| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK3] Problem ze światłami drogowymi |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | nSon [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 26 Sty 2011,  18:52   [MK3] Problem ze światłami drogowymi | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam ,z racji iż jestem nowym userem chciałbym się ze wszystkimi Przywitać ! Więc powracam do tematu ,problem tkwi w elektryce ponieważ gdy włączam światła krótkie to świecą dobrze a gdy włączam długie to świeci tylko lewe światło a prawie minimalnie (jak postojowe) Kolega twierdzi że za mocna jest prawa żarówka i to może powodować ten problem ,na przeglądzie powiedziano że nie powinno tak być ,bo mam pociągnięty kabel z lewego światła do prawego i to może także być problemem ,bawiłem się bezpiecznikami i nic nie pomogło i chyba zamieniłem bezpiecznik bo gdy włączam krótkie to świeci się niebieska kontrolka ,a powinna się ona świecić wtedy kiedy włączę długie światła. Proszę o pomoc ,autko to Ford Fiesta MK3 1991r. 1.1 benzyna auto kupiłem jakieś 3tyg temu ,problem nastąpił jakiś tydzień temu z niewidomych przyczyn ,pozdrawiam i czekam na rady.
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez bidżej 13 Lut 2011,  10:22, w całości zmieniany 4 razy |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | drjanusz   

Model: Ford Fiesta Mk4`96
 Wersja: Flair
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 26 Sty 2011,  19:14 | 
 |  
               | 
 |  
               | Przyczyny wiadome-pajęczyna a nie instalacja   Na dzień dobry poczytaj troche posty na forum
  - Potem zlikwiduj pajęczyne( na podstawie zdobytej poprzez lekture wiedzy).
 A tak na marginesie zamiana bezpiecznika nie powoduje w/w zmian

| nSon napisał/a: |  	  | chyba zamieniłem bezpiecznik bo gdy włączam krótkie to świeci się niebieska kontrolka ,a powinna się ona świecić wtedy kiedy włączę długie światła. | 
 A do tego nie ma świateł "długich" są drogowe
   Nie ma "krótkich" są mijania
   Co za niedoedukowana młodzierz
   |  
				| _________________ Było XR3i
 Była Fiesta 1,1i
 Fiestynka 1,3...skasowana :((
 Zagościł mkV    Essi        1.6 Już ni ma.
 A teraz Fiesta 2x mkIV 1,3 Endura
 W stajni pojawił się Mondeo 1,6 mk1
 kolejna zmiana Fokus Kombi 1.6
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | szynszyl   EKSTERMINATOR

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 26 Sty 2011,  19:18 | 
 |  
               | 
 |  
               | nikt Ci nic nie wyczaruje. trzeba przegrzebac kabelki i sprawdzić dlaczego są pocięte, dlaczego ktoś mostkował prawe światło z lewym. wyjąć skrzynkę bezpieczników, ogólnie odwinąć izolację z tej wiązki kabli, która leci do świateł. po kolorach widać które sa które. zamiana bezpieczników nie ma nic do rzeczy jeśli jest ona sprawna. nie bawimy się w żadne mostki i inne pierdoły.
 profilaktycznie przed robotą kupiłbym rurki termokurczliwe i izolację do przewodów. dorwał cynę, lutownicę i wio.
 |  
				| _________________ 1% dla mojego syna
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | nSon [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 26 Sty 2011,  21:06 | 
 |  
               | 
 |  
               | hmm dobrze ,a mam pytanie czemu świeci się niebieska kontrolka na światłach mijania ,a powinna na drogowych ?. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | drjanusz   

Model: Ford Fiesta Mk4`96
 Wersja: Flair
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 26 Sty 2011,  21:37 | 
 |  
               | 
 |  
               | szynszyl,  Jak się będą uczyć i to najlepiej na naszych błędach   nSon, No i nie słuchasz (i nie przyswajasz) aniszynszyl, -a ani mnie

| szynszyl napisał/a: |  	  | nikt Ci nic nie wyczaruje. trzeba przegrzebac kabelki i sprawdzić dlaczego są pocięte, dlaczego ktoś mostkował prawe światło z lewym | 
 Po co to pisał??
   |  
				| _________________ Było XR3i
 Była Fiesta 1,1i
 Fiestynka 1,3...skasowana :((
 Zagościł mkV    Essi        1.6 Już ni ma.
 A teraz Fiesta 2x mkIV 1,3 Endura
 W stajni pojawił się Mondeo 1,6 mk1
 kolejna zmiana Fokus Kombi 1.6
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | szynszyl   EKSTERMINATOR

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |