Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row

|
|
[MK6] 1.4 TDCi - problem z automatyczna skrznia biegow |
| Author |
Message |
Ad@mus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Adam
|
Posted: 7 May 2011, 21:32 [MK6] 1.4 TDCi - problem z automatyczną skrznią biegów
|
[ !!! ]
|
|
brat ma fieste z 2004roku 1.4 tdci z automatyczna skrzynka biegow
auto smigalo elegancko, zero oznak zeby moglo sie cos dziac zlego ze skrzynia biegow
dzisiaj jadac do mnie na odwiedziny auto po przejechani wyboistej drogi (moze ma to jakis wplyw na usterke) skrzynia zostala na 4biegu i koniec
podlaczajac auto na kompa wszyskie odczyty z silnika zczytalo itp ale w ogole nie "wykrywalo" sterownika skrzyni biegow
podejrzenie padlo na olej, a raczej jego brak, servis forda twierdzi ze skrzynia jest bezobslugowa
auto zostalo na 4biegu zaswiecila sie kontrolka z trybami, na neutralny bieg nie mozna przelaczyc a sam silnik nie odpala-bo zostalo na 4 wiec komp programowo chyba odrzuca mozliwosc zakrecenia ruchaczem
dla mnie mk6, dodatkowo w dieslu to czarna magia-co moglo sie sypnac?? skrzynia?? czujnik jakis w skrzyni czy co?? gdzies wyczytalem ze kobita po przejechaniu przez kaluze miala te same objawy
po odlaczeniu klemy auto wyluzowalem, ale nie odpalil-co jest wtf grane!! po przepchaniu auta pod garaz znowy zblokowalo 4bieg |
|
|
|
|
Fordon
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Posted: 8 May 2011, 14:10
|
[ !!! ]
|
|
| Zacznij od samego sterownika, skoro go nie widzi to cos jest tego przyczyna... Od razu ci mowie ze jak pierdyknol modul od sterowania skrzynia to masz pozamiatane i nie wiem czy nawet ASO forda sie podejmie... bo na PL nie bylo takich wersji z ta skrzynia... |
|
|
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
|