| 
| 

| 

|  
 |  

| Przesunięty przez: van 21 Cze 2014,  21:41
 | Obroty |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Koszmar [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 3 Maj 2005,  16:10   Obroty |   
 |  
               | 
 |  
               | cześć 
 Jakie powinny być właściwie obroty w mk1 1.1 . Z tego względu pytam, że ostatnio jak rozmawiałem z sąsiadem to on stwierdził, że mam coś nie tak  z obrotami. Ja jak bawiłem się w ustawianie ich to robiłem to na ciepłym silniku i napoczątku jak odpalam zimny silnik to mam około 800 potem jak się nagrzeje silnik to mam 1100/1250. Jego stwierdzenie było takie, że tak powinno być ale w odwrotnej kolejności. Bo jak silnik się nagrzeje to obroty powinny spaść na mniejsze a nie jak u mnie rosnąć .
 Jak własciwie powinno być?

pozdrawiam
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 3 Maj 2005,  16:24 |   
 |  
               | 
 |  
               | Tak, obroty powinny spaćc jak jest nowoczesny  silnik i ma elektronikę która koryguje obroty w silniku... Ty masz ręczną regulację i ustawiaj tak w granicach 900... jak masz LPG no to około 1100... woż srubokręcik przy sobie... i jak rano bedzie sie silnik trzesł lekko podkręc w górę... jak na gorącym bedą wysokie strasznie, to lekko zmniejsz,... w końcu trafiś dobre obroty   |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |