie jest (ale Siekierce najlepsi ludzie się należą). Na teraz zaczynamy od ściagnięcia dawcy pod mój dom i ogarnięcia mechanicznego auta, następnie dawca i biorca wyruszą razem do blacharza, skąd wróci gotowy już wóz. I to by było na tyle, stało się, to się nie odstanie, trzeba auto zrobić i jeździć, a każde takie zdarzenie uczy, to na pewno. |
_________________ Bo Żółw to Wanna, a Wanna to Żółw.
K.I.T.T. [']
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=49816
My car, my choice, my pride - Siekierap! |
|
|
|
 |
Peedro
Klubowicz

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Paweł
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 19:46
|
|
|
Magda M. napisał/a: | stało się, to się nie odstanie, trzeba auto zrobić i jeździć, a każde takie zdarzenie uczy, to na pewno. |
Dokładnie, tyle ode mnie w kwestii komentarza do tej sytuacji |
_________________ "Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
BuMeL
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 19:47
|
|
|
A na mnie sie żona darła, że kierunkowskaz za 15 zeta rozpękłem 0.o |
_________________ BUILT, NOT BOUGHT
fiesta fiestolot fiestodrom fiestodont fiestokrator dj fiesto
Fofik
i pincet kuniuf |
|
|
|
 |
Mafios
Junior Admin

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Patryk
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 19:51
|
|
|
łokmen to twoja wina szybciej mogles dzialac ! |
_________________ RS TURBO |
|
|
|
 |
mmbu
Model: Ford Fiesta Mk5`01
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 19:57
|
|
|
Ja pier..... "piasek" to jego wina."złej baletnicy to...." Pedał gazu , to jest potencjometr jak namisał Żółw, którego tak kochasz i nie działa w metodzie zerojedynkowej. Weź oddaj prawo jazdy do urzędu , bo kiedyś kogoś zabijesz. "prędkość była dobra, to zakręt był za ostry" |
_________________ jak ktoś się p... urodził, to skowronkiem nie umrze
Umiesz liczyć? Licz na siebie...
Moje Allegro |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:08
|
|
|
mmbu, Ty już kolejny raz się rzucasz jakby Cię ktoś obraził. Mafios ironicznie to napisał.
Choć to trochę brzmi jakby kupienie przez Magdę z góry oznaczało, że coś się stanie. |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
Stunt_Man
Niereformowalny
Imię: Domi
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:10
|
|
|
Freeman napisał/a: | Choć to trochę brzmi jakby kupienie przez Magdę z góry oznaczało, że coś się stanie. |
no w sumie to prawda. jeździła matizem i tak powinno pozostać
bo co sie fiesty dotyka to coś spie*doli
mmbu, zgadzam sie |
|
|
|
 |
AccessX
Model: Ford Fiesta Mk2`84
Wersja: Classic
Silnik: 1.3/66KM
Imię: Radek
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:13
|
|
|
Szkoda samochodu dla takiego kierowcy jak ty ... (do autora tego tematu) |
|
|
|
 |
Mafios
Junior Admin

Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Patryk
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:13
|
|
|
Freeman napisał/a: | mmbu,
Choć to trochę brzmi jakby kupienie przez Magdę z góry oznaczało, że coś się stanie. |
tak z gory bylo zalozone niestety |
_________________ RS TURBO |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:14
|
|
|
Powaliło Was? Pokażcie no geniusze te swoje tytuły i certyfikaty potwierdzające, że jesteście godni decydować kto jakim autem powinien jeździć. |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
|
|
|
 |
mmbu
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:16
|
|
|
Cytat: | mmbu, Ty już kolejny raz się rzucasz jakby Cię ktoś obraził |
To jest Twoja subiektywna ocena. PW dostałeś co myślę na temat ostrzeżenia(zgadzam się , ale wulgaryzmów tam nie było. A tu wyraziłem moją opinię na temat jazdy Magdy czymś co ma pojemność powyżej 1000cm. I pokaż mi gdzie kogoś obraziłem albo banuj żebym pisać nie mógł |
Moje Allegro |
|
|
|
 |
mmbu
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:19
|
|
|
Freeman napisał/a: | Powaliło Was? Pokażcie no geniusze te swoje tytuły i certyfikaty potwierdzające, że jesteście godni decydować kto jakim autem powinien jeździć. |
Po co mi certyfikat jak moja praca w wieku 18 lat polegała na przestawieniu 300 konnego samochodu z jednego końca wawy na drugi bez najmniejszej rysy. Zdrowy rozsądek , to jest główny certyfikat. Magda ma puchar-gratulacje. Ile yło startujących? Dwie czy trzy w kategori? |
Moje Allegro |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:22
|
|
|
Powiedz mi znasz Magdę i wiesz jakim jest kierowcą? Oceniłeś to na podstawie kilku fotek? Wg mnie obrażasz kobiety takimi stwierdzeniami. |
|
|
|
 |
mmbu
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:23
|
|
|
Freeman napisał/a: | Powiedz mi znasz Magdę i wiesz jakim jest kierowcą? Oceniłeś to na podstawie kilku fotek? Wg mnie obrażasz kobiety takimi stwierdzeniami. |
To dawaj kolejne ostrzeżenia. Nie o kobiety mi tu chodzi, tylko o zwalanie " bo na drodze był piasek" |
Moje Allegro |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:27
|
|
|
Miałem niepisać, ale... to ktoś napisał, że był piasek na drodze. Magda pisała, że piasek na poboczu ją poniósł.
Cytat: | Magda M.: a co do tego, na czym mnie wyniosło, to czekając na lawetę mieliśmy dość czasu, zeby dojść co się stało tak naprawdę... Ano letnie koła spokojnie przeszły po zebrze (suchej, czystej, niezalodzonej
[Dzisiaj 2:36] Magda M.: i śnieg też nie padał!), natomiast zimówka wpadła w poślizg. Ściagnęła mnie na prawo z łuku na piaszczyste pobocze (stąd pierwsze podejrzenia o piasek na drodze) a tam, na przekór moim wszelkim
[Dzisiaj 2:37] Magda M.: wysiłkom, pomknęła wprost na płot z siatki na podmurówce i drzewko owocowe (nota bene uschnięte na wiór) |
|
|
|
|
 |
AccessX
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:35
|
|
|
Freeman, to ile Magda jechała że aż tak jej "piasek z pobocza" narobił takich szkód ?..........
Płot z siatką na podmurówce i drzewko owocowe..... Czyli rozumiem że teren zabudowany 50KM/H to maks ile mogła jechać ... i takie szkody ? ... hmmm .... |
|
|
|
 |
Bezimienny
Silnik: 1.6i/104KM
Imię: Łukasz
Wiek: 33 Dołączył: 21 Mar 2010 Posty: 1185 Skąd: Torzym/ZG
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:37
|
|
|
Ja jak kupiłem moją obecną fieste to był dla mnie szok mocowy, trase do domu jechałem max 50km/h (co prawda śniegu było od groma, ale to nic nie zmienia) a i tak niemal zajeb... w murek, zatrzymałem sie ok 3cm przed nim..... stojąc do niego bokiem od strony kierowcy, a to dlatego że "lekko przycisnołem" tak to jest w nowym aucie. Nie wiem jak w reszcie polski ale u mnie np dzisiaj i wczoraj są masakryczne warunki na drodze mogące zmylić każdego kierowce, szczególnie podekscytowanego zakupem fajnego autka |
|
|
|
 |
AccessX
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:40
|
|
|
Łukasz ty masz 21 lat - początkujący kierowca | Magda 29 lat i jest świetnym kierowcą...
Nie porównamy tego . Nie ubliżajmy Magdzie .... |
|
|
|
 |
Peedro
Klubowicz

Imię: Paweł
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:41
|
|
|
AccessX, A duże masz szkody? Ja widze pognieciony błotnik, ruszoną maskę, zgiętą felgę no i dostał oczywiście wachacz? czy coś więcej? Sama Magda napisała że nic innego nie przesunęło, słupek jest na miejscu, podłużnica i wzmocnienie czołowe też. Dajcie na luz i tyle. |
_________________ "Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
AccessX
|
Wysłany: 8 Lut 2013, 20:43
|
|
|
Peedro przecięż to jest normalna rozmowa. Nikt nikomu nie chce ubliżać (bo po co), każdy coś swojego dopowie i uszanujmy to. |
|
|
|
 |
|