Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

[MK7] Głośniki tylne w wersji 3D
Autor Wiadomość
bossmen 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Imię: Daniel
Wiek: 40
Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 30
Skąd: DB
Wysłany: 14 Sty 2013, 15:37   [MK7] Głośniki tylne w wersji 3D

Mam takie małe pytanie odnośnie tylnych głośników w MK7 3D,niedawno miałem okazje robić MK7 w wersji 5D i miała z tyłu w drzwiach głośniki,ja mam 3D i głośników nie ma bo nie gra nic z tyłu i tu jest moje pytanie czy jest tam oryginalna instalacja do głośników?
_________________

 
 
 
grzesiek646 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grzesiek
Dołączył: 10 Kwi 2012
Posty: 349
Skąd: Wwa
Wysłany: 15 Sty 2013, 01:49   

Zapewne zależy od wersji wyposażenia. U mnie wszystko jest włącznie z całkiem przyzwoitymi głośnikami.. Swego czasu rozbierałem jak dokładałem wzmacniacz itp.
_________________
 
 
 
bossmen 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Imię: Daniel
Wiek: 40
Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 30
Skąd: DB
Wysłany: 15 Sty 2013, 19:35   

no ja rozumiem że to wersja wyposażenia nie posiadająca głośników,ale czy to kwestia samych głośników czy całej instalacji? i czy radio ma wyjście na 4 czy na 2 głośniki?
_________________

 
 
 
Luzak 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jakub
Wiek: 31
Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 132
Skąd: Miłosław
Wysłany: 15 Sty 2013, 19:50   

Dobrze, że taki temat sie pojawił :hihihi: .
Tez chciałbym podłączyć głosniki z tył, bo ich poprostu tam nie ma.
Radyjko mam to najprostsze (bez Bluetooth i USB) i chciałbym wiedzieć czy one wogóle ma wyście na 4 głosniki.
Ktoś ogarniał temat?
 
 
 
corsa98 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: Inny
Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 12
Skąd: Zabrze
Wysłany: 17 Sty 2013, 23:09   

mam też zwykłe radio i w tyle głośniki są więc zapewne jest możliwość podłączenia
 
 
bossmen 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Imię: Daniel
Wiek: 40
Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 30
Skąd: DB
Wysłany: 18 Sty 2013, 09:40   

Ja mam radio z Bluetooth ale bez USB i chyba jak sam nie sprawdze czy jest instalacja do głośników to sie tu nie dowiem :(
_________________

 
 
 
pawel_mk3 


Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4i/75KM
Wiek: 27
Dołączył: 21 Wrz 2012
Posty: 341
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 18 Sty 2013, 10:30   

bossmen, bo to że nie ma głośników nie oznacza braku przewodów, tego nikt Ci nie powie zobacz po prostu czy są czy nie ma.
_________________


Auto-Elektryka Zielona Góra


 
 
Luzak 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jakub
Wiek: 31
Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 132
Skąd: Miłosław
Wysłany: 18 Sty 2013, 14:18   

corsa98 napisał/a:
mam też zwykłe radio i w tyle głośniki są więc zapewne jest możliwość podłączenia

nie masz jakiś fotek podlączenia radia? :-P
Chcialbym zobaczyc pod które piny są tylne głośniki podlączone
 
 
 
bossmen 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Imię: Daniel
Wiek: 40
Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 30
Skąd: DB
Wysłany: 18 Sty 2013, 15:39   

Dziś rozwiązałem jeden z problemów,mianowicie rozebrałem jeden z tylnych boczków (musiałem zdenontować całe tylne siedzenie z oparciem) i okazało sie że instalacja do głośników jest,natomiast po podłączeniu głośnika nie działa,i tu jest kolejne pytanie ponieważ w opcjach audio są funkcje tonów niskich,średnich,wysokich i balans prawo,lewo,a nie ma przód tył tak jak to widziałem w innym MK7 ,no i co teraz? czy jest to jakaś opcja którą można włączyć przez podłączenie auta pod komputer,czy radio nie ma wyjść na tylne głośniki? ;-(
_________________

 
 
 
Luzak 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jakub
Wiek: 31
Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 132
Skąd: Miłosław
Wysłany: 18 Sty 2013, 17:18   

odpowiedz jest prosta. Sam to przerabiałem w mk4.
Musisz podłączyć z dwoch stron (2 głosniki) wtedy dopiero ruszy :)
 
 
 
vegetagt 
Administrator / Klubowicz


Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Inna
Silnik: 2.0 16V
Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 3635
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 18 Sty 2013, 17:54   

Luzak, ale czemu? :9:
 
 
Luzak 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jakub
Wiek: 31
Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 132
Skąd: Miłosław
Wysłany: 18 Sty 2013, 18:10   

vegetagt napisał/a:
Luzak, ale czemu? :9:

Dobre pytanie....
Juz takie wredne są te Fordowskie radia, że na jednym głosniku nie ruszy
 
 
 
Kruszon 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Wiek: 27
Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 99
Skąd: SD
Wysłany: 18 Sty 2013, 18:24   

A gdzie ta wiazke znalazles?
_________________
 
 
bossmen 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Imię: Daniel
Wiek: 40
Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 30
Skąd: DB
Wysłany: 18 Sty 2013, 21:09   

Kruszon, jak ściągniesz ten plastikowy boczek to zobaczysz kostkę,ale żeby ściągnąć boczek trzeba wyciągnąć całą tylną kanapę bo boczki mają dość głęboką kieszeń (schowek) i fotel przeszkadza.

Luzak, ale czy to jest pewne?,bo jak znów to rozbiorę a nie zadziała to sie wkur...... :)

P.S. właśnie rozebrałem pół auta,podłączyłem tylne głośniki (oryginalne) i nic!!!!!!! jestem wkur..... na maksa nunu nie działa,pewnie trzeba tą funkcje aktywować poprzed podłączenie auto pod komputer lub radio nie ma wyjścia na tylne głośniki. :głowąwmur: nunu

Pogrzebałem troche w necie i znalazłem 2 modele radia
Radio 1
Radio2
i tu może być pies pogrzebany :strach:
_________________

 
 
 
Luzak 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jakub
Wiek: 31
Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 132
Skąd: Miłosław
Wysłany: 20 Sty 2013, 14:24   

Ja w mk4 - Radio 6000CD EON musiałem podłączyć 2 głosniki, zeby ruszyło

W mk7 nie wiem, bo jeszcze nie dłubałem.
Ale mam takie same wejscia jak pokazałes na zdj. 1.
 
 
 
bossmen 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Imię: Daniel
Wiek: 40
Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 30
Skąd: DB
Wysłany: 20 Sty 2013, 18:56   

Ja też mam takie radio jak w na pierwszej fotce ale dziś zrobiłem jeszcze fotke okablowania wchodzącego do radia,ale grzebiąc troszke po necie wyczytałem że radio trzeba aktywować w ASO,ale nie każde radio da sie aktywować,szczególnie w wersjach 5D w których nie ma głośników w drzwiach,bo teoretycznie są tam jakieś 2 dodatkowe kable ale niby nie są do głośników,natomiast w moim jest oryginalna wiązka audio,pozostaje tylko podjechać do ASO i aktywować.
_________________

 
 
 
Kruszon 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Wiek: 27
Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 99
Skąd: SD
Wysłany: 20 Sty 2013, 19:30   

Ale o ktroym boczku mowisz? Bo ja mam 5 d
_________________
 
 
bossmen 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Imię: Daniel
Wiek: 40
Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 30
Skąd: DB
Wysłany: 20 Sty 2013, 19:47   

Mówię o boczku pod którym montuje sie głośnik w wersji 3D bo taką posiadam
_________________

 
 
 
Kruszon 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Wiek: 27
Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 99
Skąd: SD
Wysłany: 20 Sty 2013, 22:51   

Twoja jest polska czy sprowadzana?:)
_________________
 
 
bossmen 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Imię: Daniel
Wiek: 40
Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 30
Skąd: DB
Wysłany: 21 Sty 2013, 09:13   

Sprowadzona z Francji
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Przyklejony: [MK7] Fiesta MK7
Fordy Fiesta VII generacji (2009-....)
Freeman Nasze auta 0 12 Lip 2011, 16:28
Freeman
Brak nowych postów Przyklejony: [MK7] Wersje wyposażenia - mini FAQ
Mini FAQ o tym jak rozpoznać wersję wyposażenia MK7
FFDriver Przed zakupem 0 26 Maj 2014, 09:07
FFDriver
Brak nowych postów Przyklejony: [MK7] FAQ - Przycisk otwierania klapy - NAPRAWA
Instrukcja demontażu tapicerki klapy oraz naprawy mikrowłącznika - przycisku otwierania klapy w mk7
Kam1l Elektryka ogólna 20 11 Sie 2018, 12:27
nevermind
Brak nowych postów [MK7] Głośniki tylne przestały działać, radio fabryczne
Radio było wyciągane przez serwis - rozpięta wtyczka?
tepymis Car Audio i CB 1 31 Gru 2016, 10:13
van
Brak nowych postów Czy fiesta mk 6 w wersji Fx silver ma w drzwiach głośniki?
Gość Car Audio i CB 1 14 Lip 2010, 02:40
Parzych


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.