| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK6] Dymi spod maski, straciła moc |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | masked   
 Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: FX Silver
 Silnik: 1.4TDCi/68KM
 Imię: Łukasz

| 

|  Wysłany: 30 Wrz 2011,  10:24   [MK6] Dymi spod maski, straciła moc | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam, jestem nowy na forum i mam problem. Przeszukałem to forum jak i wszystkie propozycje od wujka Google, ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu (były zbliżone).
 Kupiłem niedawno autko Ford Fiesta, 1.4 TDCi, 68KM, 5d. Dzisiaj i wczoraj podczas jazdy poczułem jak "zdechło" mi sporo koni, auto straciło praktycznie przyspieszenie, a na domiar złego dymi (lub paruje?) mi spod maski. Nie mogę zlokalizować miejsca skąd to się ulatnia, dlatego proszę Was o pomoc. Czytałem wiele podobnych tematów, w których niestety było wiele przeróżnych rozwiązań - wtryski, wąż, przepływomierz, itd... Proszę o pomoc. Pozdrawiam
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 30 Wrz 2011,  17:30, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Fordon   

Model: Ford Fiesta Mk3`94
 Wersja: Inna
 Silnik: ST 170
 Imię: Konrad

| 

|  Wysłany: 30 Wrz 2011,  10:37 | 
 |  
               | 
 |  
               | A z wydechu tez cos kopci ?? Sciagnij waz z dolotu turbo i sprawdz czy wirnik stoi prosto i czy nie ma luzow, po czym odpal i bedziesz wiedzial czy sie w ogole kreci bo moze sie okazac sie sie suszarka zatarla...
 |  
				| _________________ 

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | masked   
 Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: FX Silver
 Silnik: 1.4TDCi/68KM
 Imię: Łukasz

| 

|  Wysłany: 30 Wrz 2011,  10:43 | 
 |  
               | 
 |  
               | Sorki ale nic z tego nie rozumiem, to moje drugie auto w życiu a pierwszy diesel... Mógłbyś mi to jakoś prościej wytłumaczyć? Czytałem coś o jakichś uszczelkach pod wstryskiwaczami.. . Sam już nie wiem co się dzieje. Ten dymek wydobywa się jakby spod silnika, z dolnej części.... Dziwne jest to że jak odpalam go rano to jest ok, dopieor jak sie nagrzeje to takie jaja... |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Fordon   

Model: Ford Fiesta Mk3`94
 Wersja: Inna
 Silnik: ST 170
 Imię: Konrad

| 

|  Wysłany: 30 Wrz 2011,  20:44 | 
 |  
               | 
 |  
               | OK to od nowa. Zobacz czy jak zaczyna dymic to czy dymi tez z wydechu. Teraz tak To jest turbo
   http://www.sklep.turbo-ch...03-thickbox.jpg
 W srodku jest wirnik i sprawdzasz czy nie rusza czy sie rusza... nie moze miec luzu a jak odpalisz auto to smigielko wirnika musi sie krecic
  tylko bron bog wsadzac tam place podczas pracy silnika.   Tu masz swoj silnik
   http://obrazki.elektroda.net/31_1243795631.jpg
 Objasniam:  rura karbowana gumowa idaca od prawej dolnej strony foto idace do tego srebrnego to rura dolotowa do turbiny, odkrecasz ta rurke i robisz to co wyzej napisalem
   Bardziel lopatologicznie nie potrafie, a jak cos to mechanik wita.
 |  
				| _________________ 

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |