| Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008,  20:18
 | Czujnik włączonych swiateł......... | 

| Autor | Wiadomość | 

| Pablooo   

Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: CL
 Silnik: 1.8D/60KM

| 

|  Wysłany: 26 Kwi 2005,  20:15   Czujnik włączonych swiateł......... | 
 |  
               | 
 |  
               | Mam jakieś zwarcie i jak włączam światła odzywa sie czujnik drzwi i piszczy non stop jak wyułączyć to hooy.....Wyjołem bezpiecznik zegar zgasł,swiatło w srodku też a to dalej wyje............ |  | 

|   |  | 

|  | 

| KruQ [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 26 Kwi 2005,  21:02 | 
 |  
               | 
 |  
               | No grejt! 
 Ale powiedz proszę jakie masz auto (model rocznik itd) Na razie nic nie wiadomo ...

Gdyby to była MK4... to bym wykręcił czujnik z drzwi (ten od lampki wewn. bo to to samo)
 Gdyby to nie dalo rezultatu to trzeba szukać dalej.. ale to już muszę znać jaki masz rocznik auta.
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez KruQ 26 Kwi 2005,  21:04, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| Pablooo   

| 

|  Wysłany: 26 Kwi 2005,  21:04 | 
 |  
               | 
 |  
               | Mk3 1.8d 93rok |  | 

|   |  | 

|  | 

| KruQ [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 26 Kwi 2005,  21:24 | 
 |  
               | 
 |  
               | Bo jest tak.. buzzer sie włącza gdy czujnik otwarcia lewych drzwi zewrze się do masy. (do czujnika dochodzi jeden przewód (brązowo/czerwony) masa czujnika to masa pojazdu przy okazji.. Oczyść go , odepnij i sprawdź czy sytuacja się powtarza... Gdby to nie dalo rezultatu to dobierz sie do buzzera..

Dochodza do niego trzy przewody... 1. Szary - zasilanie z bezpiecznika
 2. Czerwonono-brązowy - idzie w stronę lamki wewnętrzennej kabiny..
 3, Czeronowo - brązowy - masa brzęczyka (właśnie za pośrednictwem wyłączkikaprzy drzwiach.. (to ten sam przewód co przy brzęczyku)

Nie ma możliwości innego "zmasowania" brzęczyka..

Sprawdź terż ten kabelek buzzer-> wyłącznik, może przetarty jest gdzieś i styka "za wcześnie" do masy.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Pablooo   

| 

|  Wysłany: 28 Kwi 2005,  23:00 | 
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki,po odkręceniu śrubki i próbie wyjęcia doszedłem do wnioskuże nie masuje za dobrze przeczyściłem i jest ok ..Dzieki za pomoc:) |  | 

|   |  | 

|  | 

| barto [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 28 Kwi 2005,  23:58 | 
 |  
               | 
 |  
               | z gory przepraszam za glupie pytanie ale w fiescie mk3 jest taki buzzer wogole?? bo kupilem autko i nie bylo badz nie dziala cos takiego i strasznie sie dziwilem czemu tego nie zrobili, zaloze sie ze u mnie cos uszkodzone :?  gdzie tego calego buzzera szukac?? |  | 

|   |  | 

|  | 

| dday   

Model: Ford Fiesta Mk3`96
 Wersja: Classic
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 29 Kwi 2005,  02:16 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | barto napisał/a: |  	  | ale w fiescie mk3 jest taki buzzer wogole?? | 

w niektorych były a w innych nie
  ale rownie dobrze (tak jak mowisz) mozesz miec cos uszkodzone   |  
				| _________________ 
  |  | 

|   |  | 

|  | 

| KruQ [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 29 Kwi 2005,  05:15 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Barto napisał/a: |  	  | ale w fiescie mk3 jest taki buzzer wogole | 

Ogolnie to jest gdzies pomiedzy skrzynka bezpiecznikow a kolumna kierownicy. Wyglada chyba jak zwykly przekaźnik. Poczytaj ksiazke (te angielska: Haynes) tam jestt opisane. Ja mam MK4 to sie nie znam na MK3. Albo podaj VIN do Microcat'a to moze ci "odpowie" co jest na wyposazeniu.

Z reszta na MK4 tez sie nie znam... :?

Dopisek kilka minut pozniej:  Poczytalem w Haynes'ie. Buzzer montuja od rokiu 1993. Wyglada tak samo jak standardowy przekaźnik. Jest pod deską rozdzielczą pomiędzu kulumną sterowniczą a radiem... (a nie tak jak napisałem poprzednio).[/code]
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| barto [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 29 Kwi 2005,  11:27 | 
 |  
               | 
 |  
               | mam fieste z 95 roku wiec chyba powinno byc zaraz ide umyc auto wiec poszukam tego i jesli faktycznie jest to sprobuje to naprawic, bardzo dziekuje za informacje bo strasznie mnie wkurzal brak tego urzadzenia:) |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.