| 
| 

| 

|  
 |  

| Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008,  20:18
 | Przerywacz w wycieraczkach nie przerywa :) |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | bheesty [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 19 Mar 2005,  21:28   Przerywacz w wycieraczkach nie przerywa :) | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam!! Wsiadlem sobie ostatnio do mojej Szklarni i sie rozpadalo - naturalna kolej rzeczy wlaczylem wycieraczki, z racji tego ze padalo slabo walnalem wajche w dol, a tu zero zmiany
  Wycieraczki chodza jak na pierwszym biegu  Co moze byc przyczyna? Jezeli to przerywacz, to gdzie go znalezc, jezeli od razu moge wymienic go na taki o wiekszej czestotliwosci, to dajcie znac. Z góry dziekuje za pomoc!! |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Minio   

Model: Ford Fiesta Mk4`97
 Wersja: Classic
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 19 Mar 2005,  21:37   Re: Przerywacz w wycieraczkach nie przerywa :) | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | bheesty napisał/a: |  	  | ... Co moze byc przyczyna? Jezeli to przerywacz, to gdzie go znalezc,
 ...

| 

Witam
 Częściowo odpowiedziałeś sobie na jedno z pytań. Na 99% to przerywacz.
 Znajdziesz go w skrzynce bezpieczników, w tylnej jego części, taki duży czerwony.
 No qurde 117 postów, temat tyle razy wałkowany...
 Joe sie wqrwi...
 Pozdrawiam
 |  
				| _________________ Kiedyś:
 Fiesta XR2 Mk2 1,6 na gaźniku
 obecnie:
 Fiesta Mk4 1,3 Endura
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | bheesty [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 20 Mar 2005,  01:56 | 
 |  
               | 
 |  
               | Masz racje, moze sie wkurzyc, ale wszystkie posty, ktore znalazlem byly o tym, ze czasowka w ogole nie dziala, albo jej nie ma:) A u mnie zrobilo sie na amen  i dziala caly czas. Dobra, uwazam temat za zamkniety, juz nie pytam, sam pokombinuje. Wielcy MODOWIE - wrzuccie temat w niepamiec!!   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 20 Mar 2005,  08:45 | 
 |  
               | 
 |  
               | Spoko, Joe sie nie wQurwi... i uważa że to nie przerywacz tylko raczej pstryczek przy kierownicy,,, |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | bheesty [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 20 Mar 2005,  12:24 | 
 |  
               | 
 |  
               | Nie chce podwazac Twojego autorytetu Joe, ale pstryczek przy kierownicy? A coz on ma wspolnego z praca przerywacza wycieraczek? Ja rozumiem, ze gdyby mi sie nic nie wlaczalo, ale on dziala i w kazdej pozycji robi to, co nalezy, tylko w dolnej pozycji zamiast przerywac, dziala na stale (wycieraczki zamiataja non stop). Moje pytanie bylo bardziej typu, brac sie za bezpieczniki, czy przekazniki  Ale moze ja sie myle... Moze faktycznie z pstryczkiem jest cos nie tak... |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Minio   

Model: Ford Fiesta Mk4`97
 Wersja: Classic
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 20 Mar 2005,  12:55 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | bheesty napisał/a: |  	  | ... Moje pytanie bylo bardziej typu, brac sie za bezpieczniki, czy przekazniki ...

| 

Witam
 Wydaje mi się że chyba przekaźnik, ale mogę się mylić... Trzeba to sprawdzić.
 Wejdź do auta, włącz zapłon, wcześniej wyłącz dmuchawę i radio, musi być cicho. Następnie włącz wycieraczki w to "okresowe" położenie.
 Ucho przystaw w okolicę "Fuse Boxa" czyli skrzynki bezpieczników. Jeśli usłysysz jedno pojedyńcze klapnięcie przekaźnika, to wydaje mi się że przekaźnik czasówek powiedział: "Dość, nie robię!" Przy sprawnym przekaźniku słychać klapnięcia mniej więcej co 6-9 sekund.
 Sprawdź to i zapodaj na forum.

Pozdrawiam.
 |  
				| _________________ Kiedyś:
 Fiesta XR2 Mk2 1,6 na gaźniku
 obecnie:
 Fiesta Mk4 1,3 Endura
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | bheesty [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 20 Mar 2005,  13:06 | 
 |  
               | 
 |  
               | Jesli mi sie uda znalezc przyczyne, to napisze. Dziekuje!! |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

| 

|  Wysłany: 20 Mar 2005,  18:09 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | bheesty napisał/a: |  	  | Nie chce podwazac Twojego autorytetu Joe, ale pstryczek przy kierownicy? A coz on ma wspolnego z praca przerywacza wycieraczek? Ja rozumiem, ze gdyby mi sie nic nie wlaczalo, ale on dziala i w kazdej pozycji robi to, co nalezy, tylko w dolnej pozycji zamiast przerywac, dziala na stale (wycieraczki zamiataja non stop)... | 
 No ja zrozumiałem ze poprostu nie idzie wyłącyć wycieraczek i na "0" też zasuwają...
 |  
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | wKar [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 22 Mar 2005,  00:46 | 
 |  
               | 
 |  
               | Panowie, a objaw typu: 
 - lekkie popchnięcie wajchy w górę (wycieraczki powinny zrobić jeden pełny ruch w górę i z powrotem) a one stają w momencie, gdy puszczam wajche...

- włączony pierwszy bieg pracy wycieraczek, wyłanczam je a one stają tam, gdzie były w momencie wyłączenia...

Diagnoza??

Przkaźnik, przełączniki przy kierownicy...
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

| 

|  Wysłany: 22 Mar 2005,  06:23 | 
 |  
               | 
 |  
               | Ukląd parkowania sie popsuł, to przy silniczku, choć nie wykluczaj przłacznika przy kierownicy... Już chyba kiedyś pisałem, niech ktoś kto ma sprawne wycieraczki, właczy je i wyjmie wtyczkę z przełacznika... jak sie zatrzymają, no to możesz go brak pod uwagę, jeśli jedanaj zejda na dłó i staną, to wyłącznk nie ma nic do rzeczy i pozostaje tylko silnik... |  
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |