| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK4] Wymiana maglownicy |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Wolek87   
 Model: Ford Fiesta Mk4`97
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.8D/60KM
 Imię: Grzesiek

| 

|  Wysłany: 6 Lut 2011,  16:53   [MK4] Wymiana maglownicy | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam, mam pytanie czy jest ktoś w posiadaniu instrukcji demontażu maglownicy w Fieście MK4 1.3 benz? Czy jest to bardzo skomplikowany proces i czy dam radę zrobić to samemu w garażu z kanałem? Rozumiem, że później czeka mnie wizyta u mechanika w celu ustawienia zbieżności, ale czy nie będzie problemu np. z odpowietrzeniem układu itp? 
 Pozdr
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 6 Lut 2011,  18:10, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Zondahsp   
 Model: Ford Fiesta Mk4`96
 Wersja: Flair
 Silnik: 1.3i/50KM
 Imię: Grzegorz

| 

|  Wysłany: 6 Lut 2011,  17:43 | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam  Przyłączam się do pytania  Czy nie ma jakiś większych min w mk4 zęby założyć wspomaganie?  Chodzi mi czy kolumna kierownicza pasuje z krzyżakami... |  
				| _________________ Fiesta MK4
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Czepus   

Model: Ford Fiesta Mk4`98
 Wersja: Flair
 Silnik: 1.8D/60KM

| 

|  Wysłany: 9 Lut 2011,  00:54 | 
 |  
               | 
 |  
               | niedawno wymieniałem maglownice wspomagania... demontowałem całe sanki z wahaczami według mnie jedyna słuszna droga. Robiłem to w dieslu ale w benzyniakach dużej różnicy nie będzie. wszystkie wersje mk4 miały tą samą maglownice, trzeba bardzo ostrożnie obchodzić się z przewodami nad maglem, ładnie je poukładać by o nic nie wadziły. 
 Większych problemów nie ma. Przy okazji warto wymienić wszystkie gumy w zawieszeniu.
 Samo zrzucenie sanek z wahaczami to kilka śrub, ja zrobiłem wszystko bez kanału.

Google ładnie opisuje jak odpowietrzyć układ, żadnych innych niespodzianek raczej nie będzie.

Co do "wstawienia wspomagania w mk4" dużo nie podpowiem...
 Wiem tylko na pewno krzyżak trzeba wymienić.
 |  
				| _________________ 

"Gdyby Bóg chciał, żeby człowiek latał, dałby mu skrzydła,jednak gdyby nie chciał - nie dałby mu wyobraźni."
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |